Rock la Mureș a anunțat primele trupe pentru ediția a XII-a

Rock La Mures 2024

Locatie:Periam | Data:12/13.07.2024 | Pret bilet: 75 lei, 175 lei

Rock La Mures 2024

Update 03-07-2024

Rock la Mureș anunță lineup-ul complet și programul pe zile

Rock la Mureș anunță lineup-ul complet și programul pe zileOrganizatorii renumitului festival din vestul țării Rock la Mureș au anunțat lineup-ul final pentru ediția din acest an, programul complet pe zile, dar și alte detalii importante pentru participanții la evenimentul ce se va desfășura în perioada 12 -13 iulie, la Periam Port, în județul Timiș.

Fanii îndrăgitului festival de pe malul râului Mureș, dar și pasionații de muzică bună care vor participa în premieră la eveniment, se vor bucura anul acesta de o ediție cu adevărat specială, una care implică distracție, formații de renume, artiști pe val și multă voie bună, totul încadrat într-un peisaj natural fermecător.

Ca totul să se completeze perfect, organizatorii festivalului au pregătit o serie de show-uri incendiare din partea unor trupe renumite din scena internațională precum, legendele punk The Casualties, noua senzație a genului nu metal Dropout Kings sau obișnuiții premiilor Latin Grammy Doctor Krápula. Desigur, dintre toate acestea, nu putea să lipsească și o demonstrație de talent și energie din partea unora dintre cele mai în vogă formații europene la ora actuală cum ar fi, Stain The Canvas, Dead Like Juliet, Glazed Curtains, Leons Massacre sau Suasion.

Pe lângă concertele programate pe scena principală, Marosch Stage, care se vor întinde pe parcursul a două zile, vor fi nu mai puțin de 8 concerte pe zi, participanții la ediția a XII-a a festivalului Rock la Mureș se vor bucura și de o serie de activități interactive și artistice.

Astfel că, vor fi puse în scenă demonstrații de graffiti, workshop-uri, ateliere creative, prezentări de carte, expoziții de fotografie și multe alte activități care, cu siguranță, vor surprinde publicul prezent. După încheierea fiecărei zile de concerte, undeva după miezul nopții, distracția se va întinde târziu în noapte, până în zorii zilei, în cort la scena Cubici, unde sunt pregătite două nopți intense de after party.

De menționat că, fiecare prestație a headlinerilor din fiecare seară, The Casualties, vineri, respectiv Dropout Kings, sâmbătă, se va încheia cu un minunat și impresionant foc de tabără care să celebreze prietenia și bucuria de a fi împreună.

Programul pentru ediția a XII-a a festivalului Rock la Mureș este disponibil mai jos:

Scena Marosch

𝐕𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢, 𝟏𝟐 𝐢𝐮𝐥𝐢𝐞

16.00 – 16.45: Avoid Humanity (România)
17.00 – 17.45: Tourist (România)
18.00 – 18.45: Artifer (Estonia)
19.00 – 19.45: The Desperate Mind (Cehia)
20.00 – 20.45: Psychles (Portugalia)
21.00 – 22.00: Leons Massacre (Austria)
22.15 – 23.15: Stain The Canvas (Italia)
23.30 – 00.30: The Casualties (S.U.A.)

𝐒𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟏𝟑 𝐢𝐮𝐥𝐢𝐞

16.00 – 16.45: June Turns Black (România)
17.00 – 17.45: The Cake Is A Lie (Germania)
18.00 – 18.45: VH 2.0 (România)
19.00 – 19.45: Glazed Curtains (Austria)
20.00 – 20.45: Suasion (Belgia)
21.00 – 22.00: Doctor Krápula (Columbia)
22.15 – 23.15: Dead Like Juliet (Italia)
23.30 – 00.30: Dropout Kings (S.U.A.)

Scena Cubici

𝐕𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢, 𝟏𝟐 𝐢𝐮𝐥𝐢𝐞

16.00 – 21.30: Music Non-Stop w/ Guests
21.30 – 00.30: Tellesko
00.30 – 2.30: Rocco (ex-Terror Art)
02.30 – 4.00: Silv
Party until sunrise w/ Tellesko, Rocco, Silv & Guests

𝐒𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟏𝟑 𝐢𝐮𝐥𝐢𝐞

16.00 – 19.00:  Music Non-Stop w/ Guests
19.00 – 21.30:  VSLN
21.30 – 00.30: Edwerd
00.30 – 2.00: G. Robotel
02.00 – 4.00: Maică-ta
Party until sunset w/ G. Robotel, Maică-ta, VSLN & Edwerd

Și în acest an, posesorii de abonament sau bilet pe zile au asigurat loc de camping gratuit, zona de campare este extrem de generoasă și este înconjurată de pomi și verdeață, cu multă umbră și aer curat, dar și utilată corespunzător cu toalete ecologice, dușuri și loc de încărcat telefoanele și gadget-urile special amenajat.

Abonamentele, pachetele promoționale și biletele pe zile sunt diponibile online și pot fi comandate de pe site-ul iaBilet.ro, la acest link ( https://www.iabilet.ro/bilete-rock-la-mures-editia-xii-87739/ ), însă se vor putea achiziționa și de la intrarea în festival, desigur, în afară de pachetele promoționale care sunt disponibile doar în varianta online. Prețul unui abonament normal este de 175 de lei.

De menționat că, anul acesta, participanții la festival pot plăti la standurile cu băutură și mâncare, dar și la cele non-food, atât cu bani cash, cu cardul sau cu tokeni.

Locuitorii comunei Periam beneficiază anul acesta de o reducere substanțială la abonamentul pentru ambele zile de festival, prețul acestora fiind de numai 100 de lei.

Copiii de până la 16 ani au accesul gratuit la festival dacă sunt însoțiți de un adult posesor al unui abonament sau bilet pe o zi.

Fiind un festival pet friendly, la Rock la Mureș este permis accesul cu animalele de companie în incinta festivalului, în cazul câinilor de rasă declarată periculoasă, se va face accesul doar cu botniță. Desigur, toate animalele trebuie sa fie atent supravegheate de deținătorii lor și dotate corespunzător.

Nu este permis accesul în incinta festivalului cu pastile, stupefiante de orice natură, droguri, băuturi alcoolice din afara festivalului, obiecte ascuțite, arme, obiecte contondente, materiale pirotehnice sau petarde.

Accesul în zona de camping se poate face începând de joi, de la orele după-amiezii si este permis accesul cu mâncare, băutură, grătar, ceaun, hamac, șezlong, umbrele, mașini personale, motociclete, scutere sau biciclete.

Festivalul Rock la Mureș este un proiect susținut de Primăria Periam și Consiliul Local Periam.

 

 

Update 08-04-2024

Noi nume confirmate la Rock la Mureș

Noi nume confirmate la Rock la MureșNoi nume confirmate la Rock la Mureș ediția a XII-a: Stain The Canvas și Dead Like Juliet.

Două dintre cele mai în vogă trupe din Italia, Stain The Canvas și Dead Like Juliet, vin la Rock la Mureș anul acesta.

Ediția din acest an a festivalului Rock la Mureș se anunță un adevărat maraton muzical, nu doar pentru împătimiții genului punk-rock, ci și pentru toți iubitorii de sonorități moderne, dornici să descopere cele mai în trend trupe din scena europeană.

Astfel că, după legendele punk The Casualties și fenomenul nu-metal Dropout Kings, fanii primului festival open air din județul Timiș vor avea parte de alte două nume noi în line-up, două formații care practic dictează moda în Europa în ceea ce privește genul pe care îl abordează.

Așadar, tocmai din țara fraților noștri latini, pe scena festivalului ce se va desfășura la Periam Port în perioada 12-13 iulie, vor urca italienii de la Stain The Canvas, cea mai trendy trupă de metal și Dead Like Juliet, super forța metalcore.

Abonamentele pentru ediția din acest an a festivalului Rock la Mureș s-au pus deja în vânzare și sunt disponibile pe site-ul iabilet.ro, la acest link: https://www.iabilet.ro/bilete-rock-la-mures-editia-xii-87739/

În afara faptului că organizatorii pun la dispoziția fanilor cele mai accesibile prețuri la abonamente pentru un festival open air din România, aceștia au lansat și o promoție de grup specială pentru cei care doresc să vină la festival împreună cu prietenii sau familia, de la distanțe mai mari. Astfel că, într-o perioadă în care economia țării este foarte instabilă, cu abonamentele de grup poți economisi serios din necesarul pentru deplasarea la festival.

Mai mult, în prețul abonamentului intră gratuit și un loc în zona de camping, una absolut minunată, în inima naturii, dar și un loc unde ai cele mai bune facilități pentru o ședere cât mai plăcută la Periam Port. De la dușuri și toalete ecologice moderne, la prize pentru gadget-uri și telefoanele mobile și până la posibilitatea de a parca mașina chiar lângă cort.

De asemenea, dacă te numeri printre cei care colecționează tricouri, ei bine, acum ai parte de o ediție deluxe Rock la Mureș chiar pe site-ul festivalului, special gândită pentru cei mai pasionați de astfel de chilipiruri. Design-ul unic, creat de artistul Alexandru Daș, același care a realizat și grafica ediției din acest an a festivalului, este imprimat prin serigrafie, la cele mai înalte standarde, de cei de la Kraken, cel mai cool atelier boutique dedicat scenei rock și metal din România.

Revenind la spectrul sonor, organizatorii festivalului țin să facă din această ediție una dintre cele mai explozive de până acum și propun o serie de nume care fac deja valuri în scena europeană, și nu numai. Cele mai noi trupe anunțate în acest sens, sunt italienii de la Stain The Canvas si Dead Like Juliet, două formații care nu trebuie ratate sub nicio formă.

STAIN THE CANVAS, una dintre cele mai trendy trupe de metalAșadar, STAIN THE CANVAS, una dintre cele mai trendy trupe de metal, din toate punctele de vedere, din Europa vine în această vara la Periam Port.

Formată în 2019, în capitala Italiei, Milano, formația STAIN THE CANVAS a înregistrat o ascensiune fulminantă în scena metal europeană încă de la albumul de debut, “God Made Hell”, un material care, prin sound-ul inovator, a reușit să uimească deopotrivă fanii genului și presa de specialitate.

Considerată drept o trupă de metalcore, italienii au depășit în mod evident granițele acestui gen, reușind să își creeze un stil propriu, inconfundabil, ce orbitează în preajma unor universuri muzicale mult îndepărtate de spectrul metal, precum, electronica, emo-pop sau industrial.

Cu acest bagaj compozițional, dar și cu o serie de hit-uri ca “In Reverse”, “Puppet” sau “Dead Circus”, STAIN THE CANVAS au luat efectiv cu asalt topurile de gen și nu numai, fapt ce i-a condus către scena celor mai mari festivaluri precum MadRook Festival sau Sziget Festival.

Prestațiile live sunt adevărate doze de energie și emoție, show-urile lor fiind un mix hipnotizant de riff-uri explozive, teatru horror, refrene electrizante pe voce clean și fragmente de growl aproape isterice. Un adevărat spectacol din partea unui adevărat fenomen ce poate apărea pe firmamentul fest-urilor rock și metal din România, mai rar ca eclipsele totale de Soare.

una dintre cele mai active trupe de metalcore din Europa, DEAD LIKE JULIETCu o activitate de aproape 15 ani, una dintre cele mai active trupe de metalcore din Europa, DEAD LIKE JULIET, se alătură conaționalilor lor menționați mai sus, și completează un line-up absolut electrizant.

Apărută tocmai din cea mai nordică regiune din Italia, Tirolul de Sud, acolo unde munții leagă prietenii între frații noștri latini și Austria, DEAD LIKE JULIET este o formație care și-a definitivat un stil propriu care se învârte în jurul genurilor melodic hardcore/punk și metalcore.

Astfel că, pe lângă sound-ul raw, specific trupelor de hardcore, italienii au reușit să insereze, într-un mod care să nu le dilueze energia și mesajul, de cele mai multe ori foarte direct, pasaje atmosferice de clape și synth care, practic, le-au adus recunoașterea la nivel mondial.

Piesele lor tratează o serie de probleme, de la cele personale, la cele sociale și politice, într-o manieră, pe cât de frontală, pe atât de atent construită în spatele argumentelor raționale. Toate acestea împachetate într-un metalcore melodic, cu refrene energice și catchy, care amintește de trupe precum Parkway Drive sau Emmure.

De astfel, aparițiile live foarte consistente și absolut explozive, îi apropie foarte mult de trupele menționate mai sus, motiv pentru care DEAD LIKE JULIET a devenit în timp unul dintre cele mai mari nume ale scenei metalcore europene.

Și desigur, un motiv în plus pentru care să nu ratezi ediția din acest an a festivalului Rock la Mureș.

Mai multe informații despre Rock la Mureș găsiți pe:

Website: https://www.rocklamures.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/rocklamures
Instagram: https://www.instagram.com/rocklamures/
Event oficial: https://fb.me/e/4xja2oFXX

 

Update 31-01-2024

Festivalul Rock la Mureș anunță noi nume în line-up

Festivalul Rock la Mureș, primul eveniment open air de anvergură din vestul țării, își propune să facă din cea de-a XII-a ediție, una într-adevăr memorabilă.

Cu un line-up care se prezintă deja, ca unul dintre cele mai electrizante de până acum, și care strânge la un loc atât nume importante din scena internațională de punk-rock, cât și unele dintre cele mai promițătoare trupe din ultimii ani în Europa, Rock la Mureș se transformă într-un centru de întâlnire pentru fanii sonorităților de nișă din România.

Diversitatea a fost mereu un element după care organizatorii și-au ghidat principille, îngrădirile de orice natură fiind lăsate undeva departe de porțile festivalului, iar asta pentru simplul fapt că Rock la Mureș este mai cu seamă o stare de spirit, un moment în timp, o emoție aparte, mai mult decât orice altceva.

Astfel că, din dorința ca fanii îndrăgitului festival de pe malul râului Mureș să nu fie privați de această sărbătoare a spiritului liber și a bucurie alături de prieteni, organizatorii evenimentului au fixat abonamentele la un preț mai mult decât accesibil. Mai mult de atât, aceștia au pus în vânzare cele mai avantajoase abonamente de grup pentru un festival din România.

Abonamentele și pachetele de grup promoționale pot fi comandate în exclusivitate de pe iaBilet.ro la acest linkhttps://www.iabilet.ro/bilete-rock-la-mures-editia-xii-87739/

Toate acestea se împletesc perfect cu o nouă serie de nume care sunt adăugate la line-up, formații cu un sound modern și cu o energie șarmantă, aflate în plină ascensiune în scena europeană. Cele mai recente trupe în distribuția pentru anul acesta a festivalului sunt adevărate revelații sonore, și anume: Leons Massacre (Austria), Suasion (Belgia), The Desperate Mind (Cehia) și Glazed Curtains (Austria).

Cu milioane de ascultări pe toate platformele de streaming și prezențe notabile pe cele mai importante scene din Europa, formațiile mai sus menționate, reprezintă chiar un etalon în materie de noi trenduri în ceea ce privește genul punk-rock.

Leons Massacre

Festivalul Rock la Mureș anunță noi nume în line-upLeons Massacre s-a înființat în 2009, în Graz, Austria, și este o formație care în ultimii ani a înregistrat un salt uimitor în scena metal europeană. Trupa din patria lui Mozart, propune o abordare stilistică mai mult decât interesantă, combinând elemente din metalul modern cu fragmente desprinse din vastul univers al genului avantgarde.

“Noi facem doar ceea ce ne place”, cu acest motto membrii trupei răspund clasicei întrebări legate de genul pe care îl abordează, dorind astfel să dea de înțeles că fac muzică după cum simt, ci nu după niște reguli anume.

Plecând de aici, Leons Massacre reprezintă un amestec versatil de elemente hardcore și nu-metal în care, pentru un sound mai dinamic, aleg să combine secțiunile aspre de growl cu fragmente de rap și refrene melodice super catchy pe voce clean, reușind să creeze în show-urile lor adevărate explozii de energie.

 

 

Suasion

Festivalul Rock la Mureș anunță noi nume în line-upFormată în 2013, în Liège, Belgia, Suasion este una dintre trupele cu cea mai interesantă creștere din ultima perioadă în scena metal europeană. Cu o abordare stilistică complexă ce încadrează genuri precum eletronica sau cinematic pop pe un suport de metal modern energic, formația belgiană reușește să creeze în aparițiile live o atmosferă unică.

În ianurie 2023, Suasion a lansat „The Infinite”, cel de-al doilea album, un material conceptual, cu o abordare cinematică, împărțit în 12 capitole, fiecare piesă fiind însoțită de o poveste vizuală aparte. Toate pot fi vizionate pe canalul oficial de Youtube al trupei.

În această epopee audio-vizuala, Suasion devine un personaj trecut printr-un proces de criogenizare și trimis într-o galaxie îndepărtată în speranța de a găsi acolo acea energie „infinită” care să salveze omenirea de la extincție.

 

 

 

The Desperate Mind

Festivalul Rock la Mureș anunță noi nume în line-upThe Desperate Mind a luat ființă în anul 2011, în Blansko, Cehia, la inițiativa a doi buni prieteni de liceu, Martin J. Polák (voce/chitară) și Tomáš Ondra (chitară), sub numele Green Talent. Desigur, inspirați fiind de două dintre trupele lor favorite, Green Day și Billy Talent.

Cu timpul, după o serie de materiale discografice destul de apreciate la vremea respectiva, The Desperate Mind au reușit să își contureze un sound propriu, însă, știți cum este, prima dragoste nu se uită, astfel că, muzica lor aduce aminte, printre altele, de celebrele trupe menționate mai sus.

Inspirați, deci, de curentul skate punk, foarte la moda în Statele Unite la începutul anilor 2000, The Desperate Mind au devenit azi una dintre cele mai apreciate trupe de acest gen la nivel european.

 

 

 

 

Glazed Curtains

Festivalul Rock la Mureș anunță noi nume în line-upGlazed Curtains a luat ființă în anul 2019, în Viena, Austria, și încă de la începuturi a căutat să propună o muzică îndrăzneață, cu riff-uri aspre inspirate din grunge-ul anilor ’90, dar și elemente moderne ce te duc cu gândul la acel indie britanic cu nuanțe excentrice, oarecum sexy, dar și melancolic în multe aspecte, ce amintește de The Kooks sau The Libertines.

Muzica lor se poate traduce în foarte multe feluri, însă, vibe-ul pe care aceasta îl transmite, alături de look-ul lor ca trupă, te așează imediat într-un peisaj cool, viu, cât se poate de tineresc și de extravagant. Timbrul vocal al lui Constantin „Consti” Kary este atât de efervescent încât îți topește simțurile într-un soi de pasiune, care cu ușurință se poate transforma în viciu.

Cu peste 1 milion de redări pe cea mai mare platformă de muzică, Spotify, Glazed Curtains își anunță cu maximă îndrăzneală intențiile cu privire la topul scenei alternative/indie mondiale. Un nume despre care, cu siguranță, veți mai auzi și de care vă veți lipi sufletele de la prima ascultare.

Recent, pe website-ul Rock laMureș, a fost lansată o serie de tricouri în ediție de colecție atât pentru cei care vânează în mod regulat asemenea trofee vestimentare, acei colecționari cu ștate vechi, cât și pentru simpli admiratori sau susținători ai festivalului.

 

Update 14-11-2023

Rock la Mureș a lansat tricouri in ediție de colecție

Rock la Mureș a lansat tricouri ediție de colecție  Rock la Mureș a lansat tricouri in ediție de colecție și a anunțat noi nume în line-up.

Organizatorii festivalului Rock la Mureș nu încetează să își surprindă fanii și, pe lângă numele noi anunțate frecvent în line-up pentru ediția din 2024, au grijă să le ofere acestora și alte surprize mai mult decât interesante.

Astfel că, recent a fost lansată o serie de tricouri în ediție de colecție atât pentru cei care vânează în mod regulat asemenea trofee vestimentare, acei colecționari cu ștate vechi, cât și pentru simpli admiratori sau susținători ai festivalului de pe malul râului Mureș.

Festivalul Rock la Mureș este primul eveniment open air din România care a promovat conceptul DIY și, cu fiecare ediție, a pus mai presus de orice promovarea acestei culturi bazată pe acel spirit liber sincer, fără îngrădiri sau implicații politice de orice natură.

În acest sens, implicarea celor care vin la eveniment in fiecare ediție, adevărații pasionați de libertate și de muzică cu atitudine, a avut mereu un rol important în existența acestei mișcări culturale  – devenită modă în prezent  -, prin achiziționarea de bilete.

Pentru anul următor, fanii festivalului au ocazia să își arate atât suportul pentru ceea ce înseamnă Rock la Mureș în cultura underground de la noi, dar să se și bucure de o serie de tricouri în ediție de colecție.

Rock la Mureș a lansat tricouri ediție de colecțieTricourile sunt în număr limitat și pot fi achiziționate de pe site-ul festivalului, la acest link: https://www.rocklamures.ro/shop/

Cu un artwork unic realizat de artistul Alexandru Daș, acesta reprezintă o metaforă ce face trimitere la primordialitatea timpurilor, atunci când natura umană și cea înconjurătoare erau reprezentări ale aceluiași univers, iar libertatea era singura formă de a fi.

Elementul principal din spatele conceptului grafic se învârte în jurul lui Tethys, mama tuturor râurilor, care este încadrată de reprezentări ale florei și faunei specifice zonei Periam Port.

Imprimarea tricourilor a fost realizată de către super talentații de la Kraken, prin serigrafie, o metodă ce oferă imaginii o calitate superioară și durabilitate.

În altă ordine de idei, alte două nume interesante din scena underground europeană s-au alăturat în line-up pentru ediția din 2024 a festivalului, și anume, The Cake Is A Lie din Germania și Tourist din România.

Reprezentante ale aceluiași curent, melodic hardcore, cele două trupe se află într-o continuă ascensiune în ultimii ani fapt care i-a adus, în cele din urmă, pe scena festivalului Rock la Mureș.

Rock la Mureș a lansat tricouri ediție de colecțieFormată în 2013, în Nürnberg, formația The Cake Is A Lie este un nume tot mai important în scena hardcore germană, cu un stil cât se poate de personal, au dezvoltat în timp un sound, care deși evoluează constant, este inconfundabil.

Cu o zonă largă de inspirație la nivel compozițional, de la screamo, la emo și de la post-hardcore, la punk-rock, The Cake Is A Lie tratează subiecte care încolțesc în lăuntrul ființei ca o floare într-o societate tot mai secătuită de sentimente bune. Muzica lor descrie o neîncetată călătorie înapoi spre casă, o luptă continuă cu prejudecățile și un profund strigăt după ajutor.

Tourist este o formație de hardcore melodic apărută în 2018, în București, ce caută să exploreze prin muzica lor acele cotloane neatinse ale ființei, locuri în care simțirile cele mai sincere își înviorează focul pentru a răbufni și mai puternice la suprafață.

Cu un sound ce înmagazinează, pe lângă asprimea riff-urilor specifice genului hardcore, o serie de pasaje instrumentale așezate în tonuri melodico-melancolice precum toamna care-și așterne atent covorul de frunze. Asta ca să fim în ton cu vremea, dar și pentru că Tourist reușesc să creeze din acest vortex de stări un concept muzical cât se poate de personal care se simte în underground-ul românesc fix ca o adiere de aer curat în inima unei mari metropole.

Până în acest moment, pe lângă cele două trupe, din line-up mai fac parte: The Casualties (SUA), Doctor Krapula (Columbia), Dropout Kings (SUA), Avoid Humanity (România) și June Turns Black (România).

Abonamentele pentru ediția din 2024 a festivalului Rock la Mureș pot fi achiziționate de pe site-ul iaBilet.ro de la acest link: https://www.iabilet.ro/bilete-rock-la-mures-editia-xii-87739/

Parteneri media: Cultartes, Moshville Times, Best of Timișoara, România Pozitivă, Buletin de Timișoara, Rock Monsters Romania, Bloodbath.ro, Underground Music, The Interwission, Contemporary-Establishment, Metalheads Forever Magazine, Maximum Rock România.

Mai multe despre Rock la Mureș găsiți pe:

Website: https://www.rocklamures.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/rocklamures
Instagram: https://www.instagram.com/rocklamures/
TikTok: https://www.tiktok.com/@rocklamures
Youtube: https://www.youtube.com/@rocklamures734
Event: https://fb.me/e/4xja2oFXX

Artworks: Alexandru Daș

 

Update 10-10-2023

The Casualties va urca pe scena Rock la Mureș în 2024

The Casualties va urca pe scena Rock la Mureș în 2024Renumita trupă americană de punk The Casualties va urca pe scena Rock la Mureș în 2024.

După cum au declarat în mai multe rânduri organizatorii unuia dintre cele mai longevive festivaluri open air dedicat sonorităților de nișă, Rock la Mureș, ediția din 2024 va fi una memorabilă pentru publicul participant.

În acest sens, numele mari din scena internațională care vor urca pe scena festivalului în 2024 nu au întârziat să apară, cea mai recentă formație adăugată în line-up fiind nimeni alta decât legendara trupă new-yorkeză de punk, The Casualties.

Cu un concept restructurat la foarte multe niveluri, Rock la Mureș propune o experiență la nivel personal de neratat. Perioada de desfășurare a evenimentului este de două zile, mai exact, vineri în data de 12 iulie și sâmbătă în data de 13 iulie.

Așadar, apărută chiar la începutul anilor ‘90 din freamătul dur al străzilor specific cartierului Lower East Side din New York, trupa The Casualties a devenit în timp un nume iconic pentru genul street-punk.

Timp de trei decenii nu au încetat să lanseze noi albume în stilul deja cunoscut de o lume întreagă, susținând turnee care au înconjurat lumea mai ceva ca Magellan sau Columb, din Guatemala până în Estonia și din România până în America de Sud sau Asia.

“Trebuie să fii o trupă bună live pentru a supraviețui”, afirmă Jake Kolatis, cel care din 1993 este chitaristul trupei. Odată cu lansarea primului lor album “For The Punx” în 1997, energia trupei pe scenă s-a transformat într-o flacără tot mai vie, pasiunea lor arzătoare cu care au mărșăluit în turnee reușind să-i schimbe pe cei mai simpli ascultători în adevărați fanatici, The Casualties Army, așa cum le place membrilor formației să-i numească pe cei mai împătimiți fani.

În 2018, trupa l-a înregimentat pe David Rodriguez la voce, acesta devenind noul frontman The Casualties. Cu o nouă schimbare la nivel de energie în interiorul trupei, dar și cu o poftă nestăvilită de a urca pe scenă, The Casualties lansează “Written In Blood”. Un album care a fost atât de bine primit încât casa de discuri nu a putut ține pasul cu cererea.

Anul acesta, trupa lucrează la un nou album, urmând ca anul viitor, odată cu lansarea lui, să dea startul unui turneu de promovare de amploare. De altfel, România, prin festivalul Rock la Mureș, este una dintre destinațiile din cadrul acestui turneu.

Din line-up mai fac parte în acest moment, pe lângă The Casualties din Statele Unite, Doctor Krapula din Columbia, Dropout Kings din Statele Unite, Avoid Humanity din România și June Turns Black tot din România.

Biletele pentru ediția a XII-a a festivalului Rock la Mureș sunt disponibile pe site-ul partenerilor iaBilet.ro.

Partener media principal: Radio Guerrilla

Parteneri media: Cultartes, Moshville Times, Best of Timișoara, România Pozitivă, Buletin de Timișoara, Rock Monsters Romania, Bloodbath.ro, Underground Music, The Interwission, Contemporary-Establishment, Metalheads Forever Magazine, Maximum Rock România.

Mai multe detalii despre Rock la Mureș găsiți pe:

Website: https://www.rocklamures.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/rocklamures
Instagram: https://www.instagram.com/rocklamures/
Youtube: https://www.youtube.com/@rocklamures734
TikTok: https://www.tiktok.com/@rocklamures
Event: https://fb.me/e/4xja2oFXX

Artworks: (c) Alexandru Daș

Update 07-09-2023

Rock la Mureș a anunțat primele trupe pentru ediția a XII-a

Rock la Mureș a anunțat primele trupe pentru ediția a XII-aRock la Mureș îmbracă haine noi și anunță primele nume din line-up: Doctor Krapula, Dropout Kings, Avoid Humanity și June Turns Black.

În 2024, odată cu cea de-a XII-a ediție, Rock la Mureș, unul dintre cele mai îndrăgite festivaluri open air din România, intră într-o nouă eră.

Cu un concept restructurat la foarte multe niveluri, Rock la Mureș propune o experiență la nivel personal de neratat. Perioada de desfășurare a evenimentului este de două zile, mai exact, vineri în data de 12 iulie și sâmbătă în data de 13 iulie.

Primele abonamente early bird au fost deja puse în vânzare și pot fi achiziționate, la un preț promoțional, de pe site-ul partenerilor iaBilet.ro.

Conceptul vizual, o lucrare artistică unică de care suntem foarte mândri, este realizat de Alexandru Daș și este o metaforă ce face trimitere la primordialitatea timpurilor, atunci5159 când natura umană și cea înconjurătoare erau reprezentări ale aceluiași univers, iar libertatea era singura formă de a fi.

Elementul principal din spatele conceptului grafic pentru ediția a XII-a a festivalului Rock la Mureș se învârte în jurul lui Tethys, mama tuturor râurilor, care este încadrată de reprezentări ale florei și faunei specifice zonei Periam Port.

Fundalul este reprezentat de o hartă veche de origine austro-ungară care descrie cursul râului Mureș, din zona Aradului până la Periam Port.

Cu un line-up la care se lucrează în detaliu, muzica va completa întru totul acest peisaj în care omul se întoarce la natură purtat pe brațele libertății sincere. În acest sens, primele nume anunțate pentru ediția de anul viitor sunt: Doctor Krapula, Dropout Kings, Avoid Humanity și June Turns Black.

Formată în 1998, în Bogota, Columbia, trupa Doctor Krapula este unul dintre cele mai cunoscute nume de ska-punk din America Latină.Formată în 1998, în Bogota, Columbia, trupa Doctor Krapula este unul dintre cele mai cunoscute nume de ska-punk din America Latină.

Cu un sound ce combină elemente mai puțin obișnuite pentru genul punk, cum ar fi  merengue sau salsa, formația columbiană a păstrat esența acestui gen în tematica versurilor. Cu un mesaj socio-politic foarte puternic, Doctor Krapula a intrat rapid în topul preferințelor publicului.

Această ascensiune a fost încununată cu o serie de premii muzicale importante, reușind astfel să câștige de 17 ori prestigiosul Shock Music Awards și de 4 ori Our Earth Awards. De asemenea, au fost nominalizați de 5 ori la Latin Grammy și o data la Latin MTV Awards. În 2012, Doctor Krapula au pus bazele celui mai mare festival din Bogota la ora actuală, Viva El Planeta Festival.

În cei 25 de ani de activitate au lansat peste 11 albume de studio, „Viva El Planeta”, material lansat în 2013, a reușit să le aducă și un Disc de Aur în Columbia, pentru cel mai bine vândut album.

Formată în 2016, în Phoenix, Arizona, Statele Unite, trupa Dropout Kings este considerată una dintre cele mai interesante apariții în scena metal de peste ocean.Formată în 2016, în Phoenix, Arizona, Statele Unite, trupa Dropout Kings este considerată una dintre cele mai interesante apariții în scena metal de peste ocean.

Cu un sound modern ce combină lirica hip-hop livrată în cea mai autentică formă, cu riff-urile explozive de djent și părți vocale de metal, Dropout Kings și-au creat un stil inconfundabil, devenind un nume reprezentativ pentru subgenul trap metal.

Aparițiile lor live sunt adevărate explozii de energie în care greutatea versurilor directe tipice rap-ului american, se îmbină cu elemente metal pline de nerv, într-o demonstrație de forță inegalabilă. Cu peste 30 milioane de redări pe celebra platformă Spotify și nenumărate prezențe pe cele mai mari scene din lume, Dropout Kings este, în momentul de față, una dintre cele mai de succes trupe de NU metal.

Înființată în 2017, în București, Avoid Humanity are în componență foști membri ai formațiilor Deadeye Dick și Spinecrusher.Înființată în 2017, în București, Avoid Humanity are în componență foști membri ai formațiilor Deadeye Dick și Spinecrusher.

Stilul abordat este o combinație de death metal și hardcore meșterită la detaliu. Cu alte cuvinte, dacă genul lor de muzică ar deveni, vorba aia, un job serios în România, băieții ăștia ar fi, cu siguranță, meseriașii ăia pe care i-ai căuta ca să îți mai schimbe deathcore-ul prin casă.

 

 

 

June Turns Black este una dintre cele mai spectaculoase noi apariții din scena metalcore din RomâniaJune Turns Black este una dintre cele mai spectaculoase noi apariții din scena metalcore din România, cu un stil pe care chiar ei îl definesc ca electronicore/screamo-djent, trupa bucureșteană a reușit să atragă atenția încă de la primele piese lansate.

Cu un sound ce împletește riff-urile heavy cu pasajele instrumentale melodice într-o manieră pe cât de alertă, pe atât de completă, muzica lor curge în timpane asemeni unui râu sonic ce-și dezlănțuie valurile doar la interior. Sunetul îmbrățișează ființa într-un soi de bucurie plină de freamăt, asemeni unor yin și yang care se întâlnesc pentru prima dată.

Periam Port, locul în care natura-și primește copii acasă, redevine în 2024 tărâmul pe care bucuria și libertatea vor dansa împreună în lăuntrul ființei tale într-un soi de îmbrățișare pe care nu vrei să o uiți niciodată.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this