Creepy Willie si-au lansat albumul de debut "The Creepy Willie Show"

Creepy Willie si-au lansat albumul de debut „The Creepy Willie Show”

Creepy Willie si-au lansat albumul de debut „The Creepy Willie Show”

Creepy Willie si-au lansat albumul de debut "The Creepy Willie Show"Creepy Willie si-au lansat albumul de debut “The Creepy Willie Show” pe platformele de streaming. Mai devreme în acest an, trupa a lansat un videoclip (Hack Slash Rebirth) și două single-uri (Cannibal Babies, La Llorona).

”The Creepy Willie Show” este un album-concept, cu o tematică constituită în jurul unui circ macabru. Fiecare piesă de pe album reprezintă un exponat, o demonstrație diferită, din cadrul circului. Piesele sunt legate între ele de prezentările personajului Creepy Willie, care îi pregătește și avertizează pe spectatori cu privire la demonstrația ce urmează să aibă loc. Printre exponatele circului se numără Zomberman (un zombie cu un dans macabru), La Llorona (spiritului Lloronei, apariție inspirată din folclorul mexican), Cannibal Babies (monștrii cu înfățișare de bebeluși) și alte creaturi și demonstrații morbide.

Parcurs integral, albumul este o creație muzicală amplă, cu puternic caracter teatral combinând genuri ce variază de la blues și rock ’n roll până la stoner, djent și death metal – incluzând până și un mic cântec de leagăn.

Albumul a fost disponibil până în prezent doar în format fizic (CD), în urma concertului de lansare din 11 Iunie la Cluj-Napoca. CD-ul poate fi comandat contactând trupa pe orice platformă social media, inclusiv Discogs.

Bandcamp: https://creepywillie.bandcamp.com/album/the-creepy-willie-show
Spotify: https://open.spotify.com/album/4hvuiUhE49Yrb9wK4m3su0?si=-y-YgnV9QqOWBEUldYBmfw

Linktree (toate lansările și profilele de pe platforme de streaming și social media ale trupei pot fi accesate aici): https://linktr.ee/creepywillie

“The Creepy Willie Show” a fost înregistrat, mixat și masterizat la Liveset Recording Studio, în Cluj-Napoca, de către Sebastian “Garnoo” Damian iar grafica a fost realizată de Carla “Stormy” Oros.

Despre trupă:

Creepy Willie este o trupă de progressive metal ce abordează piese cu o tematică macabră și cu elemente teatrale. Formația a fost înființată la Cluj-Napoca, în 2019. Membrii trupei sunt: Lucian Pop (chitară/bass/voce), Ionuț Mone (chitară/bass/voce), Alex Mușat (tobe).

Până în prezent trupa a avut un turneu în România alături de canadienii Bloated Pig, alte prestații live incluzând participarea la concursul Posada Rock 2020, Deathfest (Cluj-Napoca) și concerte alături de trupe precum Nature Morte, Guerrillas, Syn Ze Șase Tri, Los Pogos, Before I Die, Manzana și Viperia.

Creepy Willie este o formație de metal progresiv cu puternice accente dramatice, integrând în spectacolul și compoziția trupei elemente teatrale excentrice. Formația este alcătuită din Ionuț Mone (voce și chitară/bas), Lucian Pop (voce și chitară/bas) și Mușat Alex (tobe).

Despre album:

Formată în anul 2019, trupa lansează primul album de studio în iunie 2022, intitulat “The Creepy Willie Show”. Albumul de debut se conturează în jurul unui circ sinistru, în cadrul căreia spectatorii vor fi martori la o serie de demonstrații macabre, cu implicații supranaturale. Albumul începe cu însăși personajul Creepy Willie, care salutându-i lugubru, îi avertizează pe spectatori cu privire la spectacolul demonic la care urmează să asiste (și, la care, involuntar, vor fi mai mult decât niște simplii spectatori pasivi).

Albumul devine astfel o experiență muzicală teatrală amplă, cu o durată de 51 minute, formând astfel un album-concept.

Fiecare piesă din album reprezintă câte o demonstrație din cadrul acestui circ sinistru. Printre creaturile și aparițiile care apar pe scenă se numără un aproape prietenos Zomberman, care se bucură de dansul de după moarte, La Llorona, spiritul unei mame ce își caută disperată copii pierduți și înșelătoarea apariție a unor bebeluși adorabili care, când simt miros de sânge, își dezvăluie identitatea macabră – Cannibal Babies.

Albumul îmbină numeroase stiluri muzicale, tocmai pentru a reda mai bine ideea unui circ cu diferite demonstrații, astfel regăsindu-se influențe de la blues și stoner rock până la djent, death și thrash metal. Materialul e sălbatic și excentric, incorporând refrene melodice cu țipete disperate – și chiar și un cântec de leagăn, toate legate de prezentările hipnotice ale lui Creepy Willie, sub forma unei povești omogene.

Mai mult de atât, pentru o mai mare imersivitate tematică, fiecare piesă are propria ei ilustrație (toate resursele pot fi găsite aici). Trupa a lansat până în prezent un videoclip și două “lyric videos”.

Albumul este disponibil și fizic (discogs), pe CD. Lansarea oficială a avut loc la data de 11 iunie 2022, în “La Țevi” (Cluj-Napoca) împreună cu trupele Loutfire și Goatrocity.

Alte prestații live ale trupei includ un mini-turneu în România cu canadienii Bloated Pig, participarea la Posada Rock 2020, Deathfest (Cluj-Napoca) și concerte cu trupe precum Syn Ze Șase Tri, Guerrillas, Los Pogos, Nature Morte, Before I Die, Manzana și Viperia.

Contact: creepywillie@gmail.com

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this