Shock Rock cu The Mentors la Timișoara

Shock Rock cu The Mentors la Timișoara

Shock Rock cu The Mentors la Timișoara

Shock Rock cu The Mentors la TimișoaraJoi în 15 iunie de la ora 19.00, legendara trupă The Mentors din SUA, activă încă din 1976, ajunge pentru prima dată la Timișoara în clubul Manufactura, într-un concert live de heavy metal.

The Mentors este o trupă americană de heavy metal, cunoscută pentru stilul shock rock – o combinație între muzică rock sau heavy metal și spectacole live foarte teatrale. S-au format inițial în Seattle, Washington în mai 1976, iar în 1979 s-au mutat în Los Angeles, California.

Trupa a atras atenția atât din partea renumitelor trupe hard rock, cât și din partea mișcărilor pro-cenzură, cum ar fi Parents Music Resource Center, dar moartea bateristului și solistului Eldon Hoke („El Duce”) în 1997 le-a adus o atenție fără precedent. Trupa rămâne activă și astăzi cu următorul line-up: Sickie Wifebeater (Eric Carlson) la chitară principală, Dr. Heathen Scum (Steve Broy) la chitară bas, Mad Dog la voce și tobe.

În 1976, membrii fondatori Eldon Hoke („El Duce”), Eric Carlson („Sickie Wifebeater”) și Steve Broy („Dr. Heathen Scum”) au început să experimenteze împreună un sound de punk crud și hevy metal primitiv. Sub numele The Mentors, au început să facă turnee în Nord-Vestul Americii, unde susțineau concerte cu versuri obscure și spectacole în care apărea călăul lor marca înregistrată (inspirat din filmul de groază numit „Mark of the Devil”).

După mai multe schimbări în componența trupei, The Mentors au lansat primul EP în 1983 – The Thrash Bag, urmat de ale materiale discografice: Live at the Whisky/Cathay de Grande – 1984, You Axed for it – 1985, Up The Dose – 1986. În 1989 The Mentors au lansat Sex, Drugs & Rock ‘n’ Roll, care a atras atenția trupei Revolting Cocks, care i-au invitat în turneu alături de ei. În anii 90 au apărut noi albume: Rock Bible și To the Max, Houses of the Thorny, iar după 2000 au lansat Over the top, Ducefixion și The Illuminaughty și altele.

Biletele la concert costă 30 de lei și se pot achiziționa în avans de pe platforma Iabilet, sau la intrare în seara concertului, în limita locurilor disponibile. Mai multe detalii despre eveniment se găsesc pe Facebook.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this