Days Of Confusion feat Jørgen Munkeby (Shining) lanseaza piesa "Sinestezie"

Days Of Confusion feat Jørgen Munkeby (Shining) lanseaza piesa „Sinestezie”

Days Of Confusion feat Jørgen Munkeby (Shining) lanseaza piesa „Sinestezie”

Days Of Confusion feat Jørgen Munkeby (Shining) lanseaza piesa "Sinestezie"Coverul piesei „Sinestezie”, lansat in cadrul proiectului Rock-ul Carantinei de catre Days Of Confusion feat Jørgen Munkeby (Shining).

DAYS OF CONFUSION, prin intermediul proiectului Rock-ul Carantinei 2021, a reorchestrat piesa „Sinestezie” a proiectului de rock progresiv Metronom, un tribut adus lui Liviu Tudan si grupului ROSU SI NEGRU. Cu aceasta ocazie, formatia are si prima colaborare cu un artist international, Jørgen Munkeby (Shining).

Am fost invitati sa participam la un proiect initiat si condus de catre TVR (postul national de televiziune), numit Rockul Carantinei 2021 si menit sa redescopere si sa prezinte publicului intr-o lumina noua, piese rock din fonoteca de aur a TVR. Noua ne-a revenit aceasta piesa: https://www.youtube.com/watch?v=tLTHytpyIFs&ab_channel=modernismro – “Sinestezie” a trupei Metronom, proiect de rock progresiv al regretatului muzician, Liviu Tudan”.

Grupul METRONOM a funcționat la București în anii ’60 – ’70, cu o componență fluctuantă, datorită membrilor studenți. Într-o epocă de pionierat beat, apoi rock progresiv, formația – reinventată de marele muzician Liviu Tudan – a avut un vârf la marele Festival Național Pop „Club A”, în 1971, fiind multi-premiată pentru opera rock „Sinestezie”.

Compusă în majoritate de liderul Liviu Tudan, lucrarea – cu elemente de avangardă, grup de dansatori ș.a.m.d. – a fost solicitată la export. Din păcate, vizionarea de la Casa Studenților din București a fost interzisă de cenzorii români, considerând-o mistică, dacă nu fascistă! Înregistrările radio au fost șterse, compozitorul a distrus partiturile și se părea că lucrarea a fost pierdută definitiv.

De curând, Arhiva Muzeul Rock din România a postat una dintre piese, despre a cărei existență nu a știut nici Liviu Tudan, până la dispariția sa din 26 mai 2005. Fragmentul – cu influențe psihedelice – reia tema principală din serialul polițist „Sfântul”, difuzat de TVR în anii ’60 – ’70.

Propus de Rockul Carantinei chitaristului Cezar Popescu, acesta a reorchestrat cu Vladimir Pocorschi și a înregistrat fragmentul împreună cu grupul DAYS OF CONFUSION, un tribut lui Liviu Tudan și grupului ROȘU ȘI NEGRU cu care s-a identificat în deceniile următoare.

„Ne-a luat cam doua luni, pana cand am reusit sa ne formam o idee despre ce am putea face pentru a pastra piesa cat mai aproape de original, dar in acelasi timp, de a ii da sound-ul nostru. In final, am decis ca ne-ar placea sa auzim un cor de suflatori, idee care s-a transformat si mai interesant odata cu cooptarea invitatului nostru, Jørgen Munkeby de la trupa Shining, din Norvegia, care a completat cum nu se poate mai bine toata orchestratia cu saxofonul sau. Cam asta e povestea, asa ca daca ti-a placut, apasa Subscribe, Like si distribuie piesa mai departe! Multumim!”, a mai declarat Cosmin Lupu.

Muzică: Liviu Tudan/ METRONOM (1971):

Liviu Tudan – bass, voce;
Nicolae Enache – claviaturi, oboi;
Alexandru Ureche – chitară;
Ucu Bratu Voicescu – tobe;
Gheorghe Mihai – clarinet;
Teodor Simion – trombon;
Marcel Peţanca – trompetă;
Ion Olteanu – corn;
Georgeta Săndulescu – soprană;


Days Of Confusion inseamna:

Cosmin Lupu – voce, chitară Cezar Popescu – chitară, voce Andrei Zamfir – chitară bass Alex Hălmăgean – tobe Invitat: Jørgen Munkeby (Shining) – saxofon

Productie audio/video: Cezar Popescu

Productie audio: Vladimir Pocorschi

Mixaj si masterizare: Sorin “Pupe” Tanase

Inregistrat, mixat si masterizat la VDV Records, Bucharest, Romania

Facebook: https://www.facebook.com/DAYS.OF.CONFUSION.OFFICIAL.PAGE

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this