ARTmania Festival anunță prezența partenerilor norvegieni, Midgardsblot Metal Festival, în cadrul evenimentului

ARTmania Festival anunță prezența partenerilor norvegieni, Midgardsblot Metal Festival, în cadrul evenimentului

ARTmania Festival anunță prezența partenerilor norvegieni, Midgardsblot Metal Festival, în cadrul evenimentului

ARTmania Festival anunță prezența partenerilor norvegieni, Midgardsblot Metal Festival, în cadrul evenimentuluiARTmania Festival, în colaborare cu Midgardsblot Metal Festival și Inferno Metal Festival & Music Conference, sub umbrela proiectului „Punți Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural”, inițiat de ARTmania Events, are plăcerea să anunțe prezenta partenerilor norvegieni Midgardsblot Festival in cadrul evenimentului.

Sub egida acestui parteneriat, ARTmania Festival va găzdui prezența Midgardsblot Metal Festival, un eveniment de referință din Norvegia, începând din anul 2015. Midgardsblot Metal Festival se remarcă prin combinarea tradiției și moștenirii vikingilor cu scena internațională a muzicii heavy metal. Situat în Midgard Viking Center, în apropiere de localitatea Borre, festivalul oferă o experiență imersivă pentru pasionații de istorie și muzică rock.

În cadrul acestui parteneriat de excepție, Midgardsblot Metal Festival va aduce două trupe remarcabile, Folket Bortafor Nordavinden și Nebala Jonas (proiect solo), care vor susține concerte pe scena Freyja’s Weeping în cadrul ARTmania Festival.

Folket Bortafor Nordavinden este o trupă norvegiană de muzică folk cu o sonoritate distinctă și o abordare unică a genului. Numele trupei se traduce în limba română ca „Poporul de Dincolo de Nordavind” și este o referire la vântul nordic puternic și misterios.

Trupa îmbină influențele folk cu elemente moderne și tradiționale. Stilul lor muzical se bazează pe sunetele autentice ale instrumentelor tradiționale norvegiene, precum flautul, vioara și chitara acustică, completate de voci armonioase și melodii captivante.

Folket Bortafor Nordavinden se remarcă prin interpretarea versurilor profunde și poveștile emoționante, care aduc în prim-plan mitologia și tradițiile nordice. Prin intermediul muzicii lor, trupa transmite mesaje despre natură, libertate, dragoste și conectarea cu rădăcinile culturale.

Prin participarea lor la ARTmania Festival, Folket Bortafor Nordavinden aduce o notă norvegiană specială și un spirit viking în România, oferind publicului român ocazia de a se conecta cu muzica și cultura norvegiană într-un mod autentic și emoționant.

Jonas Lorentzen este un muzician și compozitor danez cunoscut pentru activitatea sa ca vocalist în trupa de Neo Nordic Folk, Heilung, și pentru contribuția sa în realizarea și apariția în filmul epic viking The Northman, regizat de tânărul regizor de succes de la Hollywood, Robert Eggers.

După doi ani petrecuți alături de Heilung și, mai recent, colaborarea sa în cadrul filmului aclamat la nivel mondial The Northman, Jonas Lorentzen a decis să se concentreze pe propria expresie muzicală. Rezultatul este Nebala, un proiect bazat pe reimaginea muzicii nordice și a muzicii cu o puternică influență spirituală.

Pe lângă concertele lor captivante, Midgardsblot Metal Festival va prezenta un Blot Ritual, un ritual de tradiție vikingă care reprezintă un moment de conectare, vindecare și explorare spirituală.

Pasionații de muzică, iubitorii de istorie și cei curioși de tradițiile vikingilor sunt așteptați cu brațele deschise la ARTmania Festival, unde se va crea o punte muzicală și culturală între România și Norvegia.

Această colaborare între ARTmania Festival și Midgardsblot Metal Festival aduce în prim-plan o combinație unică între muzica metal și tradițiile vikingilor, oferind publicului român o experiență muzicală și culturală de neuitat.

***

„Punți Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural” este un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Proiectul are o valoare nerambursabilă de 980.230,30 lei (198.102,36 euro) și se desfășoară pe o perioadă de 12 luni.

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro.

***

ARTmania   Festival,   primul   festival   românesc   care   a   dezvoltat   în   România   ideea   de   îmbinare   dintre   artă   și divertisment, reprezintă o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock. 

Începând cu 2006, ARTmania   s-a   consacrat   drept   principal   promotor   regional   al   proiectelor   muzicale contemporane. Muzica este componenta de bază, dar reprezintă doar o parte din experiența pe care ARTmania Festival a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

Încă de la început, ARTmania a fost gândită ca o platformă culturală care să ofere publicului diverse evenimente și moduri de a experimenta forme variate de expresie artistică, precum concerte, expoziții, lansări de carte și proiecții de film. 

Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei.  

ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizând experiența edițiilor anterioare, la care au concertat, între alții, Steven Wilson, Serj Tankian, Devin Townsend, Dream Theater, Opeth, Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, Apocalyptica, HIM, The Gathering, The Sisters of Mercy, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall și Deine Lakaien.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this