The Thirteenth Sun, Deaf Hombre la SoundArt Festival 2024

SoundArt Festival 2024

Locatie: Quantic Club | Data: 26-27.04.2024 | Pret bilet: 150 lei, 180 lei, 200 lei

SoundArt Festival 2024

Update 16.02.2024

The Thirteenth Sun, Deaf Hombre la SoundArt Festival 2024

The Thirteenth Sun, Deaf Hombre la SoundArt Festival 2024Trupele romanesti The Thirteenth Sun si Deaf Hombre se alatura line-up-ului SoundArt Festival 2024. Cea mai diversa editie de pana acum a festivalului are loc pe 26 si pe 27 Aprilie in Quantic Club din Bucuresti cu DHG/Dodheimsgard (NO) si Hexvessel (FI) ca headlineri alaturi de Earthship (GER), Gunshee (RO), Doomsday Astronaut (RO) si Krishna (Malta).

Cu aceasta ocazie, organizatorii au pus in vanzare si bilete pentru o zi.

Abonamentele si biletele pot fi achizitionate din reteaua iabilet.ro:

  • Oferta abonament presale la 180 de lei + taxa la Vedere
  • Oferta bilet presale pentru 26 aprilie la 100 de lei + taxa la Vedere
  • Oferta bilet presale pentru 27 aprilie la 100 de lei + taxa la Vedere
  • Abonament la pret intreg pe 26 si 27 aprilie – 200 de lei
  • Bilete la pret intreg pe 26 si 27 aprilie – 120 de lei

 

The Thirteenth Sun (Romania) – Ambient/Progressive Metal, Romania

Povestea trupei incepe in anul 2011, cand Radu (voce si chitara principala) a inceput sa scrie primele piese impreuna cu Marius Muntean (clape).

Amandoi proveneau, in acel moment, din diferite zone ale stilurilor muzicale, dar ambii aveau si multe radacini comune. Intreaga idee a fost de a crea muzica combinand elemente din diferitele genuri muzicale care ii defineau pe fiecare in parte, pentru a obtine acel echilibru sonor, intr-un fel, unic.

Aceasta a devenit mai tarziu esența intregului proiect, facand muzica prin experiente comune, setata sa te scape de ingradirile rutinei de zi cu zi si sa poti privi in afara limitelor.

“Deoarece cerul noptii ne determina deseori sa ne intrebam de posibilitatile nelimitate care ne inconjoara, s-a întamplat ca un lucru firesc, sa stabilim un punct de plecare al povestii care se va dezvolta din aceasta mare de posibilitați.

De aici provine numele trupei, un punct fix pe cerul noptii, legat de un numar special cu o caracteristica interesanta, printre multe altele. Toate acestea se refera la locul nostru actual pe panza si toate filtrele depind de ochiul privitorului.

Trupa lucreaza in prezent la a treia lansare, avandu-l alaturi pe bateristul Andrei Jumuga (dordeduh, Transceatla, Ordinul Negru, Sunset In The 12th House, Blutrina, Nocturn doar pentru a numi cateva dintre numeroasele trupe si proiecte in care Andrei zdrobeste activ tobele).”

https://www.facebook.com/TheThirteenthSun

Deaf Hombre (Romania) – stoner rock

Deaf Hombre sunt un trio de stoner rock galagios din sudul Romaniei. Trupa a lansat un clip oficial pentru single-ul Vagabond. Razvan, Dragos si Alexandru se considera influentati de 1000mods, Fu Manchu si Black Sabbath. Trupa lucreaza activ la un EP.

Update 25.01.2024

DHG/Dodheimsgard (NOR) este al doilea headliner SoundArt Festival 2024

DHG/Dodheimsgard (NOR) este al doilea headliner SoundArt Festival 2024Vizionarii DHG/Dodheimsgard din Norvegia confirma prezenta ca al doilea headliner de la SoundArt Festival 2024 la cea mai diversa editie de pana acum, pe 26 si pe 27 Aprilie in Quantic Club din Bucuresti. Pana au mai fost anuntate trupe precum Hexvessel (FIN), Earthship (GER), Gunshee (RO), Doomsday Astronaut (RO)si Krishna (Malta).

Abonamentele pot fi achizitionate din reteaua iabilet.ro:

  • Oferta abonament presale la 180 de lei + taxa la vedere
  • Abonament la pret intreg pe 26 si 27 aprilie – 200 de lei
DHG/Dødheimsgard (Norvegia) – avantgarde, industrial, black metal

Adevaratul varf de lance al avantgardismului norvegian vine pentru un show exclusiv in cadrul SoundArt Festival 2024. Trupa va concerta pentru prima data in Bucuresti in timp ce isi promoveaza noul album. Lansat in 2023, “Black Medium Current” surclaseaza calea trasata de mult laudatul “A Umbra Omega” din 2015 si confirma ca DHG inca se poate reinventa cu fiecare album nou.

Asculta “It Does Not Follow” de pe cel mai recent album:

Dødheimsgard s-a infiintat in 1994 de catre Vicotnik & Aldrahn. Incarnarea timpurie a trupei se inscrie stylistic in raw black metal cu momente melodice, iar pe albumul lor de debut il gasim si pe Fenriz din Darkthrone la bass, inainte ca otravurile unei combinatii mai avangardiste si schizofrenice sa inceapa sa se manifeste in sunetul trupei.

Din 1999 si pana in prezent, trupa a depasit granitele black metalului clasic norvegian si au dovedit cu o serie de 4 albume ca sunt una dintre cele mai creative si revolutionare forte din aria metalului extrem. Daca “666 International” este un album unde stilul industrial iese in fata, “Supervillian Outcast” din 2007 marcheaza unul dintre cele mai importante momente pentru metalul extrem, cat si experimental al deceniului.

Materialul prezinta un amestec de genuri imbinate perfect care arunca ascultatorul intr-o calatorie intunecata, intortocheata si psihedelica cu un sound atat tehnic, cat si modern. In locul lui Aldrahn, Mat “Kvohst” McNerney este vocalistul principal al albumului, inainte sa fondeze Hexvessel, celalalt headliner SoundArt Festival 2024.

“A Umbra Omega” se lanseaza in 2015 si prezinta un Dødheimsgard care nu se satura sa impinga limitele stilistice. Aldrahn revine pe acest album care contine monumentala compozitie “Aphelion Void”, o piesa ce poate fi considerata un “Echoes” modern.

Asculta “Aphelion Void”:

In 2024, trupa revine cu “Black Medium Current”, album care ajunge in majoritatea top 10-urilor publicatiilor de metal internationale.

Asculta “Interstellar Nexus” de pe cel mai recent album:

Ultimul calup de trupe va fi anuntat in perioada urmatoare.

Despre SoundArt Festival

Ajuns la a 5-a editie, SoundArt este o proiectie curajoasa intr-un mediu social in care evenimentele axate pe o anumita nisa muzicala necesita munca masiva pentru a fi construite si comunicate publicului.

SOUNDART FESTIVAL nu este un festival al trupelor care canta dupa o anume reteta muzicala de succes. Te surprinde cu elemente personale, se reinventeaza in timp, e in cautare continua si nu se refera doar la muzica, ci inclusiv la alte tipuri de arta.

Obiectivul este unul extrem de clar: promovarea artelor si artistilor la nivel local, intr-un cadru muzical cu totul special. Principalul ambasador al brandului este SoundArt Festival, nume ce poarta publicul prin calatorii muzicale de calitate, aducand pe scena sa formatii alese cu sufletul.

Pagina eveniment pe facebook – https://www.facebook.com/events/1737923913391024/

SoundArt Festival FB page – https://www.facebook.com/soundartfestival/

 

Update 07.12.2023

Hexvessel si alte trupe confirmate pentru SoundArt Festival 2024

Hexvessel si alte trupe confirmate pentru SoundArt Festival 2024SoundArt Festival revine in 2024 cu a 5-a editie, dar si cea mai diversa de pana acum, pe 26 si 27 Aprilie in Quantic Club din Bucuresti.

Hexvessel din Finlanda vor prezenta cel mai recent album, “Polar Veil”, lansat in Septembrie 2022, iar alaturi de ei confirma prezenta si berlinezii de la Earthship (GER), proiectul de sludge/stoner rock al tobosarului The Ocean, Gunshee (RO), Doomsday Astronaut (RO)si Krishna (Malta). Mai multe trupe vor fi anuntate in perioada urmatoare.

Abonamentele pot fi achizitionate din reteaua iabilet.ro la urmatoarele oferte de presale:

  • Oferta abonament early bird: abonamente la 150 de lei pana pe 11 decembrie
  • Oferta abonament presale: abonamente la 180 de lei pana in prima zi a festivalului
  • Abonament la pret intreg pe 26 si 27 aprilie – 200 de lei
Hexvessel (Finlanda) – forest folk, psychedelic, experimental

Hexvessel este o trupa fondata de vocalistul/compozitorul britanic, Mat Kvohst McNerney odata cu relocarea sa in Finlanda, in 2009. Stilul trupei este descris ca forest folk, desi inglobeaza o sumedenie de stiluri, de la folk, americana, psihedelic, experimental sau chiar influente black metal, pe cel mai recent material. Primul album, lansat de Svart Records in 2011, a fost mentionat in presa britanica ca fiind marcant pentru stilul de occult rock care scotea capul la suprafata in acea perioada.

No Holier Temple, al doilea album, a ridicat trupa pe noi culmi, aceasta fiind nominalizat la doua categorii la Emma Gala (echivalentul Grammy din Finlanda). Albumul a castigat doua premii Femma. Albumul a ajuns pe locul 20 in topurile finlandeze si a fost prezentat in multe topuri de final de an in 2012.

De-a lungul anilor trupa a sustinut o activitate live impresionanta cu show-uri la Ilosaari Festival si Provinssi Festival in Finlanda, Desertfest in UK, turnee europene in Germania, Polonia, Danemarca, Suedia, dar si cu repetate participari la Roadburn Festival in Olanda.

“Polar Veil”, noul album Hexvessel, a fost lansat in Septembrie 2023.

https://hexvessel.bandcamp.com/album/polar-veil

Earth Ship (Germania) – doom metal, sludge, stoner rock

Inca de la infiintarea trupei in 2010, EARTH SHIP din Berlin si-a construit o reputatie solida in domeniul scenei underground de stoner / doom / sludge ca una dintre cele mai necrutatoare si zgomotoase trupe live. Cu un amestec grozav de riff-uri sludgy, lead-uri bluesy, voci virulente si o doza masiva de groove, vocalistul Jan Oberg, alaturi de sotia sa Sabine (bass) si Sebastian Grimberg (tobe) au dus EARTH SHIP pe nenumarate scene precum Desertfest, Stoned From The Underground, Pelagic Fest dar si in turneu alaturi de Red Fang, Torche, Crowbar si Voivod.

Si in studio, trupa a avut o activitate prolifica: au lansat un total de 5 albume si doua EPuri.

https://earthship.bandcamp.com/album/resonant-sun

Gunshee (Romania) – instrumental progressive rock trio

Muzica Gunshee se incadreaza in zona de rock progresiv instrumental, cu elemente experimentale, stoner, punk, printre altele. In 2021 trupa a lansat primul album, „Friends Through Here” si a castigat si Marele Premiu si Premiul UndergroundMusic pentru originalitate in cadrul festivalului concurs Posada Rock 2021.

In tot acest timp, Gunshee a avut o activitate live continua, impartind scena cu trupe consacrate pe plan national, cat si international, printre care Luna Amara, Cardinal, Sinoptik, The Omnific, Orkid, Saddayah.

https://gunshee.bandcamp.com/album/friends-through-here

Doomsday Astronaut (Romania) – instrumental progressive metal

Doomsday Astronaut este o trupa de progressive metal instrumental din Sibiu, România. A fost formata de chitaristul Waqas Ahmed in februarie 2022. In acelasi an trupa a luat un premiu important la Posada Fest. In 2023 trupa a lansat albumul “Djent Djinn”.

https://doomsdayastronaut.bandcamp.com/album/djent-djinn

Krishna (Malta) – post-metal/rock, stoner rock, doom metal

Krishna este o trupa heavy din Malta. Membrii trupei se considera exploratori ai granitelor din sonoritatile post-metal, post-rock, stoner rock, doom metal si lista nu se incheie aici. Trupa sarbatoreste 10 ani de la infiintare, timp in care au lansat 2 albume de studio, 4 albume live si un single. Cel mai recent album, intitulat “Headless”, a fost lansat la inceputul lui 2023 si contine o piesa de 50 de minute. Materialul a fost foarte bine primit, iar editia fizica este sold out.

https://krishna-band-malta.bandcamp.com/album/headless

https://www.facebook.com/watch/?v=852617802945590

Ajuns la a 5-a editie, SoundArt este o proiectie curajoasa intr-un mediu social in care evenimentele axate pe o anumita nisa muzicala necesita munca masiva pentru a fi construite si comunicate publicului.

SOUNDART FESTIVAL nu este un festival al trupelor care canta dupa o anume reteta muzicala de succes. Te surprinde cu elemente personale, se reinventeaza in timp, e in cautare continua si nu se refera doar la muzica, ci inclusiv la alte tipuri de arta.

Obiectivul este unul extrem de clar: promovarea artelor si artistilor la nivel local, intr-un cadru muzical cu totul special. Principalul ambasador al brandului este SoundArt Festival, nume ce poarta publicul prin calatorii muzicale de calitate, aducand pe scena sa formatii alese cu sufletul.

Pagina eveniment pe facebook – https://www.facebook.com/events/1737923913391024/

SoundArt Festival FB page – https://www.facebook.com/soundartfestival/

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this