Mercaptan au lansat albumul "Shadows of the Cross"

Mercaptan au lansat albumul „Shadows of the Cross”

Mercaptan au lansat albumul „Shadows of the Cross”

 

Mercaptan au lansat albumul "Shadows of the Cross"In data de 23 iulie 2021, trupa Mercaptan din Timisoara a lansat, in format digital, albumul „Shadows of the Cross” .

Piesa „Suicide Mission” poate fi ascultata mai jos!

Inițial, Mercaptan a fost format ca proiectul solo al lui Zoltan Kovacs in 2020 în Sighișoara. Zoltan (n. 06.02.2004) a început să cânte la chitară de la o vârstă fragedă, influențat de fostul basist Nightwish Marko Hietala.

Pe măsură ce treceau anii, el a reușit continuu să-și îmbunătățească abilitățile și să-și antreneze urechile pentru experiențele muzicale neprevăzute pe care le va intalni. Curând și-a descoperit pasiunea pentru Metal, în special subgenurile sale mai extreme, precum Thrash și Speed.

A privit mulți muzicieni consacrați și chitaristi care și-au lăsat amprenta pe scena metalului, inspirându-se din nume precum James Hetfield, Dave Mustaine, Jeff Waters, Jon Schaffer și alții. Din acest moment, Zoltan a decis că dorește să fie un frontman pentru o formație, luând și rolul de chitara ritm.

Odată cu pandemia care a preluat lumea, Zoltan a decis să înceapă un proiect solo și a început să scrie idei pentru un album. Influențat de multe trupe de thrash metal din anii 80-90, el a scris zece piese între martie și iulie anul trecut.

Procesul de înregistrare și mixare a durat puțin mai mult decât se aștepta, mai ales datorita lipsei experienței la îndemână. După multe luni de încercări, înregistrările s-au terminat în februarie 2021. După înregistrări, el a încercat să abordeze câțiva ingineri de mixare și mastering diferiți. Zoltan nu a fost mulțumit de rezultate, așa că a decis să ia lucrurile în propriile sale mâini și a învățat elementele de bază ale mixării și masterizării.

După un an și o lună de la începutul procesului de realizare a albumului, totul a ajuns la bun sfarsit în aprilie a acestui an. În mai 2021, Zoltan l-a contactat pe Richard Andrei (n. 08.03.1997) și s-a alăturat ca chitarist solo, iar mai apoi Gliga Alin (n. 22.06.2000) ca basist.

Din cele zece melodii, nouă au ajuns la in album. Temele lirice ale cântecelor tratează diferite stari anxioase, inclusiv războiul, dependențele, dezastrele naturale, precum și societatea în ansamblu. Trupa caută acum un toboșar cu normă întreagă.

Band Line-Up:

Zoltan Kovacs – Guitar and vocals / Drums (programmed)
Richard Andrei – Lead Guitar
Gliga Alin – Bass

CD Track Listing:
01 – Lifeline
02 – Train of Consequences
03 – The Day I’ll Be Free
04 – Welcome The Apocalypse
05 – Abortion
06 – The Unmendable
07 – Addiction, Suicide
08 – The Dead Redeemer
09 – Suicide Mission

https://open.spotify.com/artist/6xTp16OJmeF42beR2olbNF

https://www.instagram.com/mercaptan.band/

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this