FRIG - premiera Aconcagua [without return]

FRIG – premiera Aconcagua [without return]

FRIG – premiera Aconcagua [without return]

FRIG - premiera Aconcagua [without return]Trupa bucuresteana de avantgarde metal FRIG vine cu o noua linie de merchandise alaturi de melodia bonus Aconcagua (without return) in premiera si in Romania.

Pe data de 1 Septembrie, trupa bucuresteana de avantgarde-progressive-space metal FRIG, a lansat pentru sezonul urmator o noua linie de merchandise impreuna cu primul DVD din cariera in format digital de tip felicitare, pe baza de cod QR si deasemeni melodia bonus Aconcagua (without return).

Detaiile despre DVD-ul A complete microcosmic journey into genOm sequences cat si despre achizitionarea acestuia pot fi gasite pe link-ul de mai jos:

https://carturesti.ro/muzica/genom-a-complete-microcosmic-journey-into-genom-sequences-live-sesion-1158988666?p=1

Materialul live-online filmat in sala de repetitie prezent pe DVD-ul trupei si publicat anul trecut pe canalele media include si single-ul “Australe “- o colaborare cu Sergio Ponti (Drumeo, drums transcriber for Jethro Tull) iar melodia bonus track care a aparut in premiera sezonul trecut in Marea Britanie, prezentata de media-astronomul pentru BBC Shropshire – Pete Williamson (Astro Radio) poate fi vizionata pecanalul de YouTube al trupei:

https://youtube/channel/UCfVGFRpl17IPJJ4LOQqbJ_A

DVD-ul include toate piesele de pe noul EP, intitulat “genOm”. Compozitiile proprii au fost inregistrate live in cadrul unui concert online sustinut de trupa la inceputul acestui an in vederea promovarii EP-ului sub titulatura de “A Complete Microcosmic Journey Into GenOm Sequences”. EP-ul poate fi ascultat integral aici:

Premiera futurista a melodiei Aconcagua (without return) completeaza ciclul frecventelor de pe ep-ul genOm si totodata reprezinta o trimitere la proiectul-concept unic al trupei de reimpadurire a zonelor defrisate dar nu numai, inspirata din istoria caderii civilizatiei Nazca de acum 1500 de ani datorita defrisarii masive a pomilor de Huarango, aceasta specie de pomi reprezentand o necesitate ecologica a zonelor de desert fertilizand solul si aducand umiditatea benefica acestui microclimat, dupa cercetarile efectuate la universitatea Cambridge de catre cercetatorul David Beresford-Jones.

Disparitia graduala a acestor pomi reprezita totodata efectul El Nino in AD 600, ale carui vanturi puternice si inundatii catastrofale pentru agricultura a desertificat zona si totodata dus la disparitia comunitatii. Titlul piesei imbinat cu mitul lui Icar, zborul continua povestea hieroglifelor de la Nazca vazute precum o harta astrala de pe cel mai inalt varf al muntilor Anzi din care face parte platoul oceanic Nazca. Aconcagua are 6959 m altitudine iar zona are un popular interes astronomic datorita poluarii luminoase extrem de scazute propice amplasarii observatoarelor astronomice pentru cercetare spatiala precum observatorul Collowara in vecinatatea orasului Andacollo. Aconcagua reprezinta un simbol fara intoarcere in calatoria microcosmica a vastului spatiu.

Despre FRIG:

Formatia FRIG a fost infiintata in anul 2015 si inca de la primii pasi a dovedit accentul pe calitate in exprimarea artistica atat din punct de vedere muzical cat si vizual, abordarea lor instrumental-avantgardista fiind una cat se poate de cognitiva si captivanta, o muzica cu foarte multe substraturi si elemente speciale pe care mai ales pasionatii de astronomie (macrocosmos), sau genetica (microcosmos) il vor recunoaste instant. In afara EP-ului “genOm”, lansat in anul 2020, trupa mai are la activ si un album de debut captivant, intitulat “Vid Nocturn”, care a fost lansat in anul 2018. Acesta poate fi ascultat integral accesand urmatorul link:

De precizat faptul ca DVD-ul poate fi cumparat online, prin accesarea urmatorului link:

https://carturesti.ro/muzica/genom-a-complete-microcosmic-journey-into-genom-sequences-live-sesion-1158988666

dar si direct la evenimentele meet and greet ale trupei, pretul de achizitie al DVD-ului digital fiind unul minim de 27 RON.

Aconcagua va putea fi ascultata in exclusivitate la urmatoarele live-uri ale trupei, asadar nu ratati intalnirea cu membrii trupei si mai ales nu
ratati incercarea indrazneata a acestora de a mapa genomul uman cu ajutorul imaginilor si al sunetelor – o experienta care se cere traita mai ales live!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this