Dead Label vor fi prezenti la Rockstadt Extreme Fest 2020

DEAD LABEL [Groove Metal] [Irlanda]

Trupa, apărută în 2008, în Celbridge (Irlanda) a ales numele de Dead Label în semn de dezaprobare față de obiceiul larg răspândit de a încadra fiecare formație în genuri și subgenuri, etichetate ca aparținând anumitor tipologii metal. Înființată de trei membri ce cântaseră anterior împreună într-un alt grup numit VX, compozițiile Dead Label au fost influențate de nume precum Machine Head, Pantera, Caliban sau Slipknot.

Cu un sound ce îmbină cu măiestrie elemente de thrash metal, death metal, hardcore metal si groove metal, Dead Label au reușit să se facă remarcați pe scena muzicală internațională chiar după lansarea albumului de debut, „Throne of Bones”. Astfel, formația a plecat în turnee în America de Nord, Marea Britanie, Europa și Japonia alături de nume consacrate precum Machine Head, Fear Factory, Gojira sau DevilDriver și a urcat pe scena unora dintre cele mai cunoscute festivaluri de profil: Download Festival UK, Bloodstock Open Air, Hammerfest sau MetalDays Festival.

După lansarea în 2017 a single-ului și videoclipului „Pure Chaos”, ce a strâns în scurt timp peste 110.000 de vizualizări, trupa a început să atragă și mai mult interesul presei de specialitate și a caselor de producție, ajungând pe coperta revistei Metal Hammer (ediția martie 2018) și fiind inclusă în campania TV a promovare a Bloodstock Open Air din același an. Iar creativitatea muzicală și popularitatea Dead Label a continuat să crească și în 2019, noile single-uri „False Messiah”, „Triggered” și mult mai recenta „Dystopian Complex” reușind să atragă aprecierea fanilor stilurilor heavy din întreaga lume.

https://www.youtube.com/watch?v=-c2oFFxzTbA

 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this