Hexvessel si alte trupe confirmate pentru SoundArt Festival 2024

Hexvessel si alte trupe confirmate pentru SoundArt Festival 2024

Hexvessel si alte trupe confirmate pentru SoundArt Festival 2024

Hexvessel si alte trupe confirmate pentru SoundArt Festival 2024SoundArt Festival revine in 2024 cu a 5-a editie, dar si cea mai diversa de pana acum, pe 26 si 27 Aprilie in Quantic Club din Bucuresti.

Hexvessel din Finlanda vor prezenta cel mai recent album, “Polar Veil”, lansat in Septembrie 2022, iar alaturi de ei confirma prezenta si berlinezii de la Earthship (GER), proiectul de sludge/stoner rock al tobosarului The Ocean, Gunshee (RO), Doomsday Astronaut (RO)si Krishna (Malta). Mai multe trupe vor fi anuntate in perioada urmatoare.

Abonamentele pot fi achizitionate din reteaua iabilet.ro la urmatoarele oferte de presale:

  • Oferta abonament early bird: abonamente la 150 de lei pana pe 11 decembrie
  • Oferta abonament presale: abonamente la 180 de lei pana in prima zi a festivalului
  • Abonament la pret intreg pe 26 si 27 aprilie – 200 de lei
Hexvessel (Finlanda) – forest folk, psychedelic, experimental

Hexvessel este o trupa fondata de vocalistul/compozitorul britanic, Mat Kvohst McNerney odata cu relocarea sa in Finlanda, in 2009. Stilul trupei este descris ca forest folk, desi inglobeaza o sumedenie de stiluri, de la folk, americana, psihedelic, experimental sau chiar influente black metal, pe cel mai recent material. Primul album, lansat de Svart Records in 2011, a fost mentionat in presa britanica ca fiind marcant pentru stilul de occult rock care scotea capul la suprafata in acea perioada.

No Holier Temple, al doilea album, a ridicat trupa pe noi culmi, aceasta fiind nominalizat la doua categorii la Emma Gala (echivalentul Grammy din Finlanda). Albumul a castigat doua premii Femma. Albumul a ajuns pe locul 20 in topurile finlandeze si a fost prezentat in multe topuri de final de an in 2012.

De-a lungul anilor trupa a sustinut o activitate live impresionanta cu show-uri la Ilosaari Festival si Provinssi Festival in Finlanda, Desertfest in UK, turnee europene in Germania, Polonia, Danemarca, Suedia, dar si cu repetate participari la Roadburn Festival in Olanda.

“Polar Veil”, noul album Hexvessel, a fost lansat in Septembrie 2023.

https://hexvessel.bandcamp.com/album/polar-veil

Earth Ship (Germania) – doom metal, sludge, stoner rock

Inca de la infiintarea trupei in 2010, EARTH SHIP din Berlin si-a construit o reputatie solida in domeniul scenei underground de stoner / doom / sludge ca una dintre cele mai necrutatoare si zgomotoase trupe live. Cu un amestec grozav de riff-uri sludgy, lead-uri bluesy, voci virulente si o doza masiva de groove, vocalistul Jan Oberg, alaturi de sotia sa Sabine (bass) si Sebastian Grimberg (tobe) au dus EARTH SHIP pe nenumarate scene precum Desertfest, Stoned From The Underground, Pelagic Fest dar si in turneu alaturi de Red Fang, Torche, Crowbar si Voivod.

Si in studio, trupa a avut o activitate prolifica: au lansat un total de 5 albume si doua EPuri.

https://earthship.bandcamp.com/album/resonant-sun

Gunshee (Romania) – instrumental progressive rock trio

Muzica Gunshee se incadreaza in zona de rock progresiv instrumental, cu elemente experimentale, stoner, punk, printre altele. In 2021 trupa a lansat primul album, „Friends Through Here” si a castigat si Marele Premiu si Premiul UndergroundMusic pentru originalitate in cadrul festivalului concurs Posada Rock 2021.

In tot acest timp, Gunshee a avut o activitate live continua, impartind scena cu trupe consacrate pe plan national, cat si international, printre care Luna Amara, Cardinal, Sinoptik, The Omnific, Orkid, Saddayah.

https://gunshee.bandcamp.com/album/friends-through-here

Doomsday Astronaut (Romania) – instrumental progressive metal

Doomsday Astronaut este o trupa de progressive metal instrumental din Sibiu, România. A fost formata de chitaristul Waqas Ahmed in februarie 2022. In acelasi an trupa a luat un premiu important la Posada Fest. In 2023 trupa a lansat albumul “Djent Djinn”.

https://doomsdayastronaut.bandcamp.com/album/djent-djinn

Krishna (Malta) – post-metal/rock, stoner rock, doom metal

Krishna este o trupa heavy din Malta. Membrii trupei se considera exploratori ai granitelor din sonoritatile post-metal, post-rock, stoner rock, doom metal si lista nu se incheie aici. Trupa sarbatoreste 10 ani de la infiintare, timp in care au lansat 2 albume de studio, 4 albume live si un single. Cel mai recent album, intitulat “Headless”, a fost lansat la inceputul lui 2023 si contine o piesa de 50 de minute. Materialul a fost foarte bine primit, iar editia fizica este sold out.

https://krishna-band-malta.bandcamp.com/album/headless

https://www.facebook.com/watch/?v=852617802945590

Ajuns la a 5-a editie, SoundArt este o proiectie curajoasa intr-un mediu social in care evenimentele axate pe o anumita nisa muzicala necesita munca masiva pentru a fi construite si comunicate publicului.

SOUNDART FESTIVAL nu este un festival al trupelor care canta dupa o anume reteta muzicala de succes. Te surprinde cu elemente personale, se reinventeaza in timp, e in cautare continua si nu se refera doar la muzica, ci inclusiv la alte tipuri de arta.

Obiectivul este unul extrem de clar: promovarea artelor si artistilor la nivel local, intr-un cadru muzical cu totul special. Principalul ambasador al brandului este SoundArt Festival, nume ce poarta publicul prin calatorii muzicale de calitate, aducand pe scena sa formatii alese cu sufletul.

Pagina eveniment pe facebook – https://www.facebook.com/events/1737923913391024/

SoundArt Festival FB page – https://www.facebook.com/soundartfestival/

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this