Daniel Dorobanțu și Dan Sîrbu au lansat “Mare Adânc”

Daniel Dorobanțu și Dan Sîrbu au lansat “Mare Adânc”

Daniel Dorobanțu și Dan Sîrbu au lansat “Mare Adânc”

Daniel Dorobanțu și Dan Sîrbu au lansat “Mare Adânc”Daniel Dorobanțu, fondatorul grupului Thy Veils și ghid în lumi de basm prin proiectele solo, a lansat o nouă călătorie audiovizuală de poveste, de data aceasta alături de artistul Dan Sîrbu. Piesa “Mare Adânc” este disponibilă pentru ascultare pe toate platformele de streaming, în timp ce clipul piesei poate fi vizionat mai jos.

Creațiile de basm ale lui Daniel Dorobanțu se află într-o continuă detașare de imagine și formă, dar în deplin cuget la murmurul dintre lumi. Aici, în dintrelume, este tărâmul de poveste în care artistul alege, de cele mai multe ori, să-și instaleze sunetul ca instrument de transformare a timpului în Frumos.

“Mare Adânc” este o explorare ce poartă auditoriul înspre străluciri ce recompun lumea firească într-un univers nou în care ființa dispare pentru a face loc sunetului-suflet. O compoziție ce inspiră pasul plăsmuind noi căi pe care să te reîntorci în poveste, redevenind cuvânt în eternul basm care suntem.

Prin fiecare compoziție pe care ne-o dăruiește, Daniel Dorobanțu reușește să stârnească un soi de empatie cosmică, o transpunere aproape fizică a ființei în infinitul memoriei. Astfel, “Mare Adânc” devine argumentul care se așază în mijlocul firii asemeni gândului ce-ți așterne visarea. Aici, sunetul clădește o claie de stări, iar memoria ce zburdă însuflețită peste geografia ființei, împrăștie miresme de bine pe toate câmpurile naturii umane.

Mare Adânc” descrie stră-lucirea și stră-bunătatea lumii, iar formele sunetului te învăluie cu o mantie de inspirație sub bolta căreia îți înțelegi devenirea și te readuc în locul în care spiritul înmugurește-n fire, precum o artă într-o infinită primăvară.

Despre colaborarea sa cu Daniel Dorobanțu, artistul Dan Sîrbu spune că “aceasta a fost una spontană. Mai întâi ne-am întâlnit la un concert pe care Daniel l-a susținut în Berlin, unde am descoperit că suntem pe aceeași lungime de undă, așa că am zis să încercăm. Sunt foarte recunoscător pentru această experiență, fiindcă este una într-adevăr deosebită.”

Credite:

Daniel Dorobanțu – compozitor, instrumente electronice, clape, producător și vizualuri
Dan Sîrbu – compozitor, fluier și voce
Attila Lukinich – mix și master

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this