Rockstadt Extreme Fest – ziua 2: sambata 31 august

Rockstadt Extreme Fest – ziua 2: sambata 31 august

Rockstadt Extreme Fest – ziua 2: sambata 31 august

Rockstadt Extreme Fest – ziua 2: sambata 31 augustPRIMORDIAL si SEPTICFLESH au dominat Valea Cetatii din Rasnov

Ziua de sambata, 31 august, a adus in prim plan artisti dintr-o varietate de teritorii. De la trupele brasovene pana la invitatii sositi din indepartata Brazilie, spectatorii au avutparte de diversitate muzicala si culturala.

Startul celei de a treia zi a festivalului le-a apartinut brasovenilor de la DELIVER THE GOD care au venit in fata publicului cu un death metal-ul imbogatit cu elemente de melodic deathcore si progressive.

Galerie foto Deliver The God

ABNORMYNDEFFECT, cel mai reprezentativ nume al scenei grindcore din Republica Moldova a adus pe scena Rockstadt Extreme Fest sonoritati indraznete si neconventionale ce imbina abordarea experimentala cu caracterul brutal de imprevizibil al genului death/grind.

Galerie foto Abnormyndeffect

O alta portie consistenta de grindcore a fost oferita de SPIRITUAL RAVISHMENT. Formatia oradeana a „rupt scena in doua” intr-un show extrem, energic si electrizant. Agitatie a fost si in randul spectatorilor care s-au lasat contaminati de microbul death-grind.

Galerie foto Spiritual Ravishment

Registrul s-a schimbat odata cu intrarea in scena a brasovenilor de INDIAN FALL. Trupa, ce are in spate peste 15 ani de activitate, a excelat in perimetrul muzical ce ii defineste, respectiv black death melodic.

Galerie foto Indian Fall

Trupa braziliana KROW a adus pe scena de la Rockstadt Extreme Fest un mix brutal si devastator de inspiratie death, cu izbucniri thrash si ruperi de ritm de factura contemporana, lipsite de orice limitari sau constrangeri.

Galerie foto Krow

Showul TEXTURES a dat serii o nota sofisticata. Olandezii ce au impus un nou standard pe scena metal din tara lor au oferit un recital divers si spectaculos, caracterizat de un melanj de sonoritati brutale, dar rafinate, cu linii melodice inovatoare si o abordare vocala atragatoare.

Galerie foto Textures

SEPTICFLESH a incantat publicul prezent la Rasnov cu amalgamul perfect de riffuri clasice, pasaje instrumentale sofisticate si aranjamentele orchestrale complexe, toate imbinate in maniera ideala pentru a crea o atmosfera muzicala sumbra, cu accente goth si intruchipari tenebroase. A fost un recital acompaniat din plin de headbanging si moshing.

Galerie foto Septic Flesh

Marele final le-a apartinut PRIMORDIAL Nume cult al scenei metal contemporane, PRIMORDIAL a incitat si infierbantat publicul cu imbinarea dintre soundul ravasitor, elementele atosferice subtile, pasajele lumioase de inspiratie celtica sau folk metal, acordurile impunatoare de pagan metal si accentele sumbre de black metal. Allan, solistul formatiei a facut senzatie cu prezenta si interpretarea sa teatrala, elemente ce au reprezentat, alaturi trecerile versatile de la exprimarile melodice la tonalitatile agresive si abordarile dure, ingredientele cheie pentru o experienta live cu adevarat inedita. Din setlist nu lipsit piese etalon, precum: No Grave Deep Enough, Bloodied Yet Unbowed
The Coffin Ships, ori Empire Falls.
Showul exclusiv al formatiei PRIOMORDIAL a lasat spectatorii sub imperiul unei reverii metal si a pus punct, intr-o maniera de neuitat primei editii Rockstadt Extreme Fest.

Galerie foto Primordial

La capitolul inedit, oferta festivalului a fost imbogatita de un moment deosebit de atractiv, spectacol pirotehnic HYPNOSIS. Aceasta a pus in scena show-ul Industrial Opera.

Galerie foto Hypnosis

Istoria acestei editii s-a scris la poalele Cetatii Rasnov, alaturi de peste 20 de formatii si mai bine de 3500 de spectatorii, veniti din tara si de peste hotare. La Rasnov au fost prezenti fani ai metalului extrem din: Statele Unite, Mexic, Australia, Irlanda, Franta, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova etc.

Prima editie a Rockstadt Extreme Fest a fost organizata de Kompas Events si Asociatia Club Rockstadt si s-a materializat cu sprijinul urmatorilor parteneri:

Parteneri principali: Ciuc Premium, Monster Energy, Coca Cola,

Parteneri strategici: Primaria Rasnov, autoritatile locale.

Parteneri servicii: Kronospan, Amigo Intercost, Sanpetru Residence, BCR, Sergiana, Rezervatia Libearty Zarensti, Toalete Ecologice SRL, Silnef Security.

Parteneri media: Rock FM, Zile si Nopti, Sunete, Jurnalul National, Romania libera, IConcert, Info Music, Metalhead, Let’s Rock, Bestial, Metalfan.

Organizatorii adreseaza multumiri speciale Brigazii de Voluntari , celor prezenti si celor care, desi nu s-au putut afla la aceasta prima editie, au sprijinit si au contribut la succesul acesteia.

Rockstadt Extreme Fest, singurul festival de metal extrem din Romania, isi continua parcursul cu editia din 2014. Aceasta va avea loc in perioada 14 – 16 august la Rasnov. Abonamentele pentru Rockstadt Extreme Fest 2014 sunt deja in vanzare, iar perioada de pre-sale, in care aboamentele se pot achizitiona la pretul special de 70 lei se prelungeste pana duminica, 8 septembrie.

Dupa aceasta data categoriile de pret vor fi urmatoarele:

9 septembrie 2013 – 31 decembrie 2013: 100 lei
1 ianuarie 2014 – 13 iulie 2014: 130 lei
14 iulie – 16 august 2014: 150 lei

Categoria VIP Backstage – 250 lei – acces backstage, poze cu artistii, abonament pentru editia din 2015 + tricoul festivalului.

KATATONIA (Suedia), una dintre cele mai apreciate trupe de pe firmamentul metalului extrem modern, este prima confirmare pentru cea de a doua editie Rockstadt Extreme Fest.

Credit foto: Alex Csiki – Art Photo Studio

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this