Petre Ionuţescu a lansat "Murmur"

Petre Ionuţescu a lansat „Murmur”,

Petre Ionuţescu a lansat Murmur, o călătorie audio-vizuală de basm în care sunetul se împletește cu natura.

 

Petre Ionuţescu a lansat "Murmur"„Murmur”, cea mai nouă călătorie audio-vizuală propusă de artistul timişoarean Petre Ionuţescu a.k.a. Trompetre, este o experienţă care fixează timpul şi fiinţa în bolta apei peste care cerul încolţeşte lumină.

Petre Ionuţescu reuşeşte să creeze un univers fantastic în care cerul îşi dichiseşte claia de stele în oglinda lacului 3 Ape, în reflexia căruia Omul, ca personaj veşnic nelămurit, este pus în situaţia de a-şi redimensiona existenţa, cu ajutorul unui soi de clepsidră sonică prin care timpul cerne simţire.

Astfel, sunetul se descoase-n eter ca o mantie de care atârnă iţele eternităţii, ca şi cum artistul ar transforma trompeta, asemeni unui Freud pasionat de armonii, într-un instrument de interpretare a viselor.

Cu o muzică aşezată de adierile venite dinspre culmile ambiental-experimentale ale jazzului, şi pigmentată cu influenţe autohtone, Petre Ionuţescu ataşează acestei drumeţii audio-vizuale o atmosferă ce se armonizează perfect în basm. O conjugare a fiinţei prin sunet din care înţelegem că, spiritul transpus pe partitură este muzica cu care dorul se-ngână cu murmurul şoptit de Natură.

Albumul “Murmur” conține 8 piese, toate compozițiile sunt creații originale și au ca punct de inspirație natura. Piesele au fost pentru prima dată interpretate cu ocazia evenimentului “Murmur 3 Ape”, un concert inedit organizat de Asociația 3 Compas și susținut pe o scenă plutitoare aflată în mijlocul lacului 3 Ape din comuna Brebu Nou.

Spectatorii care au asistat la acest recital, fie din bărci, fie de pe malul lacului, au avut parte de o experiență deosebită, coloratura diverselor instrumente şi sound-uri fiind îmbogăţită de frumuseţea cadrului natural al locaţiei. A fost un experiment inedit atât pentru artist cât şi pentru participanţi, desfăşurat într-un vast spaţiu sonic în care ecourile munţilor şi murmurul apelor sub trecerea bărcilor au creat un sunet surround natural.

Evenimentul live poate fi vizionat integral mai jos:

Albumul “Murmur” este disponibil pentru audiție și comandă online pe pagina oficială de Bandcamp a artistului:

https://petreionutescu.bandcamp.com/album/murmur

Petre Ionuteşcu a.k.a. Trompetre, este trompetist, artist multi-instrumentist, compozitor şi producător muzical. Este membru fondator al formaţiilor Funky Growl şi Blazzaj, dar şi fondator al asociaţiei Romanian Brass Society. A colaborat cu diverşi artişti de pe scena muzicală autohtonă: Alexandrina, Subcarpaţi, Negură Bunget, Thy Veils, Makunouchi Bento şi alţii. Pe plan solo a devenit cunoscut datorită proiectului Trompetre, cu care a lansat, în 2016, albumul Maria Radna Live. Împreună cu artistul Daniel Dorobanţu a lansat albumul Cartea de piatra şi vinyl-ul Alive at Garana Jazz Festival, propunând o muzică la intersecția dintre ambient, modern classical și jazz.

Credit:

Productie video: Kaze Media
Editare video: Cristian Văduva
Filmare: Ovidiu Novac
Filmare de sus: Adrian Danciu
Sunet & Inregistrare live: Cristian Giurgev
Mix & Master: Attila Lukinich
Lumini & Laser: Cristian „Sol Faur” Popescu
Foto: Lucian Oprea
Artwork: Ovidiu Hrin

Mai multe despre PETRE IONUŢESCU găsiţi pe:

Facebook: https://www.facebook.com/petre.ionutescu
Instagram: https://www.instagram.com/petreionutescu/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6n2fFckRGLEI6Shu8NvZYa
Bandcamp: https://petreionutescu.bandcamp.com/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCcWxzZ1U1yL

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this