Akral Necrosis a lansat al doilea single de pe “The Greater Absence”

Akral Necrosis dezvaluie titlul, artwork-ul si tracklist-ul noului album

Akral Necrosis dezvaluie titlul, artwork-ul si tracklist-ul noului album

Blackerii de la Akral Necrosis lanseaza ce de-al treilea album de studio, pe 25 septembrie 2020, in cadrul unui concert in Quantic Club, Bucuresti.  Albumul “The Greater Absence” este rodul a peste 3 ani de lucru si are o durata de peste o ora, fiind cel mai lung material produs de trupa bucuresteana.

Conceptul sau dezvolta un fir narativ care urmareste actiunile unui personaj obsedat de ocult si care descopera ca abordarea superficiala a necunoscutului poate avea consecinte neasteptate.

“The Greater Absence” va fi lansat prin Loud Rage Music, iar tracklist-ul este urmatorul:

I – Silent Altar
II – Oldd Mirror
III – Intonation
IV – In Nightmare Shades
V – Man in the Cauldron (album version)
VI – Third Curse
VII – Revamping the Inside
VIII – Plaguebound
IX – I See the Bright Lights
X – Damnatio Memoriae

Artwork-ul albumului “The Greater Absence” este creat de Constantin Bodescu si surprinde perfect atmosfera materialului. Booklet-ul a primit, de asemenea, un tratament special din partea artistului – cei mai curiosi dintre ascultatori vor descoperi intre filele sale o serie de enigme.

Intr-o nota atipica, trupa are un invitat special pe “The Greater Absence”. David Topala, unul dintre cei mai interesanti tineri poeti din Romania, este prezent pe material cu un poem nepublicat care este redat in fragmente pe trei dintre piesele albumului.

Povestea albumului va reaminti ascultatorilor de titlurile clasice King Diamond, dar se indeparteaza de caile batatorite printr-un melanj aparte de reflectii si influente. Personajul principal al albumului este un ignorant ambitios, patetic in cautarea sa de a releva misterele celor nevazute si ale vietii de dupa.

Parcursul protagonistului este, in fapt, o alegorie a practicilor contemporane adoptate tot mai des in circuitul mainstream care transforma black metal-ul intr-un produs de consum, apelandu-se la un mercantilism isteric pentru a se plasa tricouri si cd-uri.

Anumite parti ale expunerii sunt inspirate de capodopera lui Ingmar Bergman, “Vargtimmen”, iar epilogul prezinta o viziune teribila a destinatiei finale a sufletului uman, perspectiva care se delimiteaza de conceptele raiului si iadului sau de certitudinea suprimararii totale a oricarei forme de constienta.

Albumul a fost mixat si masterizat de catre Andrei “Oase” Spataru la OsimetriC Productions.

“The Greater Absence” va fi lansat pe CD in Quantic Club si in format digital pe platformele de streaming.

Mai multe informatii despre concertul de lansare din Quantic se gasesc pe pagina de eveniment de pe facebook: https://www.facebook.com/events/295299495038415/

Biletele sunt disponibile in numar foarte limitat si pot fi achizitionate de pe iabilet.ro la urmatorul link: https://www.iabilet.ro/bilete-lansare-de-album-akral-necrosis-25-septembrie-in-quantic-club-58491/

Akral Necrosis – https://www.facebook.com/akralnecrosis/

Loud Rage Music – https://loudragemusic.com/

Man in the Cauldron single –

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this