ARTmania Festival - Ediția 2023 – Încheiere

ARTmania Festival – Ediția 2023 – Încheiere

ARTmania Festival – Ediția 2023 – Încheiere

ARTmania Festival - Ediția 2023 – ÎncheiereTrei Festivaluri. Două Țări. O Călătorie Extraordinară: ASGARD ÎN TRANSILVANIA

Proiectul „Punți Muzicale prin Antreprenoriat Cultural” a fost un triumf al colaborării internaționale, care a reușit să aducă împreună trei festivaluri de marcă: Festivalul ARTmania (RO), Festivalul Inferno (NO), și Festivalul Midgardsblot (NO), la inițiativa ARTmania Events (RO) în calitate de coordonator al proiectului. Această colaborare unică a depășit cu succes granițele și culturile, aducând împreună influențe din lumea veche nordică și din Transilvania, captivând astfel audiențele din România și Norvegia.

ASGARD ÎN TRANSILVANIA nu a fost doar o serie de festivaluri memorabile, ci și un exemplu de cooperare internațională în industria muzicală și culturală, în spiritul valorilor comune.

Obiectivele Proiectului:

Dezvoltarea unui produs inovator de artă contemporană și New Media,  „Asgard în Transilvania” printr-o colaborare culturală între artiști români și  artiști norvegieni.

Creșterea accesului la cultură pentru peste 30,000 de persoane în România și 19,500 în Norvegia prin dezvoltarea sau prezentarea a 13 produse culturale de artă contemporană, prin export și import de muzică și cultură în cadrul festivalurilor din 2023.

Consolidarea antreprenoriatului cultural prin crearea a 2.5 noi locuri de muncă pe parcursul unui an și dezvoltarea abilităților a 6 profesioniști în organizarea festivalurilor de rock-metal și New Media în colaborare cu parteneri din Norvegia.

Impactul Asgard în Transilvania:
  • Peste 30,000 de spectatori români au participat pe parcursul a 3 zile la toate scenele Festivalului ARTmania 2023.
  • 4,500 de persoane din Norvegia s-au alăturat pe parcursul a 4 zile la Inferno Metal Festival & Music Conference
  • 15,000 de norvegieni au luat parte la Festivalul Midgardsblot pe parcursul a 4 zile
  • Proiectul a avut un impact online impresionant, ajungând la 280,000 de persoane.
O Experiență Multifațetată:
  • 18 concerte deosebite, pentru toți iubitorii de muzică.
  • 21 de activități și instalații artistice care au oferit o experiență captivantă prin istorie, film, excursii la muzee și povestiri fascinante.
  • 6 scene/zone co-branded și instalații, ce au adus un plus de culoare și energie festivalului, atât în România cât și în Norvegia.
  • 6 parteneri comerciali și 12 parteneri media care au contribuit la succesul proiectului.
  • 6 experți instruiți, care au acumulat cunoștințe valoroase în organizarea de festivaluri rock-metal și New-Media.
Ediția 2023- Festivalul ARTmania

ARTmania Festival 2023 s-a desfășurat în perioada 28-30 iulie, în Sibiu și a adus laolaltă artiști de renume precum: Porcupine Tree, Wardruna, Emperor, Pain of Salvation, Tesseract, Haken, Samael, Port Noir, Vulture Industries, Koikoi,  W3 4R3 NUM83R2, Asemic, Roadkillsoda, Folket Bortafor Nordavinden, Nebala.

Festivalul a fost mai mult decât o simplă manifestare muzicală; a fost o experiență culturală complexă, oferind publicului posibilitatea de a explora multiple forme de expresie artistică.

“ARTmania Festival a fost gandit mult mai mult decât o serie de concerte; ci o experiență culturală complexă care invită oamenii să exploreze lumea muzicii și a artei în general. Cu fiecare ediție, ne reamintim că ARTmania este o platformă care demonstrează că arta și cultura au puterea de a conecta oameni din toate colțurile lumii. Suntem optimiști și continuăm să deschidem noi drumuri și să evoluăm în spiritul nostru unic” Codruta Vulcu, Director ARTmania Festival & Coordonator Proiect

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this