Doom / death suedez cu October Tide la Rockstadt Extreme Fest 2020

𝐎𝐂𝐓𝐎𝐁𝐄𝐑 𝐓𝐈𝐃𝐄 [Doom | Death Metal] [Suedia]

Înființat în 1995 pe scena muzicală suedeză, October Tide a apărut ca un proiect personal de death/ doom metal al unor foști membri ai Katatonia – vocalul Jonas Renkse și chitaristul Fred Norrman. La doar doi ani de la înființare, trupa a lansat „Rain Without End” (1997) și „Grey Dawn” (1999), două materiale foarte bine primite de public, devenite ulterior adevărate albume cult. În ciuda succesului, trupa a luat o pauză muzicală timp de șapte ani, formația reunindu-se în 2009, după plecarea lui Norrman din Katatonia, când a revenit pe piață cu un nou material, „A Thin Shell”, avându-l la voce pe Tobias Netzell (de la In Mourning).

Reunirea a fost de bun augur, astfel că în 2013 October Tide a adus la lumină două noi albume de studio „Tunnel Of No Light” (2013) și „Winged Waltz” (2016), ambele animate de o abordare plină de sensibilitate a death metal-ului și de pasaje deosebit de complexe de chitară.

Aflându-se mereu în centrul scenei suedeze de melodic death metal, October Tide au impresionat constant cu energia adusă pe scenă și cu piesele pline de emoție și de profunzime, dominate riff-uri complexe de chitară.

Website: http://www.octobertide.net/

Facebook: https://www.facebook.com/octobertideband/

Bandcamp: https://agoniarecords.bandcamp.com/album/in-splendor-below

Spotify: https://open.spotify.com/artist/4Ttdsj7ypWvHOhephBvXAl?si=NxRjhu0zToKCQHGLfuc02Q

Youtube: https://youtu.be/waRKlmTk3uY

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this