Bon Jovi – “This House Is Not For Sale Tour” in Bucuresti

Bon Jovi – “This House Is Not For Sale Tour” in Bucuresti

Bon Jovi – “This House Is Not For Sale Tour” in Bucuresti

Bon Jovi – “This House Is Not For Sale Tour” in BucurestiOdata cu anuntarea in luna octombrie a anului trecut a faptului ca una din datele de turneu va trece si prin Bucuresti, s-au facut calculele financiare.

Se stie ca este perioada de concedii, festivaluri, concerte mai mici sau mai mari iar un show Bon Jovi nu este unul dintre cele mai accesibile. Asta daca doresti sa vezi oarecum trupa pe scena si nu doar imaginile proiectate pe ecrane.

Astfel in seara de 21 iulie, la Bucuresti au urcat pe scena amplasata in Piata Constitutiei cei de la Gramofone, Firma si headliner-ul Bon Jovi.

Gramofone este o trupa de pop/rock cu influente din lumea blues-ului, psihedelic, funk plus ceva rock mai mult sau mai putin alternative.

Cele aproximativ 40 de minute de recital au cuprins piese incluse pe albumul de debut, “ Confessions from the Belly of the Beast” precum single-urile “Mr. Government” si “Heart And Soul” si am o vaga impresie ca si o piesa noua, dar e posibil sa ma insel.

Urmatoarea trupa , FiRMA, este un nume foarte cunoscut ascultatorilor de rock alternativ, ei avind o activitate concertistica foarte sustinuta in cluburile bucurestene de gen si in tara.

In componenta, Daniel Stoicea, Sorin Erhan, Adrian Coman si Constantin Barbuselu au facut pe durata celor aproximativ 60 de minute alocate, o trecere in revista a celor cinci albume scoase pina in prezent.

Urmeaza o pauza de o ora in care scena este pregatita pentru evenimentul serii, al doilea concert sustinut de Bon Jovi in Bucuresti dupa o pauza de 8 ani.

Dar sa vorbim un pic si de organizare. Pentru prima data la un concert organizat de catre D&D, intrarea s-a facut in mod civilizat fara ambuteiaje. NU au fost cozi la jetoane, toalete sau baruri. Au fost disponibile atit bauturi alcoolice (Jaggermeister / Vodka) cit si bere, apa sau sucuri. De asemenea exista si un stand de burgeri si vreo doua sau trei de inghetata + standul official cu produse de merchandise (tricouri / afise / geci, etc).

Daca ar fi ceva de reprosat organizatorilor, cred ca doar existenta cercurilor ar fi de comentat, cei aflati in normal sau VIP silver vazind trupa doar pe ecranele imense de pe scena.

Sa revenim la concertul propriuzis. La fix 20.30 se aude si vede pe scena intor-ul de turneu, iar in ovatiile unanime ale celor 50000 de prezenti trupa isi face o aparitie triumfala.

Prima piesa a fost si cea care a dat numele turneului, “ This House Is Not For Sale’ si de aici lucrurile au luat o turnura cel putin ciudata pentru mine.

De-a lungul timpului, am tot vazut/auzit diverse inregistrari mai mult sau mai putin oficiale cu Bon Jovi, apogeul fiind cintarea din 1989 (!) de la Moscova. Stiu ca de atunci au trecut mai bine de 30 de ani, dar parca vocea lui Bon Jovi nu mai este ceea care i-a adus faima internationala.

Nu spun ca a cintat prost, nici nu are cum, artistul fiind un profesionist dar ceva nu a fost cum trebuie. Dar asta sunt eu, un pic circotas. Au urmat piese incluse pe aproape toate albumele clasice, “Slippery When Wet” – 5 piese, “New Jersey” – 3 piese, 2 de pe “This House..”, “Crush” si “Lost Highway”.

Desigur, cele mai appreciate (si cintate) de public au fost You Give Love a Bad Name, Runaway ( o clasica care a reintrodus-o incepind cu 2017 in setlistul de turneu), Have a Nice Day, Lay Your Hands on Me sau Bad Medicine.

Una dintre cele mai frumoase (semi) balade ale serii a fost “Wanted Dead Or Alive” piesa ce a avut ca fundal desertul din Nevada.

Iarasi un lucru de admirat a fost productia concertului, sunetul a fost impecabil, s-au auzit toate instrumentele si backing vocal-ul, ecranele video au avut o imagine foarte clara cu mult peste ce s-a vazut la noi in ultimii ani.

Trupa, care in acest moment nu mai include decit trei din cei 5 membrii care au pornit la drum in 1983 (Bon Jovi – voce, Tico Torres – tobe si David Bryan – clape ) + unii dintre cei mai buni “hired guns” disponibili in acest moment pe piata muzicala din SUA (Hugh McDonald – bass / John Shanks – chitara / Phil X -chitara si Everett Bradley ( backing vocals si tobe – artist ce are si o nominalizare la premiile Grammy ) au demonstrat o coeziune perfecta, fiecare aducindu-si aportul la un show perfect daca lasam deoparte problemele cu vocea.

Bis-ul a fost reprezentat de una dintre cele mai bune piese de concert din repertoriul trupei” Livin’ On a Prayer” , piesa la care toata lumea a cintat si dansat, urmata de catre mai putin cunoscuta “I’d Die For You” de pe “Slippery When Wet” si un cover putin ciudat dupa piesa celor de la The Top Notes, “Twist and Shout”, piesa mult mai cunoscuta in varianta celor de la The Beatles.

Una peste alta a fost o seara reusita pentru care D&D + Monica (stie ea care) merita felicitari pentru organizare si asumarea riscului de a adduce un artist legendar la Bucuresti.

Setlist Bon Jovi Bucuresti:
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this