Rockstadt Extreme Fest 2022 – Cetatea Râșnov

Locatie: Teren Biathlon, Rasnov | Data: 03.08-07.08.2022 | Pret bilet: 500 lei, 550 lei, 600 lei, 650 lei, 700 lei, 750 lei

Update 11-11-2021

Noi confirmari pentru Rockstadt Extreme Fest 2022!

Noi confirmari pentru Rockstadt Extreme Fest 2022!Inca patru trupe au fost adaugate line-upului de anul viitor a Rockstadt Extreme Fest. Astfel, pe 4 August pe scena vor urca Cradle of Filth si Death Angel, pe 6 August cei de la Hacktivist (UK) iar in ultima seara,  7 August, Blind Guardian va fi headlinerul pe „Rasnov Stage”.

Va reamintim ca au mai confirmat prezenta BEHEMOTH [Poland], HEAVEN SHALL BURN [Germany], RISE OF THE NORTHSTAR [France], RAZOR [Speed/Thrash Metal] Canada], OCTOBER TIDE [Melodic Doom/Death Metal] [Sweden], MEPHORASH [Black Metal] [Sweden], MASTIC SCUM [Brutal Death Metal/Grindcore/Crossover] [Austria], BLACK TOOTH [Southern/Sludge Metal] [Turkey].

Bucovina, DorDeDuh si Altar NU mai participa la REF 2022!

Abonamentele la prețul de 500 lei s-au epuizat. Vă mulțumim pentru susținere!

Având mai multe cereri din partea celor care încă nu au reușit să își preschimbe biletele cumpărate în anii anteriori, venim în întâmpinarea acestora și suplimentăm pragul de 500 lei cu încă 500 de bilete.

Procedura de upgrade abonamente pentru 2022 se poate consulta pe www.rockstadtextremefest.ro iar dacă aveți nelămuriri, ne puteți contacta la info@rockstadtextremefest.ro

Următoarele 1000 de bilete se pot cumpăra începând de acum la prețul de 550 lei. Am epuizat 38% din totalul de 5000 de bilete pentru 2022 la momentul acestui anunț.

Una dintre marile noastre bucurii a fost să vedem la edițiile festivalului din ce în ce mai mulți copii împreună cu părinții. Vorba poetului: there is hope!

Este deschisă la vânzare si o nouă categorie de preț, 250 lei, pentru copii între 10 și 16 ani. La momentul intrării la festival vom verifica vârsta și vom permite accesul doar dacă nu au implinit 16 ani și dacă sunt însoțiți de cel puțin un părinte sau tutore legal deținator de bilet valabil.

Vă reamintim că accesul copiilor cu vârsta până în 10 ani este gratuit dacă sunt însoțiți de cel puțin un părinte sau tutore legal deținător de bilet valabil.

Bilete aici https://www.iabilet.ro/bilete-rockstadt-extreme-fest-2022-68249/

 

Update 30-09-2021

Rockstadt Extreme Fest 2022 va avea 5 zile de concerte!

Rockstadt Extreme Fest 2022 va avea 5 zile de concerte!„Dragi prieteni,

Atunci când ești condus de pasiune și dorința de a construi ceva pentru o comunitate cum este Rockstadt, mesajele voastre de încurajare și răspunsul vostru la chemările de a ne susține sunt esențiale ca să putem merge mai departe. Dar, cum de cele mai multe ori se întâmpla, pasiunea nu este suficientă – de aici și îndemnurile noastre de a cumpăra bilete.

Ambiția noastră este mult mai mare decât a avea niște trupe pe scenă și credem că am reușit să dovedim acest lucru, festivalul crescând de la an la an ca și experiență per ansamblu.

Ambiția noastră este ca Rockstadt Extreme Fest să își ocupe locul cel puțin pe harta festivalurilor europene de renume și să ne mândrim că avem așa ceva la noi în țară. Singuri nu am putut și nu vom putea.

Vă mulțumim că datorită vouă s-au întâmplat 7 ediții de festival. O ediție aniversară de 10 ani în 2022 ar fi fost o sărbătoare pentru noi toți însă vremurile ne-au impiedicat și ne-au obligat să muncim și mai mult pentru anul viitor pentru a avea un festival peste orice ediție de până acum.

Vă mulțumim pentru răbdarea de care ați dat dovadă în tot acest timp asteptând răspunsuri care uneori au întârziat pentru ca nici noi nu le aveam. Biletele deja cumpărate își pierd valabilitatea dar se vor transforma în vouchere pe care le puteți folosi la achiziția noilor abonamente sau returnam contravaloarea acestora celor care nu pot ajunge.

Vă mulțumim pentru susținerea voastră și mesajele primite că vă păstrați biletele pentru ediția din 2022.

Vă mulțumim pentru că putem conta pe înțelegerea voastră că biletele cumpărate în 2019 pot susține doar parțial producția festivalului din 2022 la nivelul pe care noi îl plănuim.

Pentru noi va fi de mare ajutor să vă păstrați biletele pe care le aveți si să cumpărați doar diferența. Vă mulțumim mult dacă alegeți să faceți asta și susțineți festivalul.

Așa cum am promis, pentru cei care își păstrează bilete vom oferi la intrare un card care va fi alimentat din oficiu cu 30 lei, bani pe care îi veți putea cheltui la festival.

IMPORTANT: Festivalul se va desfășura pe parcursul a 5 zile și vom pune la vânzare, pentru început, un număr de 5000 de abonamente pentru a ne maximiza șansele să poată avea loc având ca reper restricțiile de până acum. Dacă situația ne va permite, vom suplimenta numărul de abonamente și vom pune în vânzare și bilete pe zile.

Prețul abonamentelor este dat de numărul redus pe care îl punem la vânzare, de producția grandioasă și de realitățile actuale.

Abonamentele se vor pune în vânzare în data de 11.10.2021 ora 10:00 (09:00 CET) la următoarele prețuri:

1000 abonamente la prețul de 500 lei până la 01.11.2021
1000 abonamente la prețul de 550 lei pâna la 15.12.2021
1000 abonamente la prețul de 600 lei până la 01.02.2022
1000 abonamente la prețul de 650 lei până la 01.05.2022
1000 abonamente la prețul de 700 lei până la 01.08.2022

Din 01.08 și până la finalul festivalului, prețul abonamentelor va fi de 750 lei

Minorii sub 10 ani au intrarea liberă dar trebuie însoțiți de cel puțin un părinte (sau tutore legal) cu bilet valid. Minorii între 10 și 16 ani au acces la festival doar însoțiți de cel puțin un părinte (sau tutore legal) în baza biletelor valide.

În continuare vă descriem procedura care se aplică biletelor deja cumpărate:

1. Dacă aveți bilete de HÂRTIE cumpărate direct de la festival (valoare de 150, 190 sau 230 lei)

a. Intrați pe un link ce va fi anuntat
b. Identificați valoarea biletului pe care îl aveți (150, 190 sau 230 lei)
c. Cumpărați un nou bilet diferență până la prețul final din acel moment (ex. Dacă aveți bilet de hârtie de 150 lei iar prețul final este de 500 lei, mai cumpărați un bilet de 350 lei)
d. Veți primi pe e-mail un COD QR de valoarea diferenței (350 lei în exemplul de mai sus) care însă nu va fi valid pentru intrarea la festival în această etapă
e. Păstrați atât biletul de hârtie cât și codul QR primit și veniți cu ambele la Club Rockstadt în Brașov sau la intrarea în festival
f. În baza biletului de hârtie plus codul QR primit, noi vă vom emite biletul final, valid pentru intrarea la festival
g. Pentru cine dorește, pe link-ul online se poate cumpăra și un bilet DONAȚIE în valoare de 20 lei sau multiplu de 20 lei mulțumindu-vă de pe acum pentru susținere

2. Dacă aveți bilete ELECTRONICE cumpărate online:

a. Intrați pe un link ce va fi anuntat
b. Biletul va fi deja transformat automat intr-un voucher de aceeași valoare primit pe e-mail
c. Identificați valoarea biletului pe care îl aveați
d. Introduceți codul voucherului primit pe e-mail
e. Cumpărați un nou bilet de valoarea diferenței de la biletul pe care îl aveți până la prețul final din acel moment (ex. Dacă aveți bilet electronic de 400 lei iar prețul final este de 500 lei, introduceți codul voucherului primit și mai cumpărați un bilet de 100 lei)
f. Veți primi pe e-mail biletul final care este valid pentru intrarea la festival
g. Pentru cine dorește, pe link-ul online se poate cumpăra și un bilet DONAȚIE în valoare de 20 lei sau multiplu de 20 lei mulțumindu-vă de pe acum pentru susținere

Dacă totuși vor exista persoane care, din motive obiective, nu pot sau nu mai doresc să ajungă la festival și nu oferă biletele altor persoane doritoare, pot să ne scrie pe adresa de e-mail info@rockstadtextremefest.ro și să ne solicite rambursarea sumei plătite.

Pentru orice nelămurire referitoare la biletele pentru festival și procedura descrisă ne puteți scrie la info@rockstadtextremefest.ro

Vă mulțumim și așteptăm să ne revedem liberi și veseli în 2022 la Râșnov.

Echipa Rockstadt Extreme Fest

 

Update 24-03-2021

Rockstadt Extreme Fest se muta in 2022

Rockstadt Extreme Fest 2022 - Cetatea RâșnovAm muncit susținut încă dinaintea ediției din 2019 pentru Rockstadt Extreme Fest 2020 și pentru un line-up de excepție. Apoi am continuat, cu toate resursele disponibile într-un an dificil, să păstrăm întregul line-up și în 2021. Noi suntem pregătiți să avem Rockstadt Extreme Fest în acest an.
Dar ne imaginăm cum, cu puțin timp inainte, aflăm ca nu vă putem primi pe toți cei care v-ați cumpărat bilete din cauza limitării numărului de spectatori. Și atunci va trebui să vă alegem, pe unii dintre voi să vă găzduim, pe alții dintre voi să vă dăm la o parte. Cum am putea să facem asta ?

Ne imaginăm că trebuie să stați cu masca pe față când pe scena este trupa voastră preferată sau, și mai rău, poate trebuie să stați și pe scaune la distanță de prietenii voștri cu care ați venit sau poate i-ați cunoscut acolo. Ne imaginăm că cineva, permanent, vă atrage atenția sa păstrați distanța atunci când bucuria revederii și îmbrățișării prietenilor este la ea acasă la Râșnov.

Ne imaginăm că poate jumătate din trupele voastre preferate nu vor veni din cauza restricțiilor de călătorie și a anulării turneelor deoarece multe alte festivaluri din Europa au anulat deja iar altele este posibil să anuleze și ele.

Nu ne putem imagina că acesta este concediul vostru mult așteptat, fără libertate, fără socializare, fără toți prietenii, fără bucurie, fără amintiri memorabile.

Am dori să credem că un festival poate avea loc în asemenea condiții însă nu putem. Nu acesta este spiritul Rockstadt Extreme Fest cu care ne-am obișnuit din 2013.

Am ținut cont de toate mesajele primite de la voi și de îngrijorările voastre și credem că este fair-play să vă anunțăm încă de pe acum că Rockstadt Extreme Fest nu va putea avea loc in 2021 în aceste condiții.

Am început deja să lucrăm la ediția din 2022 și în curând vă vom anunța ce se întamplă cu abonamentele pe care deja le-ați cumpărat, cu voucherele promise, cu trupele pe care le vom vedea împreună cu alte detalii despre festival.

Aveți grijă de voi și de cei dragi și să ne reauzim sănătoși!

Cu tristețe dar mari speranțe,

 

Update 25-05-2020

Rockstadt Extreme Fest 2020 se amina pentru 2021!

Rockstadt Extreme Fest 2021 RasnovComunicat din partea organizatorilor:

Dragi prieteni,

Vă mulțumim pentru susținere, răbdare și înțelegere!

Vrem să știți că, în ciuda situației complicate și fără precedent, nu am uitat de VOI pentru că festivalul este făcut pentru VOI. Astfel, dorim să vă oferim informații la prima mână despre cum stau lucrurile.

Autoritățile nu oferă răspunsuri la întrebarea ce se întâmplă cu festivalurile din vară pentru a putea gestiona mai bine relația noastră cu voi și cu toți partenerii și furnizorii implicați în buna desfășurare a Rockstadt Extreme Fest.

Festivalurile din Europa și-au reprogramat ediția din acest an pentru anul următor, fiind nevoite să facă acest lucru ca urmare a deciziei autorităților, a anulărilor turneelor trupelor confirmate, a incertitudinii legate de evoluția pandemiei, a riscului expunerii participanților la un mediu favorabil propagării virusului și a grijii pentru sănătatea participanților.

Am muncit la ediția 2020 pentru a avea cel mai bun line-up de până acum, încă dinainte de cea din 2019, permanent cu gândul la VOI și la întreaga forță umană care face posibil un asemenea festival. Sunt oameni pe care nu îi vedeți, dar care sunt esențiali: angajații noștri, muncitori contractați, echipa tehnică pentru scenă, sunet, lumini, pirotehnie, echipa de securitate, administrativă, voluntari, pompieri, ambulanța și prim ajutor, curățenie și igienizare, logistică și transport, ospitalitate și cazări, achiziții, barmani și cei de la care cumpărați mâncare, echipa foto și video, colaboratori din presă, echipa de marketing și publicitate. Plus alți colaboratori externi pentru diverse servicii. Toți aceștia împreună cu VOI fac posibil ca în România să existe Rockstadt Extreme Fest de 8 ani deja, cu o recunoaștere internațională.

Prin urmare, suntem nevoiți să reprogramăm festivalul pentru 2021, în perioada 5 – 8 August. Sperăm să vă ajute această informație pentru reconfigurarea cazărilor voastre, transportului, zilelor libere și agendei voastre în general pentru perioada respectivă. Ne bucurăm să vă spunem că toate trupele care erau confirmate deja sunt deschise pentru o această reprogramare și vom reveni cu informații concrete. În plus, vom adăuga și alte trupe importante în line-up.

Abonamentele voastre pe care deja le-ați cumpărat vor fi valabile pentru 2021 și, în plus, veți primi un discount de 30 de lei la prețul acestora materializat prin consumație în cadrul festivalului. Revenim cu informații pentru acest discount.

Mesajul nostru către voi este unul simplu și esențial: FESTIVALUL DEPINDE DE SUSȚINEREA VOASTRĂ și puteți face asta păstrându-vă abonamentul pentru 2021.

De asemenea, există opțiunea de a vă vinde abonamentul pe care îl aveți către o altă persoană, acesta nefiind nominal. Noi vă recomandăm să utilizați platforme dedicate și sigure. Persoana care va cumpăra abonamentul de la voi va beneficia la rându-i de discount-ul amintit.

Dacă nu aveți cum să ne vedem în 2021, puteți să vă preschimbați abonamentul pe care îl aveți în voucher valoric pe care îl puteți utiliza până la 30.09.2021 pentru servicii și produse oferite de Asociația Culturală REF în calitate de organizator. Vom reveni cu detalii și pe acest subiect.

Deși varianta de a vă returna banii pe abonament nu are titlu de obligativitate pentru noi, putem să facem și acest lucru dacă nu puteți participa, însă doar după ce se încheie festivalul din 2021, până cel târziu 01.09.2021.

Prelungim posibilitatea de cumpărare a abonamentelor la prețul de 390 lei până luni, 01.06.2020. Și pentru aceste abonamente veți beneficia de discount-ul de 30 lei la festival.

Începând de luni, 01.06.2020, pentru Rockstadt Extreme Fest 2021, prețurile abonamentelor vor fi următoarele:

– Primele 1.500 de abonamente, dar nu mai târziu de 15.10.2020 – 400 lei
– Următoarele 1.500 de abonamente, dar nu mai târziu de 15.03.2021 – 450 lei
– Restul de abonamente, dar nu mai târziu de 05.07.2021 – 500 lei
– Din 05.07.2021 și în timpul festivalului – 550 lei

Biletele pe zile vor costa 220 lei și vă vom anunța când se pun în vânzare.

Vom reveni în scurt timp cu alte informații iar dacă aveți alte întrebări sau nelămuriri, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la info@rockstadtextremefest.ro.

Mulțumim pentru susținere, răbdare și înțelegere. Aveți grijă de voi!

Echipa Rockstadt Extreme Fest”

https://www.facebook.com/rockstadtextremefest

 

Update 02-03-2020

Heaven Shall Burn la Rockstadt Extreme Fest 2020

REF 2020 - Heaven Shall Burn rockstadtHeaven Shall Burn, maeștri ai metalelor extreme germane, vor urca pe scena Rockstadt Extreme Fest 2020, care va avea loc între 30 iulie – 02 august, pe terenul de biatlon la poalele Cetății Râșnov.   

Povestea Heaven Shall Burn, nume de referință care influențează scena extreme metal internațională de 24 de ani, a fost începută de chitaristul Maik Weichert și de Matthias Voigt (tobe), în 1996, sub numele de Consense. Un nume bun de început, ținând cont că proiectul a apărut din pasiunea comună a unor tineri pentru metal, hardcore și punk și din dorința de a da voce opiniilor comune, atât la nivel politic, cât și la nivelul criticii sociale.

Numele formației a fost schimbat apoi, Heaven Shall Burn fiind luat după cel al unui cunoscut album al celor de la Marduk („Heaven Shall Burn… When We Are Gathered”), iar energia explozivă, virulența compozițiilor și a mesajelor transmise le-a adus, imediat după lansarea primelor două albume, un loc pe scena unor cunoscute festivaluri, precum Party.San, With Full Force sau Wacken Open Air Festival, turnee prin Europa.

2004 a venit și cu un proiect de caritate, Heaven Shall Burn lansând un split single alături de Napalm Death și The Haunted, „Tsunami Benefit”, vândut într-o ediție limitată de 1.000 de copii pentru a strânge fonduri pentru victimele tsunamiului din Oceanul Indian. În 2005, formația a adus la lumină un nou material, un album split intitulat „The Split Program II”, urmat în același an de turneul  „Hell on Earth Tour” și în 2006 de un nou disc „Deaf to Our Prayers”, care a ajuns sus în clasamentele germane, a înregistrat cele mai bune vânzări din istoria trupei de până la acel moment și le-a asigurat noi locuri la cele mai importante festivaluri de profil, precum Summer Breeze Open Air.

2008 a adus un nou succes, „Iconoclast  (Part One: The Final Resistance)” fiind primit cu entuziasm de fani și de critica de specialitate, ajungând pe poziția 21 a topurilor germane și fiind urmat de un turneu european și în America de Nord, alături de Embrace the End și The Ghost Inside. Următorul an a venit cu continuarea succesului, „Bildersturm – Iconoclast II (The Visual Resistance) ”, în timp ce 2010 a adus la lumină cea de-a treia parte a trilogiei, „Invictus (Iconoclast III), ” care a intrat, de altfel, în Top 10 cele mai bune discuri germane și a fost urmat de un nou turneu.

Din album în album și din turneu în turneu, Heaven Shall Burn au contribuit de-a lungul carierei cu nu mai puțin de 13 materiale la moștenirea muzicală internațională, cel mai recent, un dublu disc intitulat „Of Truth and Sacrifice”, fiind programat pentru luna martie a acestui an. Fiind gândit sub forma a două jumătăți care se completează (prima parte, „Of Truth”, partea a doua, „Of Sacrifice”), albumul este rezultatul unei călătorii de patru ani în care trupa s-a retras din rutina standard de compunere a noilor materiale pentru a-și regăsi virulența, forța, speranțele și lucrurile în care membrii formației cred și a le materializa în 19 piese care vor fascina audiența de-a lungul unei aventuri de 97 de minute, intense, profunde și pline de insight-uri.

Ideea centrală a albumului este una cu care ne confruntăm cu toții în societatea zilelor noastre: problema și complexitatea adevărului în era „fake news” și povara sacrificiului personal presupus adeseori de lupta pentru adevăr.

După spusele lui Weichert: „albumul este unul foarte personal pentru Heaven Shall Burn. Este mult mai emoțional, mai agresiv și compus cu mai multă pasiune și determinare, fiind în egală măsură cuprins de melancolie sau de relaxare pe alocuri. În acest album, am încercat să fim o variantă muzicală a Theatrum Mundi, arătând și combinând toate influențele care ne ghidează ca formație. Atât la nivel muzical, cât și la nivel liric, acest material a venit la viață într-un mod foarte natural pentru noi, ipocrizia adevărului din era modernă, răspândită prin social media sau de către liderii lumii libere, fiind adeseori greu de înghițit de oricare dintre noi. Iar faptul că societatea, așa cum o știm, regresează la nivel moral este și mai greu de suportat”.

Pe toate aceste dileme existențiale, însoțite de ritmuri agresive, versuri virulente și de o energie explozivă, Heaven Shall Burn le va pune în scenă la cea de-a opta ediție marca Rockstadt Extreme Fest.

Heaven Shall Burn (DE) completează seria confirmărilor la Rockstadt Extreme Fest 2020, care include deja nume precum: Anthrax (USA), Cattle Decapitation (SUA), Overkill (SUA), Phil Anselmo & The Illegals (SUA), Municipal Waste (SUA), Unearth (SUA), Cradle of Filth (UK), As I Lay Dying (SUA), Rings of Saturn (SUA), Dyscarnate (UK), Unleashed (SE), Necrophobic (SE), October Tide (SE), IN THE WOODS… (NO), Mayhem (NO), Kampfar (NO), Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR), In Mourning (SE), Mephorash (SE), Bethlehem (GER), Dead Label (IE), Katla. (IS), UADA (SUA), Psykup (FR), The Rumpled (IT), Tableau Mort (UK), Baest (DK) sau Darvaza (IT).

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt deja disponibile online, exclusiv pe iabilet.ro.

Perioadele de vânzare a abonamentelor REF 2020 sunt:

 • Pre-sale 5: 1.000 de abonamente la prețul de 350 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 16.03.2020;
 • Pre-sale 6: 1.000 de abonamente la prețul de 390 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 18.05.2020.
 • În ultimul prag de pre-sale online, cât și la intrarea în festival: abonamentele vor fi la prețul de 440 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2020 vor fi disponibile și bilete pe zi, la prețul de 220 lei/ buc., ce vor fi puse în vânzare începând cu 29.06.2020.

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Cea de-a opta ediție a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est si cel mai cunoscut festival de metal din Romania, va avea loc la poalele Cetății Râșnov – terenul de Biatlon de la baza cetății.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2020:

http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2020_FacebookEvent

 

 

Update 10-02-2020

Death metal din Danemarca la Rockstadt Extreme Fest 2020: BAEST

BAEST, unul dintre numele fresh ale scenei death metal internaționale și cea mai apreciată trupă death metal daneză a momentului, întregește seria rockstadt extreme fest baestconfirmărilor de la Rockstadt Extreme Fest 2020, care va avea loc între 30 iulie – 02 august, pe terenul de biatlon la poalele Cetății Râșnov.   

BAEST, care înseamnă „bestie” sau „brută” în daneză, este un proiect muzical apărut în Aarhus (Danemarca) și care a surprins încă de la început prin îmbinarea inedită de stiluri pe care o propune ascultătorilor genurilor extreme: un death metal exploziv cântat pe chitare thrash, îmbogățit de cunoscutul „buzzaw guitar tone” specific celor de la Entombed sau Bloodbath și completat de un show live plin de o energie virulentă, care nu încetează să exploreze noi teritorii ale death metal-ului.

Deși înființată în 2015, abordarea muzicală surprinzătoare propusă de trupă i-a adus nu mai puțin de 40 de show-uri în primul an de existență și i-a asigurat apariția pe scenele unor cunoscute festivaluri de profil, precum: Summer Breeze, Ruhrpott Metal Meeting, Copenhell, Roskilde, Royal Metal Fest sau Eurosonic, cântând, de asemenea, alături de nume precum Hatebreed, Decapitated, Dying Fetus, Entombed A.D. sau Illdisposed.

Acestor reușite li se adaugă faptul că BAEST a fost support band pentru Phil Anselmo & The Illegals și că anul trecut formația a primit două premii Gaffa, pentru „Best Metal Album” și „Best Newcomer” (premiile Gaffa sunt unele dintre cele mai importante ale industriei muzicale daneze, fiind decernate de cea mai cunoscută și de tradiție revistă muzicală a țării – GAFFA magazine). Distincțiile vin în completarea premiului „Upcoming Band of the Year”, acordat de Heavy-Metal.dk în 2017 (una dintre cele mai cunoscute publicații online daneze dedicate genurilor extreme, precum: heavy metal, power, thrash, death sau black metal).

Primul album full-lenght al BAEST, intitulat „Danse Macabre” (2018), a devenit la puțin timp de la lansare cel mai bine vândut vinil din Danemarca, fiind urmat anul trecut de „Venenum”, bine primit și el de critica de specialitate. Cel de-al doilea material este gândit ca o continuare a „Danse Macabre”, unde ascultătorul era târât în iadul personal al trăirilor întocmai ca personajele din „Divina Commedia” a lui Dante Alighieri. „Fiecare piesă de pe noul album introduce audiența într-un cerc al iadului, fiecare melodie în parte fiind dominată de o idee și o atmosferă distinctă, ce îmbină muzicalitatea cu o energie feroce, brutală”, după spusele membrilor BAEST.

Pe acest mix surprinzător și exploziv, care i-a ajutat să cucerească rapid un loc sub lumina reflectoarelor, BAEST îl va aduce la poalele Cetății Râșnov.

BAEST (DK) continuă seria confirmărilor la Rockstadt Extreme Fest 2020, care include deja nume precum: Anthrax (USA), Cattle Decapitation (SUA), Overkill (SUA), Phil Anselmo & The Illegals (SUA), Municipal Waste (SUA), Unearth (SUA), Cradle of Filth (UK), As I Lay Dying (SUA), Rings of Saturn (SUA), Dyscarnate (UK), Unleashed (SE), Necrophobic (SE), October Tide (SE), IN THE WOODS… (NO), Mayhem (NO), Kampfar (NO), Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR), In Mourning (SE), Mephorash (SE), Bethlehem (GER), Dead Label (IE), Katla. (IS), UADA (SUA), Psykup (FR), The Rumpled (IT), Tableau Mort (UK) sau Darvaza (IT).

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt deja disponibile online, exclusiv pe iabilet.ro.

Perioadele de vânzare a abonamentelor REF 2020 sunt:

 • Pre-sale 5: 1.000 de abonamente la prețul de 350 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 16.03.2020;
 • Pre-sale 6: 1.000 de abonamente la prețul de 390 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 18.05.2020.
 • În ultimul prag de pre-sale online, cât și la intrarea în festival: abonamentele vor fi la prețul de 440 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2020 vor fi disponibile și bilete pe zi, la prețul de 220 lei/ buc., ce vor fi puse în vânzare începând cu 29.06.2020.

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Cea de-a opta ediție a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est si cel mai cunoscut festival de metal din Romania, va avea loc la poalele Cetății Râșnov – terenul de Biatlon de la baza cetății.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2020:

http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2020_FacebookEvent

 

Update 21-01-2020

Municipal Waste pentru prima dată în România la Rockstadt Extreme Fest 2020

rockstadt extreme fest municipal wasteMunicipal Waste concertează în premieră în România la Rockstadt Extreme Fest 2020 care va avea loc între 30 iulie – 02 august, pe terenul de biatlon la poalele Cetății Râșnov.   

Proiect activ pe scena muzicală de aproape două decenii, Municipal Waste este o trupă de crossover thrash americană fondată în Richmond, Virginia, care a făcut valuri încă de la apariție. Cu ocazia primului concert al formației, susținut de un Revelion (2000/ 2001), grupul a ajuns să fie învinuit pentru iscarea unei mici revolte.

După această apariție live care a atras atenția publică, Municipal Waste au adus la lumină albumul de debut, intitulat, „Waste ‘Em All” (2001), urmat îndeaproape de alte trei materiale: „Hazardous Mutation” (2005), „The Art Of Partying” (2007) și „Massive Aggressive” (2009), albume care au contribuit la creșterea popularității și la atragerea interesului din partea publicațiilor de profil. Într-atât încât Spin Magazine să ajungă să afirme că „piesele Municipal Waste sună într-atât de bine încât oricare dintre ele s-ar putea strecura foarte bine într-un mix tape, între un Gang Green și o melodie D.R.I.”, ca Outburn Magazine să spună că „nu se poate contesta că sunt cei mai buni în ceea ce fac” sau ca Decibel Magazine să considere că „această trupă aduce un standard de aur”.

Hotărâți să păstreze viu spiritul scenei cross-over a anilor ’80 și autori ai unor videoclipuri care au stârnit adeseori discuții sau indignare, Municipal Waste au continuat să crească în popularitate cu fiecare material lansat. „The Art Of Partying” spre exemplu a atras recenzii entuziaste din partea criticii de specialitate și s-a plasat pe cele mai bune locuri ale unor topuri importante – Top cinci albume ale anului (realizat de „Close Up Magazine”, Suedia), locul 20 în „Topul Big Cheese Magazine” (UK) sau „Kerrang! Magazine” – apărând, de asemenea, în paginile cunoscutei NME și pe coperta „Metal Maniacs Magazine” (SUA).

Dacă subiectele abordate de trupă fac referire la alcoolism, mutanți sau thrash metal, iar în stilul grupului se recunosc influențe ale unor nume precum Suicidal Tendencies, D.R.I., Slayer, Anthrax, Exodus sau Sepultura, muzica plină de energie compusă de Municipal Waste a ajuns să primească eticheta de „Party Thrash”, care garantează o distracție pe cinste cu ocazia fiecărui concert. Precum cel pe care formația îl pregătește pentru Rockstadt Extreme Fest 2020.

Municipal Waste (SUA) continuă seria confirmărilor la Rockstadt Extreme Fest 2020, serie ce include deja nume precum: Anthrax (USA), Cattle Decapitation (SUA), Overkill (SUA), Phil Anselmo & The Illegals (SUA), Unearth (SUA), Cradle of Filth (UK), As I Lay Dying (SUA), Rings of Saturn (SUA), Dyscarnate (UK), Unleashed (SE), Necrophobic (SE), October Tide (SE), IN THE WOODS… (NO), Mayhem (NO), Kampfar (NO), Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR), In Mourning (SE), Mephorash (SE), Bethlehem (GER), Dead Label (IE), Katla. (IS), UADA (SUA), Psykup (FR), The Rumpled (IT), Tableau Mort (UK) sau Darvaza (IT).

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt deja disponibile online, exclusiv pe iabilet.ro.

Perioadele de vânzare a abonamentelor REF 2020 sunt:

 • Pre-sale 5: 1.000 de abonamente la prețul de 350 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 16.03.2020;
 • Pre-sale 6: 1.000 de abonamente la prețul de 390 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 18.05.2020.
 • În ultimul prag de pre-sale online, cât și la intrarea în festival: abonamentele vor fi la prețul de 440 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2020 vor fi disponibile și bilete pe zi, la prețul de 220 lei/ buc., ce vor fi puse în vânzare începând cu 29.06.2020.

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Cea de-a opta ediție a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est si cel mai cunoscut festival de metal din Romania, va avea loc la poalele Cetății Râșnov – terenul de Biatlon de la baza cetății.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2020:

http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2020_FacebookEvent

 

Update 20-01-2020

Unearth la Rockstadt Extreme Fest 2020

Unearth REF 2020Unearth revine în line-up-ul Rockstadt Extreme Fest 2020 pentru a susține concertul mult așteptat. Festivalul va avea loc între 30 iulie – 02 august, pe terenul de biatlon la poalele Cetății Râșnov.   

Cu peste două decenii de carieră la activ, UNEARTH a devenit un nume de reverință atât pentru amatorii de metalcore pur, cât și pentru industria muzicală internațională. Grupul fondat în SUA, în 1998, de Trevor Phipps, Buz McGrath, Mike Rudberg și Chris Rybicki, Ken Susi (alăturându-se apoi), apărând ca rezultat al noului val de heavy metal. Îmbinând cu succes sound-ul virulent al Pantera, cu complexitatea melodică a noului val death metal suedez, cu forța pură și ritmurile alerte ale metal-ului tradițional și cu duritatea noisecore-ului și metalcore-ului anilor ’90.

Numele formației a fost dat de tobarul Mike Rudberg și face referire la misiunea proiectului, aceea de a „dezgropa”/ „scoate la lumină” (un-earth) sound-uri și abordări noi pentru scena internațională de hardcore și metal. Iar modul în care proiectul a evoluat în timp arată că au respectat din plin această misiune, trecând cu succes proba timpului și devenind veritabili reprezentanți ai noului val de heavy metal american, alături de trupe precum Killswitch Engage, Lamb Of God, Shadows Fall sau All That Remains.

Având la activ un stil caracterizat de îmbinarea celor două genuri, trupa și-a lansat la scurt timp de la înființare primul EP, intitulat „Above the Fall of Man” (1999), urmat de albumul de debut, „The Stings of Conscience” (2001),  primit foarte bine de critică și de fanii celor două genuri. În 2002 a venit „Endless” (2002), cel de-al doilea EP, iar la doar doi ani distanță, grupul a adus un nou material, intitulat „The Oncoming Storm”, începând, de asemenea, să meargă în turnee și să urce pe scenă alături de nume precum Shadows Fall, Lamb of God, Slipknot, Killswitch Engage, Gwar sau All That Remains.

În 2006 a venit pe piață un alt material marcant pentru cariera deja în plină ascensiune a Unearth: „In the Eyes of Fire”, urmat de participarea la noi festivaluri (Ozzfest – SUA, Loud Park Festival – Japonia sau Download Festival) și de noi turnee alături de nume grele ale scenei internaționale, precum Slayer, Dimmu Borgir, DevilDriver sau Kataklysm.

2008 aduce Unearth pe poziția 13 în Billboard Top Music Video Chart și vânzări însemnate ale unui nou material: DVD-ul „Alive from the Apocalypse”, urmat, în același an, de albumul numărul patru. Intitulat „The March”, acest material a fost foarte primit de critica de profil și de fani, lucru tradus în vânzări de peste 100.000 de exemplare la nivel global și de noi turnee alături de The Acacia Strain, Whitechapel, Protest the Hero, Parkway Drive, Architects, Despised Icon, Carnifex, Lamb of God sau Five Finger Death Punch. Trupa a continuat să își întărească poziția pe piața internațională cu „Darkness in the Light” (2011) și „Watchers of Rule” (2014), perioadă urmată de patru ani de tăcere.

Anul trecut, Unearth a lansat la cel de-al șaptelea album, „Extinction(s)”, produs cu ajutorul unei echipe puternice: materialul este scris în colaborare cu Daniel „DL” Laskiewicz (LGND și ex-The Acacia Strain), înregistrat cu chitaristul de la Fit For An Autopsy și cu Adam Dutkiewicz la tobe (Killswitch Engage), fiind produs de Will Putney (Gojira, Every Time I Die).

Despre „Extinction(s)”, vocalul Trevor Phipps afirmă că piesele de pe acest album (precum „Incinerate”) readuc sound-ul agresiv și forța intensă a primelor materiale ale formației, îmbinate cu rafinamentul muzical obținut de trupă de-a lungul carierei. La nivelul versurilor sunt abordate teme variate, unele cu tentă socială și politică, Incinerate”, spre exemplu, vorbind despre importanța unității într-o lume care instigă permanent la ură și la divizare, de vreme ce constant ni se spune să urâm pe cineva pentru simplul fapt că e diferit de noi sau pentru că are alte viziuni.

Pe scena de la poalele Cetății Râșnov, Unearth (SUA) vor cânta alături de: Anthrax (USA), Cattle Decapitation (SUA), Overkill (SUA), Phil Anselmo & The Illegals (SUA), Cradle of Filth (UK), As I Lay Dying (SUA), Rings of Saturn (SUA), Dyscarnate (UK), Unleashed (SE), Necrophobic (SE), October Tide (SE), IN THE WOODS… (NO), Mayhem (NO), Kampfar (NO), Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR), In Mourning (SE), Mephorash (SE), Bethlehem (GER), Dead Label (IE), Katla. (IS), UADA (SUA), Psykup (FR), The Rumpled (IT), Tableau Mort (UK) sau Darvaza (IT).

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt deja disponibile online, exclusiv pe iabilet.ro.

Perioadele de vânzare a abonamentelor REF 2020 sunt:

 • Pre-sale 4: 1.000 de abonamente la prețul de 310 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 20.01.2020;
 • Pre-sale 5: 1.000 de abonamente la prețul de 350 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 16.03.2020;
 • Pre-sale 6: 1.000 de abonamente la prețul de 390 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 18.05.2020.
 • În ultimul prag de pre-sale online, cât și la intrarea în festival: abonamentele vor fi la prețul de 440 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2020 vor fi disponibile și bilete pe zi, la prețul de 220 lei/ buc., ce vor fi puse în vânzare începând cu 29.06.2020.

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Cea de-a opta ediție a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est si cel mai cunoscut festival de metal din Romania, va avea loc la poalele Cetății Râșnov – terenul de Biatlon de la baza cetății.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2020:

http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2020_FacebookEvent

 

Update 19-12-2019

Necrophobic pe scena Rockstadt Extreme Fest 2020!

Necrophobic pe scena Rockstadt Extreme Fest 2020!NECROPHOBIC [Blackened Death Metal] [Suedia]

Se spune că formația și-a luat numele de la o melodie compusă de Slayer, de pe albumul „Reign of Blood” (1986). Trupa a apărut în peisajul muzical în 1989, fiind fondată de Joakim Sterner și de David Parland din dorința de da naștere unui gen de death metal încă și mai întunecat față de ceea ce exista la acel moment. Iar rezultatele tăioase, cu inserții acustice sau lirice feroce nu au întârziat să apară, fiind dominate de subiecte legate de satanism, moarte sau teme anti-creștine.

Albumul de debut, „The Nocturnal Silence”, a apărut în 1993, fiind urmat de „Spawned by Evil” în 1996 și de „Darkside” la numai un an distanță. Inspirația a continuat să anime trupa, astfel că la numai doi ani, Necrophobic aduce la lumină un nou material, „The Third Antichrist” (1999) sub Black Mark Production. Schimbarea casei de discuri a oferit grupului ocazia să aducă pe piață încă un album „Bloodhymns” (2002), urmat de o nouă schimbare și de un nou material, „Hrimthursum” (2006), apărut sub Regain Records/ Candlelight USA, același label sub care Necrophobic va lansa și materialul care va câștiga titlul de „Albumul lunii” acordat de „Death to All” (2009).

Iar noutățile nu au încetat să apară, Necrophobic fiind animați de o continuă forță creativă care au adus la lumină materiale precum „Womb of Lilithu”, „Pesta” sau „Mark of the Necrogram” (2018), ultimul menționat fiind definit de trupă drept mai mult decât un album, drept întunecimea supremă care cufundă toate războaiele în violență, drept o manifestare virulentă a forței muzicale pe toate fronturile.

După propriile spuse ale membrilor formației „noul album ne face să simțim că suntem o trupă dedicată 100% lucrurilor pe care le compunem. Că suntem 100% «metal people» care se implică total pentru a oferi celor din fața scenei o experiență intensă, un sunet incisiv și întunecat, ceva mult mai mult decât o muzică bine cântată”.

https://www.facebook.com/necrophobic.official/

https://necrophobichhr.bandcamp.com/

https://youtu.be/6ApYgfDc308

https://open.spotify.com/artist/3RUZtC4rkONY3kprM10ZTa?si=q4OuKH9jRpmLhX8UrzTHiw

 

Update 16-12-2019

Psykup la Rockstadt Extreme Fest 2020

Psykup la Rockstadt Extreme Fest 2020Psykup este noul nume confirmat de la Rockstadt Extreme Fest 2020, care va avea loc în perioada 30 iulie – 02 august, pe terenul de biatlon de la baza Cetății Râșnov.

În cei peste 20 de ani de carieră în industria muzicală, Psykup și-a câștigat renumele de ființă mitică a peisajului rock-ului alternativ, renume obținut cu ajutorul celor 4 albume, un EP acustic și două DVD-uri ce includ concerte live, fiind în prezent în lucru cu cel de-al cincilea material de studio.

Înființată în Toulouse (Franța), trupa a compus la început piese ce îmbinau influențele venite de la nume precum Primus, Pantera, Strapping Young Lad sau Alice In Chains, până la găsirea propriei viziuni muzicale concretizate, de altfel, în albumul de debut, „The Time of Reflection” („Le Temps de la Réflexion”), lansat la șapte ani de la înființare. Materialul cu care și-a făcut intrarea oficială în lumea muzicală franceză a fost bine primit atât de public, cât și de critica de specialitate, ajutând formația să se facă remarcată pe o scenă dominată la acea vreme de nume ca Gojira sau Sleepers.

Motivul? Datorită abordării creative, experimentale asupra muzicii, care tratează compoziția sonoră într-o manieră apropiată mai mult de cinematografie, decât de abordarea muzicală clasică, o manieră similară cu cea a lui John Zorn. Adică, într-un mod în care compoziția este împărțită în mai multe povești individuale, ce sunt apoi aranjate într-o anumită ordine.

Atât datorită modului nou de a-și elabora lucrările, cât și datorită înclinației către a experimenta fără frică și fără limite, Psykup este un proiect muzical greu de definit sau de încadrat într-un stil anume, oscilând mereu cu abordarea lor inedită asupra metal-ului între experimental și granițele muzicii de avangardă. O combinație tentantă cu care trupa este pregătită să își surprindă și încânte audiența la Rockstadt Extreme Fest 2020.

Psykup (FR) continuă seria confirmărilor pentru cea de-a opta ediție a Rockstadt Extreme Fest, printre care se numără: Anthrax (USA), Cattle Decapitation (SUA), Overkill (SUA), Cradle of Filth (UK), As I Lay Dying (SUA), Rings of Saturn (SUA), Dyscarnate (UK), Unleashed (SE), Necrophobic (SE), October Tide (SE), IN THE WOODS… (NO), Mayhem (NO), Kampfar (NO), Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR), In Mourning (SE), Mephorash (SE), Bethlehem (GER), Dead Label (IE), Katla. (IS), UADA (SUA) sau Tableau Mort (UK).

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt deja disponibile online, exclusiv pe iabilet.ro.

Perioadele de vânzare a abonamentelor REF 2020 sunt:

 • Pre-sale 4: 1.000 de abonamente la prețul de 310 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 20.01.2020;
 • Pre-sale 5: 1.000 de abonamente la prețul de 350 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 16.03.2020;
 • Pre-sale 6: 1.000 de abonamente la prețul de 390 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 18.05.2020.
 • În ultimul prag de pre-sale online, cât și la intrarea în festival: abonamentele vor fi la prețul de 440 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2020 vor fi disponibile și bilete pe zi, la prețul de 220 lei/ buc., ce vor fi puse în vânzare începând cu 29.06.2020.

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2020:

http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2020_FacebookEvent

 

Update 11-12-2019

Black Metal cu Tableau Mort la Rockstadt Extreme Fest 2020

Black Metal cu Tableau Mort la Rockstadt Extreme Fest 2020TABLEAU MORT [Black Metal] [Marea Britanie]

Proiectul muzical a apărut în 2017 pe scena underground britanică, fiind înființat de muzicieni de origine română, cunoscuți pentru activitatea lor în trupe precum Sin, Indian Fall sau Havoc (IT). Tableau Mort aduce o abordare inedită în zona black metal-ului, îmbinând forța și întunecimea acestui gen muzical, cu tonalitățile specifice celei ortodoxe, completate de țipete și de pasaje vocale intense menite să adâncească bazele macabre ale compozițiilor.

Primele piese lansate de trupă, „Impending Corruption” și „Fall Of Man” (ultima apărând pe compilația americană „Heretic”), dezvăluie o țesătură muzicală complexă, ce include numeroase niveluri și influențe de subgenuri metal, reunite pentru a da naștere unor sound-uri ambientale, pline de emoție, melancolie și de întunecime. Iar albumul de debut nu a întârziat să apară. Intitulat „Veil Of Stigma”, materialul a fost bine primit de fani și de publicațiile de specialitate.

Metal Archives, spre exemplu, consideră că „Tableau Mort îmbogățește peisajul underground cu un album care este deopotrivă fidel spiritului black metal pur, dar și să dezvolte direcțiile bătătorite de predecesori. Misterul emanat de sound-ul albumului te face să te pleci în fața rezultatului meșteșugit pe care pielese acestui material reușește să îl aducă la lumină în această nișă muzicală, unind într-un mod unic influențe vechi și noi, desăvârșite de o abordare cu totul inedită asupra unui concept ezoteric deja mult dezbătut”.

În timp ce Metal Crypt subliniază atmosfera indusă de noul album: „iei o doză puternică de melodic death metal, plin de furie haotică perfect completată de o atmosferă încărcată, plină de energie, de melodii marcate de emoții profunde și de versuri meditative sau care te cufundă în întunecimea depresiei”.

Valul de recenzii pozitive a adus la scurt timp și primele ocazii de a susține concerte live, precum cele din Nambucca sau The Unicorn Camden, și de a urca pe scena unor festivaluri de profil, precum Deadsoul Festival, Legions ov Darkness Festival sau Eradication Festival.

https://www.facebook.com/tableaumort/

https://open.spotify.com/artist/2ggrc1ffeQC5hQ4u4Pcnhv…

Abonamente https://www.iabilet.ro/site/event/44585/

 

Update 03-12-2019

Doom / death suedez cu October Tide la Rockstadt Extreme Fest 2020

Doom / death suedez cu October Tide la Rockstadt Extreme Fest 2020𝐎𝐂𝐓𝐎𝐁𝐄𝐑 𝐓𝐈𝐃𝐄 [Doom | Death Metal] [Suedia]

Înființat în 1995 pe scena muzicală suedeză, October Tide a apărut ca un proiect personal de death/ doom metal al unor foști membri ai Katatonia – vocalul Jonas Renkse și chitaristul Fred Norrman. La doar doi ani de la înființare, trupa a lansat „Rain Without End” (1997) și „Grey Dawn” (1999), două materiale foarte bine primite de public, devenite ulterior adevărate albume cult. În ciuda succesului, trupa a luat o pauză muzicală timp de șapte ani, formația reunindu-se în 2009, după plecarea lui Norrman din Katatonia, când a revenit pe piață cu un nou material, „A Thin Shell”, avându-l la voce pe Tobias Netzell (de la In Mourning).

Reunirea a fost de bun augur, astfel că în 2013 October Tide a adus la lumină două noi albume de studio „Tunnel Of No Light” (2013) și „Winged Waltz” (2016), ambele animate de o abordare plină de sensibilitate a death metal-ului și de pasaje deosebit de complexe de chitară.

Aflându-se mereu în centrul scenei suedeze de melodic death metal, October Tide au impresionat constant cu energia adusă pe scenă și cu piesele pline de emoție și de profunzime, dominate riff-uri complexe de chitară.

Website: http://www.octobertide.net/

Facebook: https://www.facebook.com/octobertideband/

Bandcamp: https://agoniarecords.bandcamp.com/album/in-splendor-below

Spotify: https://open.spotify.com/artist/4Ttdsj7ypWvHOhephBvXAl?si=NxRjhu0zToKCQHGLfuc02Q

Youtube: https://youtu.be/waRKlmTk3uY

 

Update 02-12-2019

UADA vor participa la Rockstadt Extreme Fest 2020

UADA vor participa la Rockstadt Extreme Fest 2020UADA, care se traduce prin „bântuit” în latină, este un proiect inspirat de spiritul valului black metal de la începutul anilor ’90. Apărută în 2014 în Portland, Oregon (SUA), trupa a atras atenția prin abordarea muzicală inedită capabilă să îmbine duritatea originală a black metal-ului cu un spectru larg de influențe. În așa fel încât au început să fie rapid observați și apreciați de artiști cunoscuți, precum John Haughm de la Agalloch, pentru care „UADA este una dintre cele mai interesante și captivante tinere trupe ieșite din Portland în zilele noastre”.

La numai un an, grupul debuta live în concert la Famine Fest II alături de nume precum Terrorizer, Engorged, Nekrofilth, Drawn & Quartered sau Cemetery Lust, UADA impunându-se drept una dintre revelațiile festivalului. A urmat apoi Northwestern Black Circle Festival, unde formația a împărțit scena cu artiști precum Inquisition, Demoncy, Weregoat sau Slutvomit și multe alte apariții la evenimente muzicale de profil.

După ce și-a extins experiența aparițiilor live, la doi ani de la debut UADA a lansat pe piață, prin eforturi proprii, primul album numit „Devoid of Light”. La doi ani distanță a urmat „Cult of a Dying Sun” bine primit de public, și caracterizat drept „un mix de tonalități similare cu cele ale Agalloch peste care se presară multă întunecime, se toarnă o doză puternică de death și vei obține o compoziție impresionantă numită UADA”.

Facebook: https://www.facebook.com/OfficialUADA/

Spotify: https://open.spotify.com/artist/30R8X3xhfDbxAcfxSZ0UaQ?si=fNzs4CpsSQmSUD9k0PJSLA

Bandcamp: https://uada.bandcamp.com/

Bilete: https://www.iabilet.ro/site/event/44585/

Youtube: 

 

Update 25-11-2019

Deathcore american pentru prima dată în România: Rings of Saturn la Rockstadt Extreme Fest 2020!

 

Rings of Saturn la Rockstadt Extreme Fest 2020!Rings of Saturn ajung pentru prima dată în România, la Rockstadt Extreme Fest 2020, care va avea loc în perioada 30 iulie – 02 august, pe terenul de biatlon de la baza Cetății Râșnov.

Maeștrii tech-death-ului cu origini „spațiale”, Rings of Saturn, inspiră scena muzicală internațională de un deceniu deja, povestea lor începând din 2009, în Bay Area, California (SUA). Apărut inițial ca un proiect de studio aparținând lui Lucas Mann, Rings of Saturn a început să câștige fani rapid datorită stilului foarte tehnic, a complexității și durității compozițiilor și a versurilor dominate de teme spațiale, legate de viața extraterestră.

Prima lor piesă, „Abducted”, realizată pe când erau încă în liceu, a fost pusă online și a câștigat rapid ascultători. A urmat albumul de debut „Embryonic Anomaly” (2010), care le-a adus și un contract cu label-ul Unique Leader Records.

Au urmat câteva turnee și, în ciuda schimbărilor constante de componență, un nou material („Dingir” în 2013), completat la scurt timp de cel de-al treilea album: „Lugal Ki En” (2014) și de noi turnee în SUA, America de Nord, Canada și Mexic. Trupa a continuat să crească în popularitate și să se facă remarcată tot mai mult pe scena americană, lucru care a avut ca rezultat obținerea unui contract cu Nuclear Blast Records în 2016, label sub care au și publicat în următorul an un nou material: „Ultu Ulla” (Time Immemorial), primit cu entuziasm de fani.

Despre abordarea muzicală diferită prin care s-au făcut remarcați, Mann spune: „Nu vreau să fiu limitat de un construct anume. În muzică, mă concentrez mereu pe a construi structurile pe care le văd în minte. Folosesc structuri complexe, însoțite de arpegii, de fraze simplificate, toate urmărind viziunea stilistică pe care o am atunci când mă gândesc la structura «inelelor» planetelor. Iar abilitatea tehnică de a reda aceste construcții muzicale ține de memoria mușchilor. E destul de greu pentru un muzician să redea cu instrumentul său pattern-ul muzical al inelelor pentru că nu sunt obișnuiți cu aceste structuri.

De cele mai multe ori, reacția celor care încearcă este «Uau, e foarte ciudat». Însă, nici nu intenționăm să facem lucrurile confortabile, nu despre asta este vorba. După ceva timp, după ce te obișnuiești cu compoziția, totul se leagă și are un sens. Rings of Saturn este un proiect care aduce la lumină muzică experimentală și este menit să îi inspire pe cei din jur să cânte fără limitări creative.”

„Am fost mereu o trupă experimentală. Eu ca muzician sunt așa. Cu «Ultu Ulla» am vrut să abordez o direcție mai melodică față de cea a materialelor anterioare. Ca urmare, trupa noastră a câștigat noi fani, cu toate că cei care au fost de la început alături de noi au simțit lipsa durității, a accentelor puternic tehnice și a naturii predominant experimentale a primelor albume. Adică, a lucrurilor care ne-au ajutat să ne facem remarcați. E unul dintre motivele pentru care pe ultimul material am încercat să păstrăm virulența și lucrurile datorită cărora am ieșit inițial din mulțime, dar să și păstrăm direcția melodică apreciată de noii ascultători. Iar rezultatul poate fi ascultat pe «Gidim», care reprezintă, într-un fel, întoarcerea la rădăcinile artistice ale proiectului Rings of Saturn”, completează Mann.

Rings of Saturn (SUA) continuă seria numelor confirmate pentru cea de-a opta ediție a Rockstadt Extreme Fest, printre care se numără: Anthrax (USA), Cattle Decapitation (SUA), Overkill (SUA), Cradle of Filth (UK), As I Lay Dying (SUA), Dyscarnate (UK), Unleashed (SE), IN THE WOODS… (NO), Mayhem (NO), Kampfar (NO), Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR), In Mourning (SE), Mephorash (SE), Bethlehem (GER), Dead Label (IE) sau Katla. (IS).

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt deja disponibile online, exclusiv pe iabilet.ro.

Perioadele de vânzare a abonamentelor REF 2020 sunt:

 • Pre-sale 4: 1.000 de abonamente la prețul de 310 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 20.01.2020;
 • Pre-sale 5: 1.000 de abonamente la prețul de 350 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 16.03.2020;
 • Pre-sale 6: 1.000 de abonamente la prețul de 390 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 18.05.2020.
 • În ultimul prag de pre-sale online, cât și la intrarea în festival: abonamentele vor fi la prețul de 440 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2020 vor fi disponibile și bilete pe zi, la prețul de 220 lei/ buc., ce vor fi puse în vânzare începând cu 29.06.2020.

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2020:

http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2020_FacebookEvent

 

Update 21-11-2019

O noua confirmare la Rockstadt Extreme Fest 2020: Strains

O noua confirmare la Rockstadt Extreme Fest 2020: StrainsSTRAINS [Metal / Hardcore] [Belgia]

Infiintata in 2014, Strains aduc cu ei un mix aparte si brutal de progressive metalcore si hardcore. Materialele discografice lansate sunt Infinite (2014), Redefine(d) (2015), Denial (2017), Legacy (2018), Dead Weight (2019) si single-ul Alive lansat in 16 octombrie 2019 care poate fi ascultat aici https://wearestrains.bandcamp.com/.

https://www.facebook.com/wearestrains/

 

Update 20-11-2019

Dead Label vor fi prezenti la Rockstadt Extreme Fest 2020

DEAD LABEL [Groove Metal] [Irlanda]

 

Dead Label vor fi prezenti la Rockstadt Extreme Fest 2020Trupa, apărută în 2008, în Celbridge (Irlanda) a ales numele de Dead Label în semn de dezaprobare față de obiceiul larg răspândit de a încadra fiecare formație în genuri și subgenuri, etichetate ca aparținând anumitor tipologii metal. Înființată de trei membri ce cântaseră anterior împreună într-un alt grup numit VX, compozițiile Dead Label au fost influențate de nume precum Machine Head, Pantera, Caliban sau Slipknot.

Cu un sound ce îmbină cu măiestrie elemente de thrash metal, death metal, hardcore metal si groove metal, Dead Label au reușit să se facă remarcați pe scena muzicală internațională chiar după lansarea albumului de debut, „Throne of Bones”. Astfel, formația a plecat în turnee în America de Nord, Marea Britanie, Europa și Japonia alături de nume consacrate precum Machine Head, Fear Factory, Gojira sau DevilDriver și a urcat pe scena unora dintre cele mai cunoscute festivaluri de profil: Download Festival UK, Bloodstock Open Air, Hammerfest sau MetalDays Festival.

După lansarea în 2017 a single-ului și videoclipului „Pure Chaos”, ce a strâns în scurt timp peste 110.000 de vizualizări, trupa a început să atragă și mai mult interesul presei de specialitate și a caselor de producție, ajungând pe coperta revistei Metal Hammer (ediția martie 2018) și fiind inclusă în campania TV a promovare a Bloodstock Open Air din același an. Iar creativitatea muzicală și popularitatea Dead Label a continuat să crească și în 2019, noile single-uri „False Messiah”, „Triggered” și mult mai recenta „Dystopian Complex” reușind să atragă aprecierea fanilor stilurilor heavy din întreaga lume.

https://www.youtube.com/watch?v=-c2oFFxzTbA

 

Update 19-11-2019

BETHLEHEM va participa la Rockstadt Extreme Fest 2020!

BETHLEHEM va participa la Rockstadt Extreme Fest 2020!BETHLEHEM [Experimental Black Doom] [Germania]

Bethlehem, una dintre cele mai cunoscute trupe de black/ doom metal, și-a făcut apariția în industria muzicală în 1991, în Grevenbroich (Germania), fiind fondată de Jürgen Bartsch și Klaus Matton, care mai colaboraseră în Morbid Vision, o formație de thrash metal.

Au debutat în 1994 cu „Dark Metal”, urmat la numai doi ani de albumul „Dictius Te Necare” (titlu in latină tradus prin „Trebuie să te sinucizi”), în piesele căruia apare la voce Rainer Landfermann (cunoscut ca basist în trupa germană de death metal Pavor). Albumul a atras atenția criticii de specialitate atât datorită compozițiilor, cât și lui Landfermann, a cărui voce a fost descrisă drept „una dintre cele mai tulburătoare și extreme voci pe care le vei putea auzi de la o ființă umană”.

Cei de la Bethlehem sunt considerați pionieri ai unui stil descris drept „depressive black metal” sau „suicidal black metal”, însă, de-a lungul anilor, stilul grupului a evoluat, lăsând în urmă influențele black și doom metal de la începuturi în favoarea durității germane, completată pe alocuri de abordări electro.

Faima trupei a continuat să crească de la an la an, astfel că 1998 au compus soundtrack-ul unui film american underground, „Gummo”, pentru care au fost lansate piesele „Schuld Uns’res Knöcherigen Faltpferds” și „Verschleierte Irreligiösität”. De-a lungul timpului, febra creativă a ajutat formația să aducă pe piață nu mai puțin de aproximativ 17 materiale (albume, EP-uri și split-uri) compuse de-a lungul celor aproape 30 de ani de carieră, ultimul dintre acestea, „Lebe dich leer”, fiind lansat chiar anul acesta.

https://www.facebook.com/bethlehemofficial/
https://bethlehem.bandcamp.com/

 

Update  18-11-2019

Post-rock islandez la Rockstadt Extreme Fest 2020: Katla.

Post-rock islandez la Rockstadt Extreme Fest 2020: Katla.Katla. va urca pe scena Rockstadt Extreme Fest 2020, care va avea loc în perioada 30 iulie – 02 august, pe terenul de biatlon de la baza Cetății Râșnov.\

Katla., duo numit astfel după unul dintre cei mai mari vulcani activi din Islanda, este rezultatul cooperării muzicale dintre Einar Thorberg Guðmundsson (multi-instrumentist și voce) și Guðmundur Óli Pálmason (artist vizual și fost toboșar în Sólstafir), o colaborare care a început la finele lui 2015 în Reykjavík. Einar și Guðmundur se cunoșteau deja de câteva decenii și lucraseră împreună în alte câteva proiecte, inclusiv în Potentiam, trupă de black metal care a reușit să devină un proiect cult al scenei underground islandeze.

În ianuarie 2016, Katla. a lansat prima melodie, extrasă de pe EP-ul intitulat „Ferðalok 7”, care a apărut pe piață după câteva săptămâni. Iar la numai un an distanță, duoul și-a lansat albumul de debut, „Móðurástin”, sub cunoscutul label german Prophecy Productions, material primit cu entuziasm atât de critica de specialitate, cât și de fani.

Katla. a intrat rapid în atenția publicului și i-a câștigat aprecierea datorită compozițiilor puternice, cu note atmosferice și melancolice pe alocuri, ce îmbină cu măiestrie riff-urile complexe, cu sound-uri profund pătrunse de influențe întunecate, ce hipnotizează ascultătorul. Versurile pieselor istorisesc povestea celor care trăiesc într-o țară a contrastelor, un teritoriu în care focul și gheața coexistă, iar iernile pline de întunecime sunt completate de veri cu soare în miez de noapte. Toate trăirile puternice și contradictorii ale oamenilor din țara contrastelor sunt intens exprimate la nivel liric și sonor în piesele duoului islandez, pregătit, asemeni vulcanului omonim, să erupă în fiecare dintre show-urile live, introducând audiența într-o transă țesută de sound-urile atmosferice, profund întunecate, ale celor de la Katla.

Katla. (IS) se alătură numelor deja confirmate pentru cea de-a opta ediție a Rockstadt Extreme Fest, printre care se numără: Anthrax (USA), Cattle Decapitation (SUA), Overkill (SUA), Cradle of Filth (UK), As I Lay Dying (SUA), Dyscarnate (UK), Unleashed (SE), IN THE WOODS… (NO), Mayhem (NO), Kampfar (NO), Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR), In Mourning (SE) sau Mephorash (SE).

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt deja disponibile online, exclusiv pe iabilet.ro.

Perioadele de vânzare a abonamentelor REF 2020 sunt:

 • Pre-sale 4: 1.000 de abonamente la prețul de 310 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 20.01.2020;
 • Pre-sale 5: 1.000 de abonamente la prețul de 350 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 16.03.2020;
 • Pre-sale 6: 1.000 de abonamente la prețul de 390 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 18.05.2020.
 • În ultimul prag de pre-sale online, cât și la intrarea în festival: abonamentele vor fi la prețul de 440 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2020 vor fi disponibile și bilete pe zi, la prețul de 220 lei/ buc., ce vor fi puse în vânzare începând cu 29.06.2020.

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2020:

http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2020_FacebookEvent

 

Update 14-11-2019

𝐀𝐒 𝐈 𝐋𝐀𝐘 𝐃𝐘𝐈𝐍𝐆 [𝘔𝘦𝘵𝘢𝘭𝘤𝘰𝘳𝘦] [𝘚𝘜𝘈] pe scena Rockstadt Extreme Fest 2020!

𝐀𝐒 𝐈 𝐋𝐀𝐘 𝐃𝐘𝐈𝐍𝐆 [𝘔𝘦𝘵𝘢𝘭𝘤𝘰𝘳𝘦] [𝘚𝘜𝘈] pe scena Rockstadt Extreme Fest 2020!Înființată în San Diego, California (SUA), As I Lay Dying își datorează numele romanului omonim publicat de Willian Faulkner în 1930. Ideea noului proiect muzical îi aparține lui Tim Lambesis (vocalul trupei și în prezent), care a decis în 2000 să părăsească formația în care era chitarist (Society’s Finest).

Încă din perioada de început, trupa a cunoscut succesul. Cel de-al patrulea album, spre exemplu, „An Ocean Between Us”, a ajuns pe locul 1 în Top Rock Charts și pe locul 8 în Top Billboard 200.

După primele trei materiale lansate, formația urca deja pe scena unora dintre cele mai mari festivaluri internaționale de profil, precum: Wacken Open Air, With Full Force, Soundwave Festival, Sounds of the Underground, Warped Tour, Bloodstock Open Air sau Taste of Chaos. A urmat „The Powerless Rise” (2010), materialul cu numărul cinci, primit cu entuziasm de critica de specialitate și de fani și „Awakened”, lansat în 2012, chiar înainte ca grupul să intre într-o perioadă de tăcere, prelungită până la începutul lui 2018.

Renăscută din cenușă, trupa a revenit atenția industriei muzicale cu noi forțe și lucruri de spus. Primul rezultat al noilor compoziții și teme explorate, generate de hiatusul grupului și de experiențele personale, s-a concretizat în piesa „My Own Grave”, apărută în 2018 și apoi, mai recent, în cel mai nou album: „Shaped By Fire” (septembrie 2019).

Noul material reprezintă expresia muzicală a energiei explozive acumulate în acești ani, energie concretizată într-un asalt metal, ce poartă amprenta artistică datorită căreia As I Lay Dying au devenit un fenomen al metalelor extreme din ultimele două decenii. Însă, există un ingredient secret care animă forța creativă, după cum povestește Nick Hipa (chitară): „Pentru mine, «Shaped By Fire» este albumul cu cea mai mare semnificație. Fiecare material surprinde și exprimă ceea ce ești tu în momentul respectiv și lucrurile prin care ai trecut până atunci. În acest moment, noi am trecut prin experiențe pe care nu mi le-aș fi imaginat și care ne-au făcut, pe fiecare dintre noi, să evoluăm. Sunt mândru de colegii din trupă și de rezultatul muncii la acest album. Am devenit mai buni ca muzicieni, ca oameni și am dorit să împărtășim aceste lucruri cu publicul nostru. Prin intermediul «Shaped By Fire».”

De-a lungul carierei, As I Lay Dying au vândut peste 1 milion de albume în întreaga lume, au primit distincția „Artist Of The Year” la San Diego Music Awards (2005), distincția „Ultimate Metal God” la MTV2 Music Awards (2007), au câștigat în 2008 o nominalizare la categoria „Best Metal Performance” la Premiile Grammy (pentru melodia „Nothing Left”) și au obținut sute de milioane de difuzări de-a lungul celor aproape douăzeci de ani de carieră.

Abonamente aici https://www.iabilet.ro/site/event/44585/

My Own Grave (Official Video)


Official Website https://www.asilaydying.com/
Facebook page https://www.facebook.com/asilaydying/

 

Update 04-11-2019

Thrash metal american la Rockstadt Extreme Fest 2020: Overkill!

 

Thrash metal american la Rockstadt Extreme Fest 2020: Overkill!Overkill, unul dintre cele mai longevive și cunoscute nume ale scenei metal internaționale, este noua confirmare pentru Rockstadt Extreme Fest 2020, care va avea loc în perioada 30 iulie – 02 august, pe terenul de biatlon de la baza Cetății Râșnov.

Istoria trupei începe în 1980, în New Jersey, SUA, din ruinele unei trupe punk, „the Lubricunts”, ajungând să fie una dintre cele mai apreciate formații de thrash metal de pe Coasta Estică, alături de un alt grup consacrat al scenei internaționale ce va urca pe scena Rockstadt Extreme Fest: Anthrax.

După mai multe variante respinse de membrii noii formații, proiectul muzical ajunge să fie numit „Overkill”, la fel ca binecunoscutul album Motörhead. Overkill au fost, de altfel, singurul grup dintre primele trupe de thrash metal americane care au semnat cu o casă de discuri importantă, Atlantic Records, în 1986, și a devenit apoi parte din valul de formații thrash metal foarte populare în anii ’80 pe continentul american (din care fac parte și „Big Four”).

Se spune că trupa a atras atenția scenei underground americane încă de la demo-ul „Power in Black”, care a circulat intens și a inspirat fani și noi trupe deopotrivă, precum Exodus sau Testament. În 1985, apare primul EP, „Overkill”, care a fost sold out la scurt timp după lansare și a contribuit la creșterea popuarității formației până la punctul în care au semnat cu cel mai influent label independent dedicat genului heavy metal, Megaforce Records. Astfel a început drumul către succes.

Albumul de debut, „Feel the Fire” (1985), a fost primit cu entuziasm de critici și de fanii genului thrash metal, fiind considerat drept o capodoperă a genului și contribuind la consacrarea popularității și poziției trupei ca unul dintre „motoarele” noului curent muzical al Coastei de Est Americane a anilor ’80. Debutul a fost urmat de un turneu intensiv prin Europa, alături de Anthrax și Agent Steel, urmat apoi de turneul „Reign in Blood” din America de Nord, unde Overkill a cântat ca opening act pentru Slayer.

Succesul comercial a continuat și cu cel de-al doilea album, „Taking Over” (1987), care a ajuns pe locul 191 în Top Billboard 200. Următoarele materiale („Under the Influence” – 1988, „The Years of Decay” – 1989, „Horrorscope” – 1991, „I Hear Black” – 1993 sau „W.F.O.” – 1994) s-au bucurat de aprecierea publicului, a criticii de specialitate, intrând în Top Billboard 200.

Overkill au continuat să câștige popularitate, cu ajutorul următoarelor albume lansate pe piață „The Electric Age” (2012), „White Devil Armory” (2014) și „The Grinding Wheel” (2017), obținând vânzări de peste 16 milioane de bucăti.

Overkill (SUA) completează lista confirmărilor pentru cea de-a opta ediție a Rockstadt Extreme Fest, din care fac deja parte nume precum: Anthrax (USA), Cattle Decapitation (SUA), Cradle of Filth (UK), Dyscarnate (UK), Unleashed (SE), IN THE WOODS… (NO), Mayhem (NO), Kampfar (NO), Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR), In Mourning (SE) sau Mephorash (SE).

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt deja disponibile online, exclusiv pe iabilet.ro.

Perioadele de vânzare a abonamentelor REF 2020 sunt:

 • Pre-sale 3: mai sunt doar câteva abonamente la prețul de 270 lei/ buc., disponibile până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 25.11.2019;
 • Pre-sale 4: 1.000 de abonamente la prețul de 310 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 20.01.2020;
 • Pre-sale 5: 1.000 de abonamente la prețul de 350 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 16.03.2020;
 • Pre-sale 6: 1.000 de abonamente la prețul de 390 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 18.05.2020.
 • În ultimul prag de pre-sale online, cât și la intrarea în festival: abonamentele vor fi la prețul de 440 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2020 vor fi disponibile și bilete pe zi, la prețul de 220 lei/ buc., ce vor fi puse în vânzare începând cu 29.06.2020.

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2020:

http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2020_FacebookEvent

 

Update 31-10-2019

Death metal suedez la Rockstadt Extreme Fest 2020: Unleashed!

 

Death metal suedez la Rockstadt Extreme Fest 2020: Unleashed!Unleashed confirmă pentru Rockstadt Extreme Fest 2020, care va avea loc în perioada 30 iulie – 02 august, pe terenul de biatlon de la baza Cetății Râșnov.

Unleashed, sau death metal suedez per se, cum le place membrilor să se definească, este un proiect muzical fondat de Johnny Hedlund în 1989 în Stockholm. Trupa s-a făcut remarcată încă din etapa demo-urilor, care le-au adus un contract cu Century Media Records, cunoscut label german, și posibilitatea de a lansa un album de debut, „Where No Life Dwells” (1991), urmat imediat de un turneu alături de Morbid Angel prin Europa și SUA. La numai un an distanță, cel de-al doilea album este lansat, „Shadows in the Deep” (1992) ce include și un cover după piesa „Countess Bathory” de la Venom, apărând apoi „Open Sea”, tot la un an distanță, și „Victory” (1995), materiale bine primite de public.

Unul dintre lucrurile pentru care Unleashed s-au făcut remarcați a fost îmbinarea interesantă de teme abordate – temele lirice desprinse din cultura și valorile vikinge au fost măiestrit combinate cu aspecte ale culturilor tradiționale nordice și cu subiecte caracteristice tradițiilor pre-creștine. Spre exemplu, „The Hunt for White Christ” (2018), cel de-al 13-lea album de studio al trupei și, totodată, cel de-al patrulea volum din „World of Odalheim and their Midgard warriors”, este o poveste scrisă de Hedlund (fondatorul formației) pentru a marca aniversarea a 30 de ani de carieră și a ilustra la nivel sonor și liric trecutul, prezentul și ceea ce Hedlund consideră ca fiind viitorul și valorile adevăraților vikingi.

De-a lungul a trei decenii, Unleashed au influențat scena muzicală suedeză și nu numai, inspirând alte proiecte artistice și ajungând să fie considerați unul dintre „Big Four” ai death metal-ului suedez, alături de  Dismember, Entombed și Grave. Cu aceste trupe, Unleashed a și plecat într-un turneu european, intitulat „Masters of Death tour”, în 2006, după lansarea celui de-al optulea album, „Midvinterblot”.

Ca orice trupa care a reușit să câștige aprecierea scenei internaționale, Unleashed a apărut pe afișul a numeroase festivaluri renumite, precum Summer Breeze Open Air sau With Full Force, iar anul viitor va urca pe scena Rockstadt Extreme Fest.

Unleashed (SE) continuă seria confirmărilor pentru cea de-a opta ediție a Rockstadt Extreme Fest, din care fac deja parte nume precum: Anthrax (USA), Cattle Decapitation (SUA), Cradle of Filth (UK), Dyscarnate (UK), IN THE WOODS… (NO), Mayhem (NO), Kampfar (NO), Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR), In Mourning (SE) sau Mephorash (SE).

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt deja disponibile online, exclusiv pe iabilet.ro.

Perioadele de vânzare a abonamentelor REF 2020 sunt:

 • Pre-sale 3: mai sunt doar câteva abonamente la prețul de 270 lei/ buc., disponibile până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 25.11.2019;
 • Pre-sale 4: 1.000 de abonamente la prețul de 310 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 20.01.2020;
 • Pre-sale 5: 1.000 de abonamente la prețul de 350 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 16.03.2020;
 • Pre-sale 6: 1.000 de abonamente la prețul de 390 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 18.05.2020.
 • În ultimul prag de pre-sale online, cât și la intrarea în festival: abonamentele vor fi la prețul de 440 lei/ buc.

 

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2020 vor fi disponibile și bilete pe zi, la prețul de 220 lei/ buc., ce vor fi puse în vânzare începând cu 29.06.2020. 

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2020:

http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2020_FacebookEvent

 

Update 29-10-2019

Anthrax, una dintre legendele thrash metal-ului, a fost confirmat pentru editia de anul viitor a Rockstadt Extreme Fest!

Anthrax, una dintre legendele thrash metal-ului, a fost confirmat pentru editia de anul viitor a Rockstadt Extreme Fest!Anthrax sau unul dintre „Big Four” ai thrash metal-ului, cum este cunoscut de către fani, și-a făcut apariția acum 38 de ani, în New York (1981), reprezentând după propriile definiții ale trupei răspunsul Americii la noul val de heavy metal britanic de la acel moment. Grupul a câștigat popularitate pe scena americană a anilor ’80, iar după ce acest gen a câştigat tot mai mult teren în rândul publicului, pe la mijlocul anilor ’80, Anthrax a fost inclusă în „The Big Four“ sau grupul celor mai celebre formaţii ale acestui curent muzical, alături de Metallica, Megadeth şi Slayer.

Proiectul muzical care a inspirat și influențat generații de fani și de muzicieni, Anthrax a lansat 11 materiale și a vândut peste 10 milioane de albume în întreaga lume, atrăgând aprecierea fanilor și a criticii de specialitate încă de la cel de-al treilea, „Among The Living” (1987). Datorită acestuia, trupa a obținut o certificare de aur, acordată de RIAA (Recording Industry Association of America) pe baza numărului de albume și single-uri vândute.

Începând cu acel moment, grupul a trecut de la un succes la altul, datorită unor materiale precum „State of Euphoria” (1988), „Persistence of Time” (1990) sau compilația „Attack of the Killer B’s” (1991), album care a intrat în Top 30 din Billboard 200 și a înregistrat vânzări de peste jumătate de milion de bucăți. Iar reușitele nu s-au oprit aici. „Sound of White Noise” (1993), a ajuns pe poziția 7 din Billboard 200, cel mai bun loc în top obținut de formație.

Trupa este bine cunoscută pentru energia legendară a concertelor live și pentru curajul cu care experimentează și cu care leagă colaborări mai puțin obișnuite pentru scena metal, cum e cazul celei realizate cu grupul american de hip hop Public Enemy (2011).

La fel ca în cazul oricărei trupe, există uneori diferențe de viziune sau de idei, însă longevitatea Anthrax se datorează faptului că cei parte din proiect au putut găsi mereu o cale pentru a scoate ce-i mai bun din contradicții, lucru care adaugă un plus de farmec chimiei lor unice.

Toți cei cinci contribuie cu idei și sugestii la fiecare piesă. Charlie Benante (tobe) face primele adnotări alături de primele riff-uri și de scrierea ideilor noi sau ritmuri care apar în timpul sesiunilor, Scott Ian (chitară) are un stil aparte prin care include ideile sale lirice în muzica grupului, Bello (bas) s-a dovedit a fi mereu talentat în scrierea de piese care să păstreze amprenta aparte a Anthrax, în timp ce Belladonna desăvârșește nota aparte a muzicii Anthrax prin unicitatea timbrului vocal.

Anthrax (SUA) completează line-up-ul deja anunțat pentru Rockstadt Extreme Fest 2020, ce include nume precum: Cradle Of Filth (UK), Mephorash (SE), Dyscarnate (UK), Cattle Decapitation (SUA), In Mourning (SE), In The Woods… (NO), Mayhem (NO), Kampfar (NO), Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA) și Rotting Christ (GR)…

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt deja disponibile online, exclusiv pe iabilet.ro.
Perioadele de vânzare a abonamentelor REF 2020 sunt:

 • Pre-sale 3: 1.000 de abonamente la prețul de 270 lei/buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 25.11.2019;
 • Pre-sale 4: 1.000 de abonamente la prețul de 310 lei/buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 20.01.2020;
 • Pre-sale 5: 1.000 de abonamente la prețul de 350 lei/buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 16.03.2020;
 • Pre-sale 6: 1.000 de abonamente la prețul de 390 lei/buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 18.05.2020;
 • În ultimul prag de pre-sale online, cât și la intrarea în festival: abonamentele vor fi la prețul de 440 lei/buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2020 vor fi disponibile și bilete pe zi, la prețul de 220 lei/buc., ce vor fi puse în vânzare începând cu 29.06.2020.

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2020:

bit.ly/RockstadtExtremeFest2020_FacebookEvent

Update 22-10-2019

Cradle of Filth, pentru prima dată la Rockstadt Extreme Fest 2020

 

Cradle of Filth, pentru prima dată la Rockstadt Extreme Fest 2020Cradle of Filth, una dintre cele mai cunoscute și influente trupe metal britanice, va urca pe scena Rockstadt Extreme Fest 2020, care va avea loc în perioada 30 iulie – 02 august, pe terenul de biatlon de la baza Cetății Râșnov.

Un nume care nu mai are nevoie de prezentări, Cradle of Filth și-a lăsat puternic amprenta asupra scenei metal internaționale timp de aproape treizeci de ani. Apărută în Suffolk, Marea Britanie, în 1991, formația a pornit într-o continuă explorare muzicală, de la black metal-ul virulent care a marcat primele materiale către explorarea unor zone diferite pe care le-a îmbinat cu succes. Zone precum precum gotic sau simfonic metal, care au fost mixate cu influențe ale altor subgenuri aparținând familiei metal. La nivel liric și estetic, Cradle of Filth și-a obișnuit fanii cu teme puternic influențate de literatura gotică, de simbolistica desprinsă din mitologie sau din filmele de groază.

Febra creativă, concretizată în 12 albume (ultimul, „Cryptoriana – The Seductiveness Of Decay”, apărut în 2017) și unul programat să apară în 2020, le-a adus membrilor Cradle of Filth numeroase apariții în unele dintre cele mai respectate publicații de specialitate la nivel internațional, precum Kerrang! sau MTV, precum și ocazia de a urca pe scena a numeroase festivaluri internaționale, dedicate genurilor rock și nu numai – precum Ozzfest, Download Festival sau cunoscutul Sziget Festival.

Debutul, „The Principle of Evil Made Flesh” (1994), poartă o amprentă foarte diferită față de cea pentru care CoF va ajunge să fie cunoscut, dar, cu toate acestea, a fost inclus în „Top 10 albume metal ale ultimilor douăzeci de ani”, realizat de Metal Hammer. Următoarele materiale care au văzut lumina zilei au adus trupa tot mai aproape de recunoașterea internațională, în ciuda dificultăților avute cu casele de discuri sau cu fluctuația componenței trupei, materiale precum „Dusk… and Her Embrace: The Original Sin” (1996) sau EP-ul „V Empire or Dark Faerytales in Phallustein” (1996), al cărei „Queen of Winter, Throned” a ajuns să fie inclusă în lista celor douăzeci de imnuri esențiale ale extreme metal-ului, clasament realizat de revista Kerrang! în 2006.

Încă de la începuturi, după cum mărturisesc membrii trupei, Cradle of Filth și-a asumat rolul de oracol al dark metal-ului, a cărui misiune este aceea de a explora ororile amorfe care mișună în umbra umanității, dezvăluind opulența și potențialul enorm deținut de păcatele capitale ale omenirii, de-a lungul secolelor de civilizație, îmbogățite de palidul romantism de care e capabil umanitatea și de nuanțe senzuale de grotesc.

Ultimul album, „Cryptoriana – The Seductiveness Of Decay”, este întruchiparea perioadei de renaștere creativă prin care membrii Cradle of Filth trec, perioadă care i-a adus către înălțimile furiei elegante, compozițiilor complexe și versurilor pline de mister cu care și-au captivat mereu audiența, toate acestea reunite, potrivit declarațiilor membrilor, în „cel mai mare efort de studio pe care l-au făcut până acum”. Așa cum o spune și Dani Filth, vocalul trupei, „albumul reprezintă un pas înainte sub aspect creativ, ce capitalizează succesul abordării muzicale regăsite în «Hammer Of The Witches», dar care sondează cu și mai mult curaj virulența adâncimilor sonore, pentru a realiza ceva cu adevărat unic, dar loial încarnărilor noastre muzicale anterioare”.

De la captivanta atmosferă melodramatică a primelor două piese „Exquisite Torments Await” și „Heartbreak And Seance”, cel de-al 12-lea album Cradle of Filth a adus expansiunea manifesto-ului sonor al trupei de-a lungul a nouă anti-imnuri complexe. După cum Dani Filth mărturisește: „albumul este saturat, la nivel liric și melodic, de ororile gotice ale Epocii Victoriene, titlul reflectând din plin acest lucru. «Cryptoriana» face referire la pasiunea sau obsesia nebună față de supranatural întâlnită în acea epocă, față de morminte și pasiunea față de macabru. Completarea titlului, «The Seductiveness Of Decay», subliniază această atracție față de moarte și de procesul auto-anihilării.” Iar următorul material promite să ducă încă și mai departe această sondare a întunecimilor și ororilor umanității.

Cradle of Filth (UK) va urca pe scena Rockstadt Extreme Fest 2020, alături de nume precum: Cattle Decapitation (SUA), Dyscarnate (UK), IN THE WOODS… (NO), Mayhem (NO), Kampfar (NO), Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR), In Mourning (SE) sau Mephorash (SE).

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt deja disponibile online, exclusiv pe iabilet.ro.

Perioadele de vânzare a abonamentelor REF 2020 sunt:

 • Pre-sale 3: 1.000 de abonamente la prețul de 270 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 25.11.2019;
 • Pre-sale 4: 1.000 de abonamente la prețul de 310 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 20.01.2020;
 • Pre-sale 5: 1.000 de abonamente la prețul de 350 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 16.03.2020;
 • Pre-sale 6: 1.000 de abonamente la prețul de 390 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 18.05.2020.
 • În ultimul prag de pre-sale online, cât și la intrarea în festival: abonamentele vor fi la prețul de 440 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2020 vor fi disponibile și bilete pe zi, la prețul de 220 lei/ buc., ce vor fi puse în vânzare începând cu 29.06.2020. 

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2020:

http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2020_FacebookEvent

 

Update 18-10-2019

Mephorash, pentru prima dată în România, la Rockstadt Extreme Fest 2020

 

Mephorash, pentru prima dată în România, la Rockstadt Extreme Fest 2020Mephorash continuă seria confirmărilor de la Rockstadt Extreme Fest 2020, care va avea loc în perioada 30 iulie – 02 august, pe terenul de biatlon de la baza Cetății Râșnov.

Istoria trupei care se auto-definește drept „sângele ocult al Uppsalei” (orașul în care a și apărut proiectul) sau esență a black metal-ului ezoteric după alte definiții, a început în 2010, în Suedia, când, după propriile spuse, membrii proiectului și-au început inițierea în artele întunecate și în explorarea cotloanelor ascunse ale black metal-ului.

De-a lungul celor nouă ani de carieră, cei de la Mephorash spun că și-au extras energia creativă din „Sitra Ahra” sau lumea cealaltă (tărâmul răului din textele cabalistice), călătorie exprimată la nivelul sonor prin intermediul fiecărei piese, al fiecăruia dintre cele 2 EP-uri, 4 albume full lenght și al unui split. Materialele ilustrează la nivel liric și al compozițiilor atmosfera ostilă și înfricoșătoare a tunelurilor care duc spre acest tărâm al forțelor întunecate.

Călătoria muzicală poartă de fiecare dată audiența spre cealaltă dimensiune, către adâncimile de dincolo de momentul Creației, până la Haosul Primordial, perfect surprins de stilul plin de virulență și de energie explozivă al trupei, menit să trezească fiecărui ascultător toate cele șase simțuri (cele cinci simțuri din tradiția aristotelică și pe cel al intuiției).

Fiecare material din discografia Mephorash continuă un fir roșu, inducând un aer coerent ce urmează ad literam credința profund ocultă. Iar călătoria dinamică și ceremonială pe care membrii trupei o propun ascultătorilor începe încă de la primul material („Death Awakens”, 2011) și îi poartă până la ultimul album, intitulat „Shem Ha Mephorash (2019), un termen din ebraică mai greu de definit, dar care poate fi interpretat drept „numele explicit al lui Dumnezeu”.

Mephorash (SE) completează line-up-ul deja anunțat pentru Rockstadt Extreme Fest 2020, ce include nume precum: Cattle Decapitation (SUA), Dyscarnate (UK), IN THE WOODS… (NO), Mayhem (NO), Kampfar (NO), Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR) și In Mourning (SE).

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt deja disponibile online, exclusiv pe iabilet.ro.

Perioadele de vânzare a abonamentelor REF 2020 sunt:

 • Pre-sale 3: 1.000 de abonamente la prețul de 270 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 25.11.2019;
 • Pre-sale 4: 1.000 de abonamente la prețul de 310 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 20.01.2020;
 • Pre-sale 5: 1.000 de abonamente la prețul de 350 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 16.03.2020;
 • Pre-sale 6: 1.000 de abonamente la prețul de 390 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 18.05.2020.
 • În ultimul prag de pre-sale online, cât și la intrarea în festival: abonamentele vor fi la prețul de 440 lei/ buc.

 

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2020 vor fi disponibile și bilete pe zi, la prețul de 220 lei/ buc., ce vor fi puse în vânzare începând cu 29.06.2020. 

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2020:

http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2020_FacebookEvent

 

Update 09-10-2019

PHILIP H. ANSELMO & THE ILLEGALS pentru prima data in Romania la REF 2020!

 

PHILIP H. ANSELMO & THE ILLEGALS pentru prima data in Romania la REF 2020!Pentru prima data pe scena de la Rockstadt Extreme Fest, PHILIP H. ANSELMO & THE ILLEGALS va interpreta piesele cunoscute ale defunctei (in acest moment) Pantera.

Phil Anselmo se va afla pe scena Rockstadt Extreme Fest 2020 impreuna cu Stephen Taylor si Mike DeLeon la chitara, Derek Engemann (chitara bass) si Joey Gonzalez (tobe).

Phil Anselmo si-a facut un nume incepind cu anii 90 impreuna cu Pantera, trupa cu care a scos 6 albume. Astfel, materiale precum „Cowboys from Hell” si „Vulgar Display of Power” le-au adus turnee impreuna cu nume mari precum Judas Priest, Annihilator, Suicidal Tendencies, Exodus, Sepultura sau Biohazard.

Incepind cu „Far Beyond Driven”, Pantera a inceput sa fie headliner si sa concerteze cu casa inchisa in toata lumea.

In 1995, Phil Anselmo isi lanseaza primul material solo in proiectul „Down”, albumul „Nola” fiind bine primit de catre public si critici. In 2003, Pantera se destrama, fiecare component urmind o cariera solo. Phil impreuna cu Rex Brown (bass) continua in Down, Vinnie Paul si Dimebag Darrel formeaza Damageplan. In 2004, un „fan” ce il considera pe Dimebag responsabil de destramarea Pantera, il impusca pe acesta pe scena clubului Villa Alrosa.

Phil Anslemo a mai colaborat in diverse proiecte muzicale precum Gasoline, Hellyeah, Necrophagia, Rebel Meets Rebel, Southern Isolation, Superjoint Ritual, Viking Crown, Eibon, etc.

Pe scena de la REF 2020 vor putea fi auzite hit-uri precum „Mouth for War”, „Becoming” „Five Minutes Alone” sau „Fucking Hostile”

 

Update 08-10-2019

Infected Rain pe scena Rockstadt Extreme Fest 2020!

 

INFECTED RAIN [Nu-Metal] [Republica Moldova]

Infected Rain pe scena Rockstadt Extreme Fest 2020!O combinație de screaming, riff-uri dure și samples a creat stilul lor aparte. Trupa s-a format în 2008 și și-a făcut prima apariție pe scenă pe 3 august 2008, concertând in cadrul unui eveniment dedicat trupei Slayer.

La sfârșitul aceleiași luni, Infected Rain a înregistrat primul CD demo, care consta din trei melodii: With Me, Parasite și No Idols. În următorii 2 ani, trupa a apărut în mai multe concerte în Moldova, România și Ucraina. Infected Rain a ocupat locul 1 la Big Up! Urban Fest în 2009 și a continuat fluxul performanțelor sale de succes la Forest Kap în 2010 și 2011.

În vara anului 2009, trupa a lansat un EP care a inclus șase piese: Judgmental Trap, Panika, No More, Escape, Go Away și Homeless . Primul lor videoclip a fost pentru melodia Judgmental Trap și a fost filmat în iarna anului următor. 25 noiembrie 2011 a fost marcată de lansarea primului album al trupei, intitulat Asylum.

După aceea, trupa a plecat într-un turneu în România pentru a promova albumul. În ianuarie 2012, trupa a lansat cel de-al doilea videoclip pentru piesa At the Bottom of the Bottle și la scurt timp după cea interpretată la Metal Special Fest în calitate de headliner. În iunie, trupa a cântat la OST fest 2012 în București pe aceeași scenă cu Dimmu Borgir și Motley Crue.

La scurt timp după aceea, au lansat un videoclip nou pentru melodia Me Against You, în colaborare cu Moldova Extreme Moto Cross. Apoi, pe 8 martie, a apărut un videoclip pentru single Stop Waiting.

În toamna anului 2013, trupa a vizitat România, Rusia, Ucraina și Bulgaria ca fiind primul lor mare turneu. 15 mai 2014 trupa a lansat cel de-al doilea album intitulat „Embrace Eternity”. Mai târziu, în septembrie și octombrie a fost marele lor turneu european în care au vizitat 12 țări. Ianuarie 2015 a fost marcată cu lansarea a încă 2 videoclipuri pentru albumul „Embrace Eternity”.

În același timp, trupa nu a încetat niciodată să viziteze noi țări și să conducă festivaluri mari din Europa. 2016 a început cu lansarea noului lor videoclip pentru single-ul Serendipity care a dat startul unei noi ere pentru Infected Rain. Videoclipurile soul Serendipity, Mold și Orphan au fost lansate în 2017 și fac parte din cel de-al treilea album numit „86” care a fost lansat pe 20 aprilie 2017.

Anul următor a fost dedicat turneului și compozitiilor noi. 2018 a fost un an frumos și intens pentru IR. Un an de expunere și propuneri interesante de lucru și colaborare. De fapt, 2019 a început imediat cu anunțuri mari. Anunțuri de viitoare turnee în întreaga lume și muzică nouă. După ce a fost independentă timp de 10 ani, trupa a semnat un acord de discuri cu discuri austriacă Napalm Records pe 13 februarie și a anunțat-o în ziua de Valentine’s Day, cu lansarea mare a noului videoclip pentru piesa Passerby.

Passerby este primul single, apoi urmat de The Earth Mantra, Lure and Storm, de pe albumul care se numește Endorphin, care va fi lansat în 2019.

 

Update 25-09-2019

Cattle Decapitation live la Rockstadt Extreme Fest 2020!

Cattle Decapitation live la Rockstadt Extreme Fest 2020!CATTLE DECAPITATION [Progressive Death Metal / Deathgrind / Grindcore] [SUA]

Un nume care influențează industria muzicală internațională de peste 19 ani și care a adus la lumină șapte albume (și unul anunțat pentru finalul acestui an), Cattle Decapitation sunt una dintre cele mai efervescente, virulente și neobosite forțe ale genurilor muzicale extreme.

Secretul trupei? Refuzul de a face compromisuri și, după cum spune Travis Ryan, vocalul trupei, „sentimentul că, pe măsură, ce înaintăm în vârstă, avem tot mai puține de pierdut, un sentiment eliberator, de fapt, care ne ajută să experimentăm până la extrem, urmând neobosiți dorința de a compune ceva nou și plin de energie explozivă”.

Povestea trupei de deathgrind/ death metal, ce și-a făcut un renume din apariţiile nonconformiste şi controversate de pe scena metal internaţională, începe în 1996 în San Diego, California (SUA). Cum numele o spune, multe dintre piese Cattle Decapitation abordează unele dintre cele mai importante subiecte ale societății contemporane, protestând împotriva abuzului umanității asupra mediului înconjurător și făcând referire la teme precum: mizantropia, genocidul rasei umane sau abuzurile comise asupra animalelor, unele dintre materiale trupei ilustrând ființele umane în situații la care sunt condamnate animalele de către unii oameni (experimente sau lichidare).

Controversele care au însoțit trupa de-a lungul carierei s-au născut nu doar din subiectele abordate, din vehemența versurilor sau a compozițiilor, ci și datorită artwork-ului ales de grup pentru albume. „To Serve Man”, spre exemplu, lansat în 2002, a făcut valuri în Germania, unde compania de distribuție locală a refuzat să promoveze noul material din cauza graficii alese pentru coperta albumului. Situația s-a repetat și cu ocazia materialului apărut la numai doi ani după, când „Humanure” a fost cenzurat sau nu a fost distribuit în unele țări din cauza graficii de pe copertă, îngreunând astfel accesul fanilor la noile piese.

Pe lângă discuțiile apărute în aceste situații, melodiile trupei și modul de ilustrare ales pentru promovarea albumelor au atras atenția și înțelegerea mesajelor Cattle Decapitation de către jurnaliștii de profil, unul dintre ei (Garry Sharpe-Young), subliniind, de altfel, că „această trupă este una dintre acele puține formații de metal ale căror mesaje lovesc la fel de puternic precum muzica pe care o compun”. Iar aceste mesaje cu impact nu au încetat să apară, în 2012 fiind lansat „Monolith of Inhumanity”, album primit cu entuziasm de fani și de critica de specialitate. Materialul a fost completat de turnee alături de nume cunoscute ale scenei internaționale, precum: Suffocation, Cryptopsy, The Black Dahlia Murder, Deicide, Behemoth, Hate Eternal sau Krisiun.

2015 a adus „The Anthropocene Extinction”, sub umbrela Metal Blade Records, care a continuat seria de recenzii pozitive generate de formație de-a lungul carierei, fiind definit drept încă o mostră ce confirmă poziția materialelor trupei drept cele mai violente expresii muzicale ale spectrului metalului extrem, piese ce forțează limitele cunoscute sonore ale virulenței, dar reușesc să păstreze muzicalitatea fără a știrbi din intensitate.

La nivel liric, dacă prin „Monolith of Inhumanity” este descris dur și explicit destinul cu care s-a confruntat specia umană pentru ca a insistat să exploateze și să distrugă planeta pe care trăia, albumul „The Anthropocene Extinction” continuă și dezvoltă această poveste dură, plasând locul acțiunii în era ce urmează dezastrului ecologic, uitându-se la consecințele care continuă să afecteze Pământul, întregul ecosistem, asemeni unui domino care se prăbușește chiar și după dispariția rasei umane. Astfel, „The Anthropocene Extinction” este plasat după momentul distrugerii pe care umanitatea și l-a adus asupra sa, albumul fiind definit de Travis Ryan drept „cel mai deprimant album pe care l-a înregistrat vreodată”. Pe lângă succesul comercial, acest material reprezintă și primul al Cattle Decapitation care a ajuns pe locul 100 în topul Billboard 200.

Iar finalul anului 2019 pregătește o nouă surpriză fanilor genului extrem, oferită de mult așteptata lansare a celui mai nou material al grupului, intitulat „Death Atlas” și pregătit sub atenta coordonare a producătorului Dave Otero (Allegaeon, Cephalic Carnage). Acesta definește, de altfel, noul material drept unul în care fiecare detaliu a fost atent lucrat și în care fiecare secundă, de la început și până la final, este rezultatul unei munci îndelungate.

 

Update 23-09-2019

Dyscarnate pe scena Rockstadt Extreme Fest 2020

 

Dyscarnate pe scena Rockstadt Extreme Fest 2020DYSCARNATE [Death Metal] [Marea Britanie]

Povestea Dyscarnate începe în 2004, când scena underground din Marea Britanie a început să fie animată de acest nou proiect muzical definit de un death metal virulent, în care pot fi resimțite influențe ale Behemoth sau Dying Fetus. După o serie de show-uri locale, în 2008, Dyscarnate și-a lansat primul EP, „Annihilate to Liberate”, care a adus trupei un contract cu Candlelight Records și Siege of Amida Records.

A urmat albumul de debut, intitulat „Enduring the Massacre” și produs în colaborare cu Chris Fielding (Primordial, Napalm Death), material ce a fost imediat completat de o serie de concerte alături de nume cunoscute, precum Cephalic Carnage, Psycroptic, Despised Icon sau The Black Dahlia Murder.

2012 a venit cu încă un material, numit „And So It Came to Pass”, care a adus și mai multă recunoaștere trupei, ajutând-o să ducă mai departe mesajele death metal-ului prin turnee în țări de pe toate continentele – Australia, Europa, Asia, SUA, Canada, Israel sau Rusia.

Inspirația a continuat să îi anime pe cei trei membri ai Dyscarnate, efervescența creativă rezultând într-un nou album, „With All Their Might”, primit cu entuziasm de fani și de critica de specialitate.

 

Update 11-09-2019

IN THE WOODS… la Rockstadt Extreme Fest 2020

 

IN THE WOODS... la Rockstadt Extreme Fest 2020IN THE WOODS… [dark, ambient avantgarde metal] vin la Rockstadt Extreme Fest 2020, care va avea loc în perioada 30 iulie – 02 august, la baza Cetății Râșnov. 

IN THE WOODS… și-a început călătoria muzicală în 1991, în Kristiansand, Norvegia, când o parte din membrii fostei trupe de death metal Green Carnation s-au reunit pentru a forma un nou proiect, care a fost definit de unii drept psyhedelic black metal.

Grupul și-a trasat ca misiune explorarea cât mai multor genuri muzicale, primele materiale dovedind din plin acest lucru. „Heart of the Ages” (1995), albumul de debut este considerat încă un clasic al stilului black metal, care îi extinde totuși limitele tradiționale prin includerea claviaturii sau a vocilor feminine combinate cu pasaje de voci distorsionate. Prin următoarele materiale, „Omnio” (1997) și „Strange In Stereo” (1999), grupul începe deja să abordeze teritoriile doom metal-ului, rockului progresiv sau să includă influențe avant-garde. Dacă „Omnio” este considerat de unii drept cel mai bun album experimental al trupei, datorită îmbinărilor vocilor cu versuri profunde cu o linie instrumentală complexă, „Strange In Stereo” aduce o turnură de stil, cu abordări mult mai versatile și dark.

După nouă ani de activitate însă, trupa a luat o scurtă pauză, ultimul material lansat înainte de acest moment fiind „Three Times Seven On A Pilgrimage” (2000) – considerat o compilație a materialelor anterioare, completate de câteva cover-uri după Pink Floyd, Jefferson Airplane sau King Crimson și de piese noi, precum o versiune nouă pentru melodia „Child Of Universal Tongue”.

IN THE WOODS… a revenit pe scena muzicală în 2004, sub label-ul Debemur Morti Productions, aducând la lumină și un nou material: „Pure” (2016). Albumul continuă să sfideze așteptările și să surprindă ascultătorul prin îmbinările muzicale pe care le aduce, prin tonurile psihedelice ale claviaturii, riff-urile specifice melodic death-ului sau prin pasajele vocale neașteptate, susținute de cel mai nou membru al trupei, vocalul James “Mr Fog” Fogarty.

Noua direcție muzicală a formației este rezultatul maturizării și evoluției artistice: mintea haotică a tinereții se transformă într-o înțelepciune întunecată pe care doar experiența o poate aduce, iar abordările dark sunt îmbinate cu influențe doom ce conduc trupa spre teritorii muzicale încă neexplorate.

IN THE WOODS… completează seria numelor deja anunțate pentru ediția 2020 a Rockstadt Extreme Fest: Mayhem (NO), Kampfar (NO), Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA) și Rotting Christ (GR).

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt deja disponibile online, exclusiv pe iabilet.ro.

Perioadele de vânzare a abonamentelor REF 2020 sunt:

 • Pre-sale 3: 1.000 de abonamente la prețul de 270 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 25.11.2019;
 • Pre-sale 4: 1.000 de abonamente la prețul de 310 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 20.01.2020;
 • Pre-sale 5: 1.000 de abonamente la prețul de 350 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 16.03.2020;
 • Pre-sale 6: 1.000 de abonamente la prețul de 390 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 18.05.2020.
 • În ultimul prag de pre-sale online, cât și la intrarea în festival: abonamentele vor fi la prețul de 440 lei/ buc..

 

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2020 vor fi disponibile și bilete pe zi, la prețul de 220 lei/ buc., ce vor fi puse în vânzare începând cu 29.06.2020. 

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2020:

http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2020_FacebookEvent

 

 

Update 21-08-2019

Kampfar vor fi prezenti pe scena Rockstadt Extreme Fest 2020

KAMPFAR [Black Metal] [Norvegia]

REF - KampfarÎnființată în 1994, de către Dolk, se spune că grupul și-a luat denumirea după un vechi strigăt norvegian de luptă care înseamnă „Odin” sau „Wotan” și că muzica lor poate fi descrisă drept black metal inspirat din folclorul și natura norvegiană.

La numai doi ani de la lansare, grupul a adus la lumină primul EP, urmat în 1997 de primul album „Mellom skogkledde aaser” și la scurt timp de un al doilea material „Fra underverdenen” (1999) – album important pentru faptul că include piesa „Norse”, prima scrisă în limba engleză și pentru că a marcat o schimbare în stilul trupei, care s-a îndepărtat de influențele folk pentru a aprofunda explorarea unor zone muzicale diferite.

Au urmat „Kvass” (2006), „Mare” (2010) și alte două albume care vor marca intrarea black metal-ului norvegian într-o nouă etapă: „Djevelmakt” și „Profan” (2015), ultimul material fiind și cel care le-a adus un premiu „Spellemannprisen”, echivalentul norvegian al premiilor Grammy, la categoria „Best achievement in the Metal genre”.

După o scurtă pauză dedicată soluționării problemelor personale și scrierii unor idei noi de piese, membrii Kampfar s-au reunit și au început munca la un nou material, care a imortalizat în formă muzicală perioada de suferințe și de vindecări prin care trecuse fiecare. Rezultatul acestei etape tumultoase poate fi auzit pe „Ofidians Manifest” (2019).

Albumul reprezintă, potrivit membrilor grupului, o însumare a experienței și evoluției lor muzicale, având în vedere că unul dintre credo-urile de la care membrii trupei nu s-a îndepărtat a fost acela de a lansa doar materiale care erau mai bune decât piesele compuse până atunci.

 

Update 14-08-2019

Mayhem confirmati la Rockstad Extreme Fest 2020!

 

The True MAYHEM [Black Metal] [Norvegia]

REF - MayhemMayhem, pionieri ai black metal-ului norvegian și una dintre cele mai controversate formații metal din lume, sunt noua confirmare pentru Rockstadt Extreme Fest 2020, care va avea loc în perioada 30 iulie – 02 august, pe terenul de Biatlon de la baza Cetății Râșnov.

Mayhem sunt un nume care și-a lăsat puternic amprenta asupra acestui gen muzical la nivel internațional și care a influențat evoluția scenei metal în general, în special datorită inclinației formației spre o continuă experimentare (tendință ce a marcat cariera trupei după 1993).

Contribuțiile Mayhem nu au trecut neobservate, grupul primind pentru ultimul album lansat, „Ordo Ad Chao” („Order to Chaos”), premiul „Spellemannprisen” la categoria „Best Metal Album” (echivalentul norvegian al premiilor Grammy).

Înființat în 1984, în Oslo, se spune că trupa ar fi fost denumită după o piesă de-a trupei Venom, „Mayhem without Mercy”. După lansarea EP-ului „Deathcrush” (1987), formația a atras rapid atenția prin controversele generate de show-urile lor live și prin faptul că a fost asociată cu anumite incidente marcate de violență, dintre care unele au implicat incendierea unor biserici din Norvegia. Istoria tumultoasă a afectat și componența trupei, conducând la o pauză muzicală, la scurt timp după lansarea albumului lor de debut, „De Mysteriis Dom Sathanas” (1987).

Cel de-al doilea album al formației, „Grand Declaration of War” (2000), a fost marcat de puternice influențe progresive și de avant-garde metal, tratând teme legate de război și de distrugeri post-apocaliptice. Materialul a fost urmat de „Chimera” (2004), care arată o întoarcere a trupei către sound-ul brut de la începuturi, potențat însă de calitatea producției materialului și de influențe progressive.

2014 a adus o nouă piesă, „Psywar”, și încă un album, „Esoteric Warfare”, urmat de un turneu în SUA alături de Watain, Revenge și Rotting Christ. După numai doi ani, trupa a lansat un nou material, „De Mysteriis Dom. Sathanas” („DMDS alive”) pentru ca în 2018 să aducă la lumină o versiune remasterizată a „A Grand Declaration of War” și un film despre formație, proiectat în premieră la Sundance Film Festival, intitulat „Lord of Chaos” (după o carte cu același nume).

Recent, Mayhem a anunțat lansarea unui nou album, „Daemon”, programată pentru finalul lunii octombrie 2019.

Mayhem întregește seria numelor deja anunțate pentru ediția 2020 a Rockstadt Extreme Fest: Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA) și Rotting Christ (GR).

 

Update 08-08-2019

Despised Icon confirmati la Rockstadt Extreme Fest 2020!

DESPISED ICON [Deathcore] [Canada]

REF - Despised IconImaginați-vă o creatură care stă letargic sub pământ, într-un somn inuman, de mult timp uitată. Această creatură se trezește, se strecoara printr-o fisura din pământ și găsește o lume pe care abia o recunoaște. Haosul, tulburarea, brutalitatea, setea de sânge și teroarea sunt peste tot. Căutând să restabilească un anumit sens al ordinii în împrejurimile sale, creatura adoptă natura distructivă prin care omul se defineste și începe o căutare răzbunătoare a puterii.

Mitologia, fabula și metafora se ciocnesc cu „Beast”, un nou album înfloritor care marchează întoarcerea DESPISED ICON. Trupa cu un gen definitoriu este complet pregătită să recupereze coroana cu puterea monstruoasă și fără milă a expresiei lor puternice. Formata din oamenii responsabili pentru directia death metal actuala, „Beast“ este un comentariu vicios despre starea lumii și starea muzicii în sine.

Este vechea școală DESPISED ICON care amintește de „The Healing Process“ (2005) și „The Ills Of Modern Man” (2007) dar aruncata printr-un obiectiv ultra-modern care poartă cu sine experiența și scopul unei trupe sigură de identitatea și moștenirea lor. Fără a sacrifica salturile creative de ceea ce mulți se temeau ar fi albumul lor final, „Day Of Mourning” (2009), DESPISED ICON reînnoiește atenția asupra celor doi vocali, pasaje tehnice, dexteritate, precizie și greutate a sunetului.

„The Aftermath” lansează albumul cu o imediată brutalitate, cuprinzând întregul obiectiv al atacului implacabil și al flerului clasic al metalelor de death metal. „Inner Demons” va avea profesori de chitară și instructori de tobe care își smulge parul cu frustrare în timp ce melodii precum „Bad Vibes” renunta la elitism muzical în favoarea forței brute. De-a lungul albumului, piesele amintesc de cele mai bune creatii de la OBITUARY, DYING FETUS, INTERNAL BLEEDING sau chiar BIOHAZARD. Există si liniie extrem de melodice precum „Drapeau Noir” cantata în limba franceză. Stilul dual vocal DESPISED ICON este neîngrădit ca niciodată.

Pentru mulți fani de muzică extremă e greu de amintit cum era inainte de DESPISED ICON, având în vedere influența masivă pe care au avut-o ulterior asupra genului. Însă când grupul s-a format din 2002 și a lansat »Consumed By Your Poison« în același an a existat o foarte putine intersectare între clasic death metal și forța brută a hardcore-ului. Genul „metalcore” fusese în plină evoluție de ceva vreme și o mulțime de trupe au experimentat cu elemente din death metal. Dar ICON DESPISED a fost printre primii care au îmbrățișat complet semnăturile formulei tradiționale de death metal combinate cu breakdown-uri, parte a unui sunet nou în curs de dezvoltare.

DESPISED ICON a concertat constant in turnee cu CRYPTOPSY, SUFFOCATION, IMMOLATION, DEICIDE, MORBID ANGEL, BEHEMOTH, HATEBREED și NAPALM DEATH. Diversitatea muzicii trupelor din aceasta lista este o dovadă a abordarii muzicale largi a trupei DESPISED ICON. Si nu de prea mult timp, un nou subgen generează din underground, construit în jurul unor trupe precum DESPISED ICON, SUICIDE SILENCE, ALL SHALL PERISH, CARNIFEX și JOB FOR A COWBOY. Ca multe etichete de gen, „deathcore” a devenit ceva controversat și inconfortabil pentru multe dintre trupele asociate la acele momente. Dar impactul acesti muzici extreme variante este, fără îndoială, incontestabil.

DESPISED ICON își revendică cu îndrăzneală moștenirea fără rezerve sau scuze. Din momentul dizolvării trupei – rezultatul creșterii profesionale, a priorităților și a responsabilităților schimbătoare care vin odată cu vârsta adultă și nevoia unei reîncărcări creative – membrii grupului au putut explora diferite texturi cu grupuri precum OBEY THE BRAVE și HEAVEN’s CRY. Intervalul de timp nu a făcut decât să-și consolideze soluția atunci când vine vorba de puritatea a ceea ce înseamnă DESPISED ICON pentru ei, precum și pentru fanii lor din întreaga lume.

De la vocile salbatice până la tonele de blast-beat-uri, noul album DESPISED ICON este o amintire a faptului că această trupă este una dintre originarii unei mișcări puternice în metalul extrem. „Fiara” este trezită și gata să faca ravagii. DESPISED ICON a revenit !

www.despisedicon.com

www.facebook.com/despisedicon

www.nuclearblast.de/despisedicon

 

Update 07-08-2019

S-au pus in vinzare abonamentele pentru Rockstadt Extreme Fest 2020

Rockstadt Extreme Fest 2020 RasnovAbonamentele pentru ROCKSTADT EXTREME FEST 2020 se pot cumpara online accesand urmatorul link: https://www.iabilet.ro/bilete-rockstadt-extreme-fest-2020-…/

– 600 de abonamente la pretul de 230 lei pana in 30.09.2019
– 1000 de abonamente la pretul de 270 lei pana in 25.11.2019
– 1000 de abonamente la pretul de 310 lei pana in 20.01.2020
– 1000 de abonamente la pretul de 350 lei pana in 16.03.2020
– 1000 de abonamente la pretul de 390 lei pana in 18.05.2020

In ultimul prag de pre-sale online cat si la intrarea in festival abonamentele vor fi la pretul de 440 lei.

Pentru editia 2020 vor fi disponibile si bilete pe zile la pretul de 220 lei/zi din data de 29.06.2020.

Copii pana in 12 ani au acces gratuit doar insotiti de cel putin un parinte sau tutore legal detinator de bilet sau abonament valid.

Primele trupe confirmate sunt Rotting Christ, Death Angel, The Black Dahlia Murder si Kataklysm.

 

Update 01-08-2019

Primele confirmari pentru Rockstadt Extreme Fest 2020!

Rockstadt Extreme Fest 2020 RasnovPrimele trupe confirmate pentru editia de anul viitor a REF sunt urmatoarele:

KATAKLYSM
DEATH ANGEL
THE BLACK DAHLIA MURDER
ROTTING CHRIST

Primele 500 de abonament se pun in vanzare vineri 2 august 2019 de la ora 12:00 la festival si costa 150 lei. Daca aceste abonamente se epuizeaza, urmatoarele 1000 de abonamente se vor putea cumpara de la festival si online dupa festival.

 

 

REF - Kataklism REF - Rotting Christ REF - The Black Dahlia Murder Rockstadt Extreme Fest 2020 Rasnov

 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this