Alex Penescu a lansat piesa “ESTI LUMINA MEA”

Alex Penescu a lansat piesa “ESTI LUMINA MEA”

Alex Penescu a lansat piesa “ESTI LUMINA MEA”

Alex Penescu a lansat piesa “ESTI LUMINA MEA”Pianistul ALEX PENESCU a lansat pe 25 decembrie, piesa “Esti lumina mea”, in interpretarea inconfundabila a superstarului operei internationale, ANGELA GHEORGHIU, alaturi de tenorul TEODOR ILINCAI.
“Aceasta colaborare inedită, cu doi artiști imensi, care se intalnesc din nou intr-un dialog muzical, reprezintă pentru mine o mare onoare la care, deși visam, nu îndrăzneam sa sper”, a declarat Alex Penescu.
Noul single este continuarea naturala in cariera muzicala a pianistului Alex Penescu, dupa lansarea piesei “Suflet Colectiv” (in octombrie, 2020), iar colaborarea aceasta extraordinara are la baza legatura muzicala, cu totul speciala, dintre celebra soprana ANGELA GHEORGHIU si ALEX PENESCU. 
O legatura care a capatat valente mult mai profunde, cu prisosinta, din clipa in care Angela Gheorghiu l-a vizitat la spital pe Alex Penescu, dupa ce acesta a iesit din coma prelungita, stare in care s-a gasit vreme de mai bine de o luna de zile, din cauza ranilor suferinte in tragedia din clubul Colectiv petrecuta pe 30 octombrie, 2015.
In decembrie 2015, când încă eram internat ca urmare a accidentului din Colectiv, Angela Gheorghiu ma vizita pe patul de spital… Nu m-as fi gândit atunci ca, aproape 6 ani mai târziu, vocea ei unica si inconfundabila va răsuna pe o piesa compusă, orchestrata si interpretata la pian de mine. Sa spun ca atât prietenia ei, cât si aceasta colaborare inedită ma onoreaza ar fi prea puțin. Pot spune însă ca piesa pe care o veți asculta este, poate, o dovada ca pe parcursul oricărui drum lung și greu pot exista momente cu adevarat aparte”, a declarat Alex Penescu.
La randul sau, Angela Gheorghiu a marturisit: “Alex Penescu este un prieten drag pe care l-am cunoscut, evident, prin intermediul tatălui său, marele Prof. Dr Mircea Penescu – concert maestru al Orchestrei Medicilor din România.
Am fost și sunt impresionată de această legătură între muzică și medicină – În glumă, spun mereu prietenilor mei medici: voi vă îngrijiți de corpurile oamenilor, iar noi, artiștii, de sufletele și spiritualitatea lor. 
Un tânăr cultivat și talentat, Alex Penescu are, asemenea tatălui său, o atracție ieșită din comun pentru muzică în general. A studiat pianul clasic, iar de aici orizontul lui s-a lărgit către muzica rock, căutând apoi sonorități noi din toate genurile muzicale.
Dragostea lui pentru muzica rock l-a dus într-o seară de octombrie într-un loc care a devenit o rană deschisă pentru București, un loc în care un incendiu devastator a distrus bucuria și viața multora. Alex se numără printre supraviețuitorii incendiului de la Clubul Colectiv, dar a plătit un preț enorm, al răbdării și suferinței.
Ințelegând prin ce trece, am fost la spital să îl văd și să-l asigur de admirația și sprijinul meu. Dragostea noastră pentru muzică ne-a făcut să ne promitem că, într-o bună zi, vom colabora pe acest plan.”
Angela Gheorghiu s-a ținut de cuvânt și, iată că, în decembrie 2021, visul s-a împlinit. 
”Alex a compus o piesă în duet, opera-rock absolut superbă, pe versurile prietenului nostru comun, tenorul Teodor Ilincăi” continua Angela Gheorghiu. ”Pe Teodor îl cunosc foarte bine, de o viață, și l-am invitat alături de mine în multe concerte și spectacole de operă în toată lumea, așa cum am făcut de 31 de ani cu toți artiștii români și străini în al căror talent am crezut. 
Am ales cu toții să filmăm în sala Ateneului Român, pe care o consider casa mea, templul muzical al României. Am filmat cu mare dragoste și prietenie, cu dorința de a transmite armonie și speranță tuturor celor care au avut de suferit și mai au încă, dupa acel nefericit eveniment de la Clubul Colectiv.
Sper din toată inima ca acest videoclip să fie urmărit de românii din țară și din afara ei cu aceeași dragoste și bucurie cu care l-am realizat – „Esti Lumina Mea”.
Tenorul Teodor Ilincai a lasat, de asemenea, cateva randuri despre cum l-a cunoscut pe Alex Penescu si cum a compus versurile pentru acest cantec minunat si inedit.
Pe Alex l-am cunoscut în contextul relației și apropierii noastre de Casa Regală a României. Îl cunoșteam pe tatăl său, doctorul Mircea Penescu, căruia îi port un respect deosebit pentru realizările notabile ca manager al spitalului de nefrologie din București, însă ceea ce ne-a unit a fost tot muzica, dumnealui fiind concert maestru al Orchestrei Medicilor, cu care am colaborat în numeroase rânduri cu bucurie.
Am primit de la Alex felicitări cu ocazia Concertelor Regale și a decorării mele de către Majestatea Sa Margareta, custodele Coroanei Române.

De aici și până la o prietenie strânsă nu a fost decât un pas, Alex fiind pasionat de muzica clasică, pe lângă pasiunea-i binecunoscută pentru muzica rock.

Pe Angela Gheorghiu o cunoșteam fiecare separat, eu având onoarea de a împărți scena în nenumărate rânduri în concerte și spectacole cu această inegalabilă și minunată voce de soprană, care farmecă întreg mapamondul de peste 30 de ani.

Propunerea lui Alex de a compune versurile acestei piese a venit oarecum firesc, deși linia melodică și versurile au suferit câteva modificări importante din momentul nașterii lor și până în clipa mixajului final, ceea ce cred că o face atât de frumoasă și inedită, fiind șlefuită cu migală de către toți cei implicați. 
Ne-am simțit extrem de onorați când Angela Gheorghiu a acceptat acest duet, dar cel mai important este că a venit cu idei noi, care au pus mersul melodic într-o lumină mult mai bună și mai firească decât așa cum am conceput-o Alex și cu mine. Nu putem decât să ne bucurăm din inimă pentru acest proiect de suflet și să sperăm ca mesajul acestui cântec să bucure oamenii și să răsune peste granițele vremii”.
“ESTI LUMINA MEA”, muzica, orchestratie si pian: ALEX PENESCU; versuri: TEODOR ILINCAI, interpreti: ANGELA GHEORGHIU & TEODOR ILINCAI; vioara: DIANA JIPA, chitara: COSMIN LUPU, bass: BOGDAN VIASAN
DESPRE ALEX PENESCU
Pasionat de muzica inca de mic si provenit dintr-o familie cu background muzical clasic, Alex Penescu a studiat pian clasic de la 7 ani, sustinand, in mod constant, la sfarsitul anilor ‘80, auditii si concerte si participand la o serie de concursuri, printre care: Lira de Aur (Suceava) si Cantarea Romaniei (Bucuresti), unde a castigat premiul I la pian, etapa nationala. 
In timpul liceului a invatat chitara si a devenit chitarist in prima trupa rock in care a activat, Spin. Concerte multe, amintiri frumoase alaturi de oameni care ulterior au dus pasiunea mai departe.
Ulterior, a dat chitara pe keyboard, cantand la clape intr-o serie de proiecte si trupe, cea mai constanta activitate avand-o alaturi de cunoscuta formatie de doom metal din Romania, Abigail, sustinand o serie de concerte, atat in tara cat si in afara granitelor. 
Cu putin timp inainte de accidentul din Colectiv, canta cu NeXuS, o trupa care i-a placut mereu, si cu care apucase cu cateva zile inainte de 30 octombrie 2015 sa inregistreze partiturile de clape pentru discul la care se lucra atunci.

La aproape 2 ani de la accident, in pofida unor opinii care puneau mult sub semnul intrebarii capacitatea lui de a mai putea vreodata sa cante, din cauza arsurilor masive de la nivelul ambelor maini, a putut sa se aseze din nou la pian.

Cu destula greutate a depasit socul initial si a trecut peste faptul ca nu putea face nici 5% din ceea putea realiza muzical inainte si a incercat, cu fiecare zi, cu fiecare interventie chirurgicala, sa facă încă un mic pas spre pian.

https://www.youtube.com/watch?v=HERrnMrxz4M

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this